وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به اعمال تحریمهای جدید علیه هفت شخص و نهاد مرتبط با صنایع پهپادی و نظامی ایران، مدعی شد که پهپادهای ایرانی منطقه غرب آسیا را بیثبات میکنند.
بلینکن در صفحه توئیتر خود با اشاره به اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، نوشت: «پهپادهای ایرانی منطقه خاورمیانه را بیثبات میکند. امروز ما هفت نهاد و شخص را که [صنایع]پهپادی ایران و دیگر برنامههای تسلیحاتی آن را حمایت میکنند، تحریم کردیم».
وزارت خزانهداری آمریکا عصر سهشنبه اعلام کرد اسامی سه فرد و چار نهاد را در فهرست تحریمهای مربوط به ایران قرار داده است.
در بیانیهای که روی وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته اسامی ۲ شهروند ایران و یک شهروند ترکیه به عنوان افراد تحریمشده دیده میشود. خزانهداری آمریکا همچنین چهار شرکت را تحریم کرده که سه مورد آنها در ایران و یک مورد در ترکیه مستقر هستند.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای مدعی شد «شبکه خرید مرتبط با برنامه پهپادی و تسلیحاتی ایران» را در فهرست تحریمها قرار داده است.
شامگاه سهشنبه همچنین «جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد: «ایران به روسیه پیشنهاد ارائه پهپاد داد و رابطه نظامی بین آنها قوی است و شکی نداریم که ادامه خواهد داشت».
تحریم ۷ نهاد و فرد در ارتباط با ایران
وزارت خزانه داری آمریکا افزود: این شبکه تدارکاتی به نمایندگی از وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح ایران که بر چندین شرکت دخیل در توسعه پهپاد و موشکهای بالستیک نظارت دارد، فعالیت میکند.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی آمریکا ادعا کرد: اقدام ایران در توسعه پهپادها و تسلیحات متعارف برای نیروهای وابسته به خود که مستندات آن کاملا وجود دارد، همچنان به تضعیف امنیت منطقهای و ثبات جهانی ادامه میدهد. آمریکا به افشای شبکههای تدارکات خارجی که از صنایع نظامی ایران حمایت میکنند، ادامه خواهد داد.
بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، افراد و شرکتهای تحریم شده شامل مرکز تحقیقات فناوری و علوم دفاعی و شرکت مهندسی صنایع فرازان است که امان الله پایدار رییس تجاری شرکت مرکز تحقیقات فناوری و علوم دفاعی و مالک شرکت مهندسی صنایع فرازان است. اصغر محمودی مالک شرکت سلین تکنیک در ایران نیز در میان شخصیتها و شرکتهای تحریم شده آمریکا در روز سه شنبه قرار دارد. مورات بوکای ساکن ترکیه و شرکت اوزون هوانوردی مستقر در ترکیه نیز به بهانه ارتباط با صنایع پهپادی ایران از سوی آمریکا تحریم شده اند.
به گزارش ایرنا، غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنشها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد میکند.
آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشکهای زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.
به نوشته ایرنا، جمهوری اسلامی ایران میگوید: محدودیتهای مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمیشود. استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیتهای مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "میتواند به توسعه سیستمهای حمل سلاح هستهای کمک کند". با این حال، ایران بهطور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچگاه اقلامی را که بهنظر میرسد میتواند به توسعه سیستمهای حمل سلاح هستهای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آنها را ندارد».
بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بیاساس بوده و رد میشود.
شما اگر آماده بودید حقوق عقب افتاده معلمهارو میدادید و .....
نگرانی چرا؟