آفتابنیوز : آفتاب: همایش «دهه چهارم، ضرورت تعامل و تحول» به همت جمعیت توحید و تعاون در مرکز همایشهای رایزن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، همایش «دهه چهارم، ضرورت تعامل و تحول» صبح امروز جمعه 27 دی ماه، به همت «جمعیت توحید و تعاون»، در مرکز همایشهای رایزن در حالی برگزار شد که شاید تلقی برخی این بود که این همایش یک خیزش جدی از جانب مهندس میرحسین موسوی برای حضور درانتخابات ریاست جمهوری دهم است. اما نخستوزیر دوران جنگ به نوعی این تلقی را کمرنگ کرد تا جایی که حتی زمانی که سخنرانان این مراسم که اکثرا چهرههای فرهنگی و دانشگاهی بودند حرف از انتخابات به میان آوردند برخلاف انتظار و در حالی که چهرههایی مثل سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی همچنان در سالن حضور داشتند سالن را ترک کرد و در مقابل سوالات متعدد خبرنگاران درباره احتمال کاندیداتوریش دست را به علامت اینکه تمایلی به حرف زدن در این زمینه ندارد به دهان گذاشت و بدون هیچ کلامی در ازدحام شدید جمعیت بر خودرویش سوار شد و رفت.
از سوی دیگر در روزهای گذشته این انتظار نیز قوت گرفته بود که خاتمی پس از دیدار با رهبر معظم انقلاب توانسته باشد بر تردیدهای خود فائق آید و با حضور در این همایش به عنوان نخستین حضور علنی در جمع خبرنگاران و رسانهها پس از دیدار مذکور، خبرهای جدیدی با خود به همره داشته باشد.
اما این انتظار نیز، با سخنان خاتمی در جمع خبرنگاران، با نتیجه مناسبی همراه نبود؛ چرا که خاتمی همچنان بر وجود تردیدهایش تأکید کرد و در پاسخ به این سؤال که «آیا تردیدهای شما جهت شرکت در انتخابات برطرف شده است؟»، با تاکید بر اینکه در اصل شرکت در انتخابات (به عنوان رایدهنده) تردید ندارم؛ گفت: «نسبت به کاندیداتوریام در مورد تردیدهایی که دارم مشغول فکر کردن هستم و انشاءالله این تردیدها هم مرتفع شود».
از دیگر نکات قابل توجه در این همایش، غیبت چهرههای مؤثر اصولگرا در آن بود. غیبت علیاکبر ناطق نوری، یکی از چهرههای بسیار برجسته اصولگرا، که در روزهای گذشته تبلیغ زیادی در مورد حضور وی در این همایش صورت گرفته بود، و برخی از آن به عنوان گام جدید اصولگرایان برای نزدیک شدن به ایده دولت وحدت ملی به ریاست میرحسین موسوی تعبیر کردهبودند، و عدم حضور دیگر چهرههای برجسته اصولگرا نظیر محمدرضا باهنر، غلامعلی حدادعادل، علی لاریجانی و ...، و در عوض حضور برخی چهرههای ناراضی و یا کمتر مطرح اصولگرا (نظیر عماد افروغ، مرتضی نبوی و مرتضی طلایی) میتواند حامل پیامهای مهمی برای برگزارکنندگان همایش باشد.
اگر چه همایش «دهه چهارم، ضرورت تعامل و تحول» حاوی نقدهای جدی از آن دست که اصلاحطلبان در نشستهای خود به دولت ابراز میدارند نبود، اما اظهارات کنایهگونه فرزند یادگار حضرت امام (ره) به ویژه آنجا که گفت: «رندی راه میرفت و میگفت «حول حالنا» به او گفتند چرا الی احسن الحال را نمیگویی پاسخ داد "چون هر حالی بهتر از حال امروز ماست"!»، حکایت از آن داشته باشد که انتقاد از وضع موجود از حد بیان احزاب سیاسی خارج شده و به صورت حقیقتی که همه نسبت به آن دغدغه جدی دارند درآمده است.
با این همه، برگزاری این همایش پیام دیگری نیز با خود به همراه داشت؛ تولد طیف جدیدی از اصلاحطلبان که در چارچوب دستهبندیهای فعلی نمیگنجند: حامیان تفکر میرحسین موسوی که تاکنون با چراغ خاموش به فعالیت میپرداختند و اکنون به صورت آشکار، با تابلوی جمعیت توحید و تعاون پا به عرصه سیاسی کشور گذاشتهاند.