کد خبر: ۸۳۰۱۴
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۲:۰۴
واشنگتن تایمز:

مردم ایران: اوباما، با ما نیست

آفتاب‌‌نیوز :

 آفتاب- مهدی وفایی: واشنگتن تایمز در گزارشی درباره چگونگی نگرش فعالان سیاسی و مردم ایران نسبت به رئیس‌جمهور جدید آمریکا، نوشت: «باراک اوباما_ رییس جمهور منتخب آمریکا_ هنوز آغاز به کار نکرده است که، با مشخص کردن دور نمای سیاست خارجی دولت آینده اش، امید بسیاری از ایرانی‌ها برای بهبود روابط و تغییر مناسبات سی ساله میان ایران و آمریکا را به یاس تبدیل کرده است».

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، آنچه که «واشنگتن تایمز» آن را «نشاط و اشتیاق آغازین ایرانی‌ها، به علت انتخاب اوباما به عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده»، نامیده، اکنون جای خود را به دلواپسی و نگرانی سپرده است.

گزارش نویس «واشنگتن تایمز» سپس به تداعی معنی «او با ما است» از نام «اوباما» در زبان فارسی اشاره کرده و تصریح کرده است: «در مدتی که مردم از تب و تاب اولیه افتاده‌اند و با نگاه واقع بینانه‌تری به مسائل چشم دوخته‌اند، این تداعی معانی جای خود را به «او با ما نیست» داده است».
 
سر دبیر یکی از روزنامه های ایران (که در گزارش مذکور به نام او اشاره ای نشده)، در گفتگویی مختصر به واشنگتن پست  گفته است: «اوباما نیز علی رغم شعارهایی که سر می‌دهد، در همان ساختار قرار دارد و محصول همان سیستم است، هیچ تغییری در بنیاد رخ نخواهد داد».

به نوشته این روزنامه آمریکایی، «گزارش دنیس راس، مدیر بخش ایران در دولت آینده اوباما، بی شک به مذاق دولت ایران خوش نخواهد آمد. به ویژه از آنجا که راس، عضویت در موسسه‌ای را پذیرفته است که دولت ایران آن را به طور کامل وابسته به اسراییل می‌داند. اسراییل نیز از تمام جهات در تقابل با مواضع ایران است. برنامه هسته‌ای ایران، که همیشه از سوی ایران بر صلح آمیز بودن آن به جد تاکید شده است، از طرف اسراییل یک تهدید خوانده می شود».

واشنگتن تایمز نظر کاوه افراسیابی را نیز در این زمینه جویا شده که گفته است: «ایرانی‌ها نه به جهت نوشته‌های اخیر راس که با از بین بردن اولویت موضوع اسراییل-فلسطین، خواهان فشار بیشتر علیه ایران است‌، بلکه به دلیل ارتباط نزدیک او با لابی‌های طرفدار اسراییل‌، بدگمانی خاصی نسبت به او دارند».
 
همچنین ناصر هادیان _استاد روابط بین الملل در دانشگاه تهران و مدرس سابق دانشگاه کلمبیا در نیویورک_ در این خصوص به این روزنامه گفته است که: «اوباما در حدی که می‌خواهد انرژی صرف ایران کند، حتماً این مساله را در نظر می‌گیرد که چگونه به پالس‌هایی که دولت فعلی می‌فرستد، پاسخ دهد. این مساله حتماً زمان خواهد برد و او اصلاً عجله‌ای برای پاسخ دادن به درخواست مذاکره ندارد». 

واشنگتن تایمز، اظهار نظر 10 ماه پیش محمود احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه «بعید است بگذارند که اوباما رئیس‌جمهور شود»، را یادآور شده و نوشته‌است: «محمود احمدی نژاد همانند بسیاری از ایرانی‌های دیگر، در زمان مبارزات انتخاباتی اوباما و مک کین‌، این موضع را که در آمریکا یک سیاه پوست نمی‌تواند به ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا دست یابد‌، کاملا باور داشت». 

این روزنامه در ادامه به موضوع پیام تبریک محمود احمدی‌نژاد به باراک اوباما نیز اشاره کرده و یادآور شده است: «نامه ارسالی از طرف رئیس دولت ایران به رییس جمهور منتخب آمریکا ،از طرف رسانه‌های گروهی دولتی آمریکا، به عنوان یک نامه «موعظه کننده» تبلیغ شد، به‌دور از هر گونه توجهی به اولین جمله نامه که به اوباما تبریک گفته بود».

واشنگتن تایمز به موضع رهبر انقلاب اسلامی درباره انتخابات آمریکا اشاره کرده و از قول ایشان نوشته است: «مسائل و مشکلات موجود میان ایران و آمریکا آن‌قدر عمیق‌اند که با آمدن یا رفتن کسی بهبود نمی‌یابند».

به نوشته این روزنامه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، یکی دیگر از افراد متنفذ در ایران، تاکید اوباما بر تعلیق غنی سازی اورانیوم را تکرار مواضع دولت بوش دانسته و این اظهارات را ناامید کننده دانسته است.
 
«رییس جمهور سابق ایران در خطبه نماز جمعه تهران ،اوباما را به جهت تکرار همان اشتباه دولت بوش، در ارتباط فعالیت‌های هسته‌ای ایران‌، مورد سرزنش قرار داد».

این روزنامه در ادامه می‌نویسد: «تحلیل‌گران نگران این امرند که محمود احمدی نزاد از فرصت برقراری رابطه میان ایران و آمریکا برای جلب آراء مردم در انتخابات آتی استفاده کند». 

به نوشته واشنگتن تایمز، گروهی از صاحب‌نظران، همچون دکتر هادیان بر این باورند که در شش ماه آینده پیشرفتی در این ارتباط حاصل نخواهد شد. 

این روزنامه به نقل از دکتر هادیان می‌نویسد: «اوبامابه دلیل نا آشنایی‌اش با سیاست خارجی‌، بحران مالی در آمریکا و مسائلی که در ارتباط با عراق و افغانستان پیش روی خویش می‌بیند ،برقراری رابطه با ایران را احتمالا به تعویق بیندازد‌. ولی در نهایت گام‌هایی در این زمینه خواهد برداشت».
 
واشنگتن تایمز در بخش پایانی این گزارش به بدبینی شهروندان عادی ایران نسبن به احتمال در پیش گرفتن سیاست‌هایی متفاوت از سوی اوباما نسبت به ایران اشره کرده و از قول یک شهروند تهرانیِ مالک یک سوپر مارکت در مناطق شمالی تهران، با اشاره به جنایات اسراییل در غزه که از تلویزیون ایران پخش می‌شد، می‌نویسد: «اوباما در مورد قتل‌عامی به این وسعت هیچ نمی‌گوید‌، چگونه من به عنوان یک ایرانی در ارتباط با مسائل کشورم‌، روی او حساب کنم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین