آفتاب: مسلمانان آمریکا تصمیم «باراک اوباما» مبنی بر استفاده از نام کامل خود یعنی «باراک حسین اوباما» را در مراسم تحلیف ریاستجمهوری آمریکا، پاسخی به درخواستهایشان برای استفاده بیشتر از این نام توسط «اوباما» قلمداد میکنند.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، «اوباما» بعد از ظهر سهشنبه، ساعت 17 به وقت گرینویچ، مراسم تحلیف را انجام میدهد و به عنوان چهل و چهارمین رئیسجمهور آمریکا همانند آنچه «آبراهام لینکلن» در سال 1861 عمل کرد، کار خود را شروع میکند.
وی اولین رئیسجمهور سیاهپوست این کشور است که وارد «کاخ سفید» میشود.
«اوباما» که فرزند یک پدر مسلمان کنیایی و مادری آمریکایی است در ماه نوامبر در مصاحبه با نشریات آمریکایی اعلام کرده بود که در مراسم تحلیف سمت ریاستجمهوری آمریکا، نام کامل خود را اعلام خواهد کرد.
«اوباما» گفته بود فکر میکنم سنت این است افراد نام کامل خود را اعلام میکنند و من نیز از این سنت پیروی خواهم کرد.
«یوسف سالم» امام جماعت مسجد «محمد»(ص)، واقع در واشنگتن گفت: «اوباما ممکن است یک مسیحی باشد، با این حال وی نمیتواند ریشه خود را انکار کند».
وی گفت: «حسین نام زیبایی است و به معنای خوب و زیبا است. داشتن این نام افتخاری برای خانواده و پدربزرگ اوباما به شمار میرود و نباید در اظهار افتخارآمیز آن تردید کند».
روز دوشنبه در این مسجد چندین گروه از مسلمانان آمریکایی در اقدامی نمادین 44 کبوتر را به نشانه صلح آزاد کردند که این اقدام از تمایل جامعه مسلمانان آمریکا به صلح و ایفای نقش سیاسی بیشتر در آمریکا حکایت دارد.
مسلمانان آمریکایی هنگام آزادکردن این کبوترها فریاد «الله اکبر» سر دادند.
«رشید محی الدین»، دانشجوی 21 ساله مسلمان آمریکایی، میگوید: «اوباما با اعلام افتخار آمیز نام خود به مردم آمریکا و جهان خواهد گفت که وی واقعاً در تلاش برای «تغییر» است و همه ما میتوانیم این امر را باور کنیم».
گفتنی است اوباما در جریان تبلیغات انتخاباتی خود بارها از اعلام نام کامل خود خودداری کرده بود.
«خضری عبدالعلی»، عضو ائتلاف مسلمانان آمریکایشمالی نیز که شبکهای از مساجد و سازمانهای اسلامی در منطقه آمریکایی شمالی به شمار میرود، گفت به رغم اینکه «اوباما» در جریان تبلیغات انتخاباتی خود مسلمانان آمریکا را ناامید کرده است، وی همچنان به ظرفیتهای اوباما برای بهبود آسیبهایی که مسلمانان آمریکا در زمان «جرج بوش» متحمل شدهاند، امیدوار است.
«علی»، که از جمله شرکتکنندگان ثابت در تظاهراتهای حمایت از مردم عراق و آمریکا به شمار میرود، گفت: «اوباما در جریان تبلیغات انتخاباتی خود از جامعه مسلمانان فاصله گرفت با این حال ما تنها دو گزینه داشتیم و از این بین، به ستاد انتخاباتی اوباما کمک کردیم و به وی رأی دادیم».
گفتنی است «توماس فرایدمن»، مقالهنویس روزنامه «نیویورکتایمز» و برنده 3 بار جایزه ادبی معروف «پولیتزر»، در مقالهای که کمی پس از انتخابات آمریکا در ماه نوامبر منتشر شد، نوشته بود: «آمریکا تنها کشوری است که در همان دههای که حکومت عراق را به ریاستجمهوری فردی به نامه «صدام حسین» سرنگون میکند، کشور ایران را که «حسین» نام یکی از والاترین شخصیتهای مذهبی آن است تهدید به جنگ میکند، فردی را که نامش «حسین» است، به سمت ریاستجمهوری انتخاب میکند».