آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی با بیان اعتقاد خود درباره لزوم اجرای طرح تحول اقتصادی تاکید کرد: «اگر روند فعلی ادامه پیدا کند در افق ١٤٠٤ دیگر نفتی برای صادرات نخواهیم داشت و درآن زمان شاهد واردات گاز خواهیم بود و اقتصاد کشور با بنبست مواجه خواهد شد».
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب به نقل از روابط عمومی وزارت امور اقتصادی ودارایی محمد رضا فرزین، سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی در نشست دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: «طرح تحول اقتصادی یکی از طرحهای بزرگی است که از ابتدای دولت نهم در دستور کار این دولت قرار گرفته است».
فرزین تصریح کرد: «باید به مسائل و مشکلات کشور برگردیم که در سالهای گذشته قادر به حل آنها نبودیم چرا كه ما سالهاست که نرخ تورم دو رقمی را داریم که البته از زمان برنامه دوم و سوم توسعه وضع بدین صورت بوده است».
وی اظهار داشت: «اگر کشورمان را با سایر کشورهای آسیایی مقایسه کنیم شاهد یک نرخ رشد پرنوسان و کندی و در کنار آن نرخ بیکاری دو رقمی خواهیم بود که برای کشوری با این همه منابع زیرزمینی و امکانات بالقوه پسندیده نیست».
فرزین به توزیع درآمد به عنوان مشکل دیگر اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: «همه این مسائل باعث شد که از وضعیت اقتصاد کشور راضی نبوده و طرح تحول اقتصادی در دستور کاردولت قرار گیرد».
وی افزود: «در سال ١٣٨٤ شورای راهبردی در دولت و با حضور رئیس جمهور تشکیل شد و در آن شورا یک آسیبشناسی از اقتصاد کشور انجام و طرح جامعی به نام طرح تحول اقتصادی تدوین شد».
فرزین با اشاره به روششناسی جدید در این طرح اظهار داشت: «ما در برنامههای جامع وقتی طرحی را مینویسیم چون آنرا پروژهای نمیکنیم نمیتوانیم دولت را روی آن متمرکز کنیم و به مرحله اجرا درآوریم بنابراین جمعبندی ما این بود که باید یک روششناسی جدیدی در این طرح داشته باشیم».
سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی با بیان اهداف این طرح عنوان كرد: «در طرح تحول اقتصادی دو هدف مهم وجود دارد که یکی رشد پایدار یعنی رشدی که دائماً دستخوش نوسانات شدید نشود و دیگری عدالت اقتصادی به معنای فرصتهای برابر اقتصادی برای کلیه بخشهای اقتصادی است».
فرزین با اشاره به ضعفهای موجود در روششناسی درست در نظام مالیاتی اظهار داشت: «ما هنوز تعداد دقیق واحدهای صنفی را در اختیار نداریم و نمیتوانیم شناخت دقیقی از مؤدیان مالیاتی داشته باشیم».
وی گفت: «همه این مسائل به هفت محور اصلی اصلاح نظام یارانهها، گمرک، مالیات، بانکی، توزیع کالا و خدمات، بهرهوری و ارزشگذاری پول ملی خلاصه و متمرکز شده است».
وی در ادامه تصریح كرد: «یارانه و مالیات دو روی یک سکه هستند و یارانه یک مالیات منفی است و تنها کشورهای نفتی هستند که بخش اصلی درآمدشان را نفت تشکیل میدهد».
سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی تأکید کرد: «نظام پرداخت یارانه در کشور ما یک نظام کاملاً غیرعادلانه است بدین معنی که هر کس بیشتر انرژی مصرف کند از یارانه بیشتری برخوردار خواهد شد».
وی افزود: «دهک دهم ٣٢ درصد یارانه می گیرند در حالیکه دهک اول جامعه از ١/١ درصد یارانه انرژی بهرهمند میشوند و با این توزیع دولت با دست خود نابرابری و بیعدالتی را در جامعه ترویج میکند».
فرزین درخصوص بخشهای اصلی لایحه هدفمندسازی یارانهها تصریح کرد: «لایحه هدفمندسازی یارانهها به دو بخش اصلاح قیمتها و پرداخت نقدی تقسیم میشود».
وی اظهار داشت: «در کشور ما نرخ مالیات پایین نیست بلکه پایه مالیاتی پایین است و از همه چیز مالیات اخذ نمیشود، در گمرک نیز به دلیل گستردگی قوانین، شیوه ارزیابی متفاوت است».
به گفته وی در حال حاضر در حالیکه میزان نقدینگی در جامعه بسیار بالا رفته ولی بنگاههای اقتصادی از کمبود نقدینگی رنج میبرند و مشکلات بانکداری در کشور ما باعث بروز مشکلات زیادی در روند توسعه اقتصاد کشورمان شده است.
فرزین درخصوص تبعات اجرای طرح اظهارداشت: «در یک دوره کوتاهمدت فشارهایی بر اقتصاد کشور وارد خواهد شد از طرفی در حال حاضر چارهای جز اصلاح اقتصاد کشور و اجرای طرح تحول اقتصادی نداریم زیرا در آینده فرصتی برای اصلاح اقتصاد نداریم».
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «در اجرای لایحه هدفمندکردن یارانهها، سازوکاری پیشبینی شده است که در صورت جهش قیمت در برخی کالاها، ٦٠درصد پول به ٧ دهک اول جامعه پرداخته شود».
سوال خدمت ایشان دارم و آن اینکه اگر شروع تهیه طرح تحول مربوط به سال84 است کارهایی مانند تزریق بی حساب نقدینگی به اقتصاد و صرف میلیاردها دلار ذخیره ارزی خارج از برنامه چهارم و دخالت دولت در امور بانکها و تصمیماتی از این دست بسترساز همین طرح بود.