آفتابنیوز : آفتاب: رییس سازمان تربیتبدنی گفت: «با گفتن این جمله که "خصوصی سازی را انجام دهیم" باشگاهها خصوصی نمیشوند بلکه باید شرایط مساعد روند خصوصیسازی ایجاد شود».
به گزارش سرویس ورزش آفتاب، محمد علیآبادی در حاشیه کنفرانس توسعه بازیهای بومی محلی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی روند خصوصی شدن دو باشگاه پیروزی و استقلال خاطر نشان کرد: «خصوصی سازی تنها مختص به این دو باشگاه نیست، خصوصیسازی باشگاه های کشور اگر فقط به صورت اسمی و با انتقال باشگاه به یک شخص باشد کار سختی نیست اما، ما نگران هستیم که نکند افرادی که باشگاه به آنها واگذار میشود نتوانند درآمدزایی کنند».
وی تاکید کرد: «در واگذاری باشگاه به بخش خصوصی باید به عوامل مختلف درآمدزایی مانند حق پخش تلویزیونی توجه شود. دادن وامها با بهره ناچیز و کمکهای بلاعوض دولت میتواند به بخش خصوصی کمک کند».
علی آبادی با اشاره به نیاز اصلاح قیمت فروش بلیتها اظهار کرد: «این نکته نیز باید در ایران بهزودی مورد توجه قرار بگیرد، یکی دیگر از منابع مالی باشگاهها در کشورهای خارجی بحث شرطبندی است که ما از لحاظ شرعی نمیتوانیم به آن توجه داشته باشیم. موضوع فروش اجناس باشگاه با مارک باشگاه نیز چندان در ایران مورد توجه قرار نگرفته است».
وی تاکید کرد: «خصوصی سازی فقط با جمله خصوصی سازی را انجام دهیم انجام نمیشود، اگر بدون برنامهریزی خصوصی سازی کنیم مثل سایر باشگاهها که یک مدت خصوصی بودند اما، بعد از یکی دو سال از بین رفتند دچار مشکل خواهیم شد، ما باید به همه جوانب خصوصیسازی توجه کنیم».
رییس سازمان تربیت بدنی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید بحث واگذاری باشگاه پرسپولیس به وزارت صنایع چگونه پیش میرود؟ اظهار کرد: «نظر رییس جمهور این است که چون دو باشگاه پیروزی و استقلال طرفداران بسیار زیادی دارند، نباید دغدغه مالی داشته باشند. واگذاری باشگاه به سازمانها و وزارتهای دیگر، معنی خصوصیسازی ندارد، بلکه میخواهیم کاری کنیم که این دو باشگاه دغدغه مالی نداشته باشند».
وی در پاسخ به این سوال که در گذشته نیز تجربه واگذاری باشگاه استقلال به وزارت رفاه را داشتیم اما این تجربه خوبی نبود، تاکید کرد: «نمیتوان گفت که واگذاری باشگاه استقلال به وزارت رفاه تجربه خوبی نبوده است، یکی از مشکلات اصلی باشگاههای ورزشی بحث مسائل مالی است. ما سعی میکنیم که این مشکل را برطرف کنیم».
وی دربارهی جنجالهای اخیر و اختلاف نظر مسولان سازمان تربیتبدنی با برخی از برنامههای صداوسیما تاکید کرد: «توقع ما از سازمان صداوسیما این است که به ورزش نگاه فرهنگی داشته باشد و دور از تمام حاشیهها در جهت توسعه ورزش گام بردارد. امیدواریم که سازمان صداوسیما بیش از پیش نسبت به مسائل فرهنگی و ارتقاء ورزش توجه کند».
رییس سازمان تربیت بدنی همچنین در رابطه با برنامههای این سازمان در جهت کمک به توسعه ورزشهای بومی محلی تاکید کرد: «تاسیس فدراسیون عشایری و روستایی حاکی از توجه دولت و سازمان به توسعه این نوع ورزشهاست. در همین راستا ایجاد شش هزار فضای ورزشی روستایی را در دستور کار قرار دادهایم، بنا شده بنیاد مسکن نیز سالانه هزار فضای ورزشی ایجاد کند».
وی با اشاره به سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: «مقایسه بین ایجاد سرانه فضای ورزشی در قبل و بعد از انقلاب قیاس درستی نیست. قبل از انقلاب بیشتر تاکید بر ایجاد ساختارهای ملی بود و در همین راستا ورزشگاههای چون آزادی و شیرودی که بیشتر کاربرد ملی داشتند در دستور کار قرار گرفت اما، بعد از انقلاب هدف ما افزایش سرانهی ورزشی برای قومیتهای ملی است».
علیآبادی ادامه داد: «در همین راستا تا پایان سال جاری مجموعهی جانبازان و معلولین،آفتاب انقلاب و سالن 2 هزار و 500 نفرهی والیبال افتتاح شده و امیدواریم استخر سه گانه نیز تا فروردین سال آینده افتتاح شود. افتتاح ساختمان کمیته ملی المپیک نیز در دستور کار قرار دارد که فکر میکنم در منطقه بینظیر باشد. در کنار پروژهای ملی پروژههای دیگری نیز در دستور کار قرار دارد».