کد خبر: ۸۳۰۵۳
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۸۷ - ۱۳:۲۱

ساختار آتی تقسیم قدرت در اتحادیه اروپا از نگاه فایننشل تایمز

تونی بلر؛ اولین رئیس تمام‌وقت اتحادیه اروپا
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: اتحادیه اروپا انتخاب «تونی بلر»، نخست‌وزیر سابق انگلیس، را به عنوان اولین رئیس تمام‌وقت این اتحادیه مورد بررسی مجدد قرار می‌دهد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، اولین رییس تمام‌وقت اتحادیه اروپا سال آینده تنها در صورت تصویب قرارداد اصلاحات ساختاری این اتحادیه در لیسبون و تأیید تمامی اعضا -به ویژه ایرلند- تعیین خواهد شد.

ایرلند، پس از یک بار مخالفت، قرار است اصلاحیه قوانین اتحادیه اروپا را تا ماه دسامبر برای دومین بار به همه‌پرسی بگذارد.

نام «بلر» برای ریاست اتحادیه اروپا در گذشته نیز مطرح شده بود، اما ارتباط نزدیک وی با «جرج بوش»، رئیس‌جمهور امریکا، و حمایت ظاهری علنی اما نه چندان عملی وی از اتحادیه (مانند به‌کار نگرفتن واحد پولی یورو از سوی انگلیس) نکات منفی در راه جلب موافقت اعضا با نامزدی وی بوده است. اما اکنون، با گذشت زمان و به‌پایان‌رسیدن دوره قدرت «جرج بوش»، این نکات منفی کمرنگ شده است.

در حال حاضر با توجه به مشكلاتی كه این اتحادیه در ماه‌های اخیر شاهد بوده - جنگ روسیه-گرجستان، بحران اقتصادی-مالی جهانی، بحران غزه، و قطع صدور گاز روسیه به اروپا- معادلات این قضیه را عوض کرده و نیاز به انسجام بیشتر اکنون بیشتر حس می‌شود.

ریاست اتحادیه اروپا به صورت دوره‌ای و برای مدت 6 ماه تعیین می‌شود. این مسئولیت از ابتدای ماه ژانویه بر عهده جمهوری چک است. اكثر سیاستگذاران اروپایی معتقدند رئیس اتحادیه باید از میان یكی از كشورهای بزرگ و اثر‌گذار انتخاب شود.

با توجه به موفقیت دوره ریاست قوی «نیکلا سارکوزی» که دو هفته پیش به پایان رسید، اعضای این اتحادیه را به این فکر انداخته که بهتر این است که به‌جای موقتی‌بودن و هر 6 ماه یک‌بار عوض‌شدن، این مقام را به‌صورت تمام‌وقت به فردی کاردان، شناخته‌شده، و کارآمد بسپارند. موقتی‌بودن این پست، وجهه چندان خوبی در مواجهات و مذاکرات با قدرت‌هایی چون ایالات‌متحده، روسیه، و چین به نمایش نمی‌گذارد. 

ساختار تقسیم قدرت در اتحادیه اروپا به ترتیب زیر پیش‌بینی می‌شود: 


• «ژوزه مانوئل باروزو»-نخست‌وزیر سابق پرتغال- رئیس کمیسیون اروپا باقی خواهد ماند.

• «جاپ دِ هوپ شفر»–وزیر امور خارجه سابق هلند و دبیر کل کنونی «ناتو»- رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد شد.

• «آندرس فو راسموسن»- نخست‌وزیر کنونی دانمارک- دبیر کل «ناتو» خواهد بود.

• «مارتین شولز» –سیاست‌مدار آلمانی، رهبر حزب سوسیالیست اروپا- و «جرزی کارول بوزک» -نخست‌وزیر سابق جمهوری لهستان- به‌طور مشترک ریاست پارلمان اروپا را بر عهده خواهند داشت.

• «ژان کلاد تخیشه» فرانسوی، رئیس بانک مرکزی اروپا خواهد ماند.

• «دومینیک اشتراوس-کان» -وزیر سابق اقتصاد و مالیه فرانسه- مدیر کل صندوق بین‌المللی پول خواهد ماند. 

با تفاسیر بالا، احتمال رسیدن مقام ریاست اتحادیه اروپا به یک بریتانیایی («تونی بلر») قوی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین