کد خبر: ۸۳۴۴۴
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۱
گزارش آفتاب از آخرین اوضاع در باریکه غزه پس از شروع عقب نشینی اسرائیل:

اسرائیل، ویران می‌کند و عقب می‌نشیند

قبرستانها هم زیر خاک مدفون شده‌اند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس بین‌الملل: ارتش رژیم صهیونیستی به خارج کردن نظامیان و تجهیزات و خودروهای نظامی‌از داخل نوار غزه ادامه می‌دهد.
 
منابع اسرائیلی می‌گویند عملیات عقب‌نشینی ارتش این رژیم از نوار غزه در چند ساعت آینده پایان می‌یابد.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است نظامیان خود را در عمق دو تا سه کیلومتری نوار غزه مستقر می‌کند.

ارتش این رژیم تاکید می‌کند نیروی هوایی در حال آماده باش است تا در صورت تیراندازی به طرف نظامیان در حال عقب‌نشینی، به طرف عاملان تیراندازی حمله کند.

شمار دیگری از نظامیان رژیم صهیونیستی روز سه شنبه از نوار غزه خارج شدند و انتظار می‌رود خروج سربازان این رژیم از این منطقه تا امروز بعداز ظهر تکمیل شود.

یک سخنگوی ارتش صهیونیستی نیز در تل‌آویو اعلام کرد ما به خروج تدریجی نیروهای خود از نوار غزه ادامه می‌دهیم.

وی افزود: «هیچ راکتی در طول شب گذشته به فلسطین اشغالی اصابت نکرد و اسرائیل نیز هیچ حمله‌ای به نوار غزه آنجام نداد».

وی خاطر نشان کرد: «آخرین راکتی که از نوار غزه شلیک شد، در حدود ساعت پنج بعد از ظهر به وقت محلی روز یکشنبه بود».

در صورتیکه آتش‌بس رعایت شود، احتمال می‌رود اسرائیل خروج نظامیان خود را از نوار غزه تا پیش از مراسم تحلیف باراک اوباما رییس جمهور منتخب آمریکا تکمیل کند. قرار است این مراسم شامگاه امشب آنجام شود.

با این‌حال ارتش رژیم صهیونیستی روز سه شنبه اعلام کرد این رژیم در حال حاضر در مورد عقب‌نشینی کامل نیروهای خود از نوار غزه هیچ تصمیمی‌نگرفته است. 

درحالی‌که چند ساعت به مراسم تحلیف باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا باقی مانده است یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به گزارشهایی که از خروج نیروهای زمینی این رژیم از غزه پیش از ادای سوگند اوباما حکایت دارد گفت: «در حال حاضر هیچ صحبتی درباره خروج کامل نیروهای این رژیم به میان نیامده است». 

این مقام بلندپایه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی افزود: «عقب نشینی کامل نیروهای این رژیم بستگی به اوضاع دارد».

وی که خواست نامش فاش نشود خاطر نشان کرد: «شمار نظامیان اسرائیلی در نوار غزه به طور فزاینده‌ای رو به کاهش قرار دارد اما یگان‌های ارتش این رژیم در اطراف غزه در حال آماده باش باقی خواهند ماند تا در برابر رویدادهای احتمالی واکنش نشان دهند».

بیشتر اسرائیلی‌ها خواهان ادامه جنگ در غزه بودند
در همین حال، افکار عمومی ‌رژیم صهیونیستی درباره نتیجه بخش بودن حملات ارتش این رژیم به نوار غزه تردید دارد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، به نقل از BBC به نظر می‌رسد اسرائیلی‌ها از تصمیم دولت این رژیم برای اعلام آتش‌بس در نوار غزه بدون دستیابی به اهداف تعیین شده، ناراضی‌اند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر اسرائیلی‌ها خواهان ادامه جنگ در غزه بودند. به زعم اسرائیلی‌ها، جنبش حماس موشک پرتاب می‌کند، و به تلاش خود برای دستیابی به سلاح به‌منظور پرتاب مجدد موشکها ادامه خواهد داد.

این شهروندان سرزمین‌های اشغالی معتقدند، عملیات باید زمانی پایان می‌یافت که راهی برای توقف انتقال سلاحها پیدا می‌شد. از نگاه آنان نباید به حماس فرصت داده شود که بار دیگر قدرت بگیرد.

اسرائیلی‌ها معتقدند جنگ غزه در هدف قراردادن سران جنبش حماس هم ناکام ماند و جایگاه این جنبش در بین فلسطینی‌ها را تقویت کرد.

افکار عمومی ‌اسرائیل تاکید می‌کنند که بدترین پیامد جنگ غزه این بود که وجهه این رژیم در جهان به علت پخش تصاویر قربانیان حملات، به شدت تیره شد.

اسرائیلی‌ها همچنین از آزاد نشدن گیلعاد شالیت، سرباز اسیر اسرائیلی، در جنگ غزه ناراضی‌اند.

به نظر می‌رسد در حالی که اسرائیلی‌ها درباره اقدامات دولت خود قانع نشده‌اند، هیچ جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی نخواهد توانست آبروی این دولت را در برابر افکار عمومی‌جهان حفظ کند.

غزه بعد از آتش‌بس
شاهدان در غزه می‌گویند اسرائیل سیاست زمین سوخته را در این منطقه اجرا کرده است. مردم غزه نیروهای اسرائیلی را متهم می‌کنند پیش از خروج از نوار غزه عمداً ساختمانها و دیگر تاسیسات زیرساختی را نابود و با خاک یکسان می‌کنند تا سیاست زمین سوخته را در این منطقه اجرا کرده باشند.

نگاهی به نوار غزه به روشنی نشان می‌دهد که اسرائیل عمدا همه خانه‌ها، مزارع و باغهای منطقه را 24 ساعت پیش از عقب‌نشینی از غزه، به طور کامل نابود و صاف کرده است.

بسیاری از این تپه‌هایی که پیش از آغاز حمله زمینی اسرائیل پوشیده از باغهای مرکبات بود هم اکنون به تلی از خاک تبدیل شده است.

به گفته ساکنان منطقه آنها همه چیز را با بولدوزر صاف کرده‌اند. نیروهای اسرائیل همه جا را صاف می‌کردند تا هیچ کسی از تیررس آنها در امان نباشد. آنها حتی بدون دلیل ساختمانهای خالی را که در برابر خود می‌دیدند هدف قرار می‌دادند. حتی قبرستانها نیز زیر خاک مدفون شده‌اند.

در واقع نیروهای اسرائیل پس از آنکه آتش‌بس یک‌طرفه از طرف دولت اولمرت اعلام شد، اقدام به صاف کردن و از بین بردن ساختمان‌ها و تاسیسات زیربنایی باقیمانده کردند. 

بر اساس گزارش‌ها، درحالی که صدای سلاحها در غزه خاموش شده است فقط صدای ناله داغداران فلسطینی در این منطقه شنیده می‌شود و جستجو در زیر آوارها در شهر غزه همچنان ادامه دارد. 

به گفته ساکنان شهر غزه، یورش تانکها و جنگنده‌ها و نیروهای زمینی ارتش اسرائیل چنان سنگین بود که بسیاری از ساختمانهای محکم این شهر نیز فرو ریختند و هم‌اکنون مردم غزه در میان خرابه‌های برجای مانده، سرگرم یافتن لوازم و وسائل زندگی خود هستند.
 
به گزارش روزنامه تایمز، «ابراهیم ابو عامرین» یکی از این فلسطینی‌‌ها می‌گوید: نمی‌تواند چیزی از اثاثیه منزلش را یافت کند. این دبیر فلسطینی مسن که در خرابه‌های خانه‌اش اشک در چشمهایش جمع شده بود، افزود پیش از حمله نه پولی داشتیم و نه غذایی، جایی هم نداشتیم که به آن پناه ببریم».

بعد از آغاز جنگ، عامرین و خانواده‌اش از محله «السلطان» «بیت لاهیا» در شمال شهر غزه به نقطه دیگری گریختند. آنها مجبور شدند در یک گاراژ بمانند تا جنگ تمام شود. هیچ چیزی از خانه شان باقی نمانده است.

با فرار ساکنان این محله مبارزان حماس جای آنها را در خانه‌هایشان گرفتند تا با نیروهای اسرائیلی بجنگند. نیروهای اسرائیلی هم این خانه‌ها را ویران کردند. خیلی از مردم غزه در بازگشت متوجه شدند که خانه‌هایشان به کلی ویران شده و چیزی از دارایی آنها باقی نمانده است.

«محمد سعدالله» هم که یک مغازه‌دار بود در بازگشت متوجه شد خانه و مغازه‌اش براثر جنگ خسارت زیادی دیده است و در داخل خانه با اجساد سه تن از مبارزان حماس روبه‌رو شدند.

او در بخشی از آنچه که از خانه‌اش باقی مانده بود یک پای قطع شده پیدا کرد، آن‌را بوسید و گفت: «این شهدا سعی فراوانی کردند انتقام مردم فلسطین را از نسل کشی اسرائیلی‌ها بگیرند».

با این شرایط و دو روز پس از اعلام آتش‌بس یک‌جانبه از سوی رژپم صهیونیستی و درحالی که بحران حملات پایان یافته است بحران جدید در نوار غزه آغاز شده و آن فاجعه‌ای انسانی است. به گفته سازمان ملل بیش از چهار هزار نفر از ساکنان نوار غزه از دسترسی به آب آشامیدنی و مواد غذایی محروم شده‌اند و امروزه فقط به کمکهای بین‌المللی وابسته‌اند.

براساس برآوردها در غزه، حمله اسرائیل، خسارتی در حدود دو میلیارد دلار برجای گذاشت. «محمد آشتیه»، وزیر فلسطینی امور توسعه و بازسازی گفت: «ما به پول نیاز داریم. افرادی که خانه خود را از دست داده آند باید بتوانند زندگی عادی خود را از سر گیرند. این پول باید هرچه سریع‌تر به دست ما برسد واسرائیل باید محاصره غزه را برچیند».

«سلام فیاض» نخست وزیر انتصابی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز گفت: «تشکیلات خودگردان باید بر بازسازی نظارت داشته باشد».

وی همچنین خاطر نشان کرد: «میزان خسارات به 476 میلیون دلار می‌رسد و هزینه خاکبرداری از آوار نیز پانصد میلیون دلار خواهد بود».

عربستان دیروز قول داد کمکی یک میلیارد دلاری به بازسازی غزه ارائه دهد اما اسرائیل همه ورودی‌های غزه را کنترل می‌کند و تهدید هم کرده است که حتی یک ریال از کمکها هم نباید به دست این سازمان برسد.

آمریکا هم می‌خواهد از طریق تشکیلات خودگردان کمکهایش را به غزه ارائه دهد تا این تشکیلات بتواند جای پایی در غزه پیدا کند. 

حال آیا مردم این منطقه در حالیکه خانه و زندگی‌شان به تلی از خاک تبدیل شده است، می‌توانند عذرخواهی اولمرت را از فلسطینیان پس از اعلام آتش بس باور کرده و بپذیرند؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین