کد خبر: ۸۳۴۴۶۳
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱

لیز تراس: بایدن عاملی در اخراج من از نخست‌وزیری بود

لیز تراس، سیاستمدار انگلیسی که برای مدت کوتاهی نخست‌وزیری کشورش را در دست داشت، طی سخنانی رئیس‌جمهوری آمریکا را متهم کرد که بخشی از روند برای کنار گذاشتنش از عرصه سیاسی بوده است.
لیز تراس: بایدن عاملی در اخراج من از نخست‌وزیری بود
آفتاب‌‌نیوز :

لیز تراس، وزیر خارجه و نخست‌وزیر پیشین انگلیس که قصد دارد دستورکار اقتصادی و سیاسی خود را برای بازگشت به عرصه سیاسی احیا کند، طی سخنانی گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا بخشی از «مقاومت هماهنگ» برای پایان دادن به نخست‌وزیری او بوده است.

تراس همچنین از امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا بابت سفر به چین و ملاقات با شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری این کشور انتقاد کرده و آن را نمایش «ضعف» خواند.

او گفت: معتقدم که این نشانه ضعف بود. همچنین به همین دلیل است که به نظرم رئیس‌جمهور ماکرون اشتباه می‌کند که بگوید تایوان چیزی است که مستقیماً در راستای منافع اروپا نیست. من اصلا با آن موافق نیستم. آنچه ما دیده‌ایم تطبیق و مماشات غرب با این رژیم‌های استبدادی است.

او در مورد «خطر فوری چین برای نظم جهانی» هشدار داد و گفت که «تهاجم به تایوان ممکن است زودتر از آنچه ما انتظار داریم، رخ دهد.»

خانم تراس در سخنرانی خود در بنیاد هریتیج در واشنگتن هشدار داد که «نوع جدیدی از مدل اقتصادی» در هر دو سوی اقیانوس اطلس در حال گسترش است که بر «توزیع مجدد، رکود و نفوذ فرهنگ ووک» به مشاغل متمرکز است.

لیز تراس در ادامه به انتقاد بایدن از خودش بابت سیاست‌های کاهش مالیات در زمانی که دفتر نخست‌وزیری را کنترل می‌کرد، اشاره داشت و گفت: مسئله رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیست، این موضوع مربوط به دولت بریتانیاست که چگونه نرخ‌های مالیاتی را به بهترین نحو برای همه در سراسر کشورمان اجرا کنیم.

او از برنامه‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برای حداقل نرخ مالیات شرکت‌ها که ابتدا توسط بایدن پیشنهاد شد، انتقاد کرد و گفت: ما به یک توافق تجاری بریتانیا و آمریکا نیاز داریم، نه یک توافق مالیاتی بریتانیا و آمریکا.

این نخست‌وزیر سابق انگلیس اقرار کرد که اخراج او از داونینگ استریت (دفتر نخست‌وزیری)، آن هم تنها پس از ۴۹ روز که از ارائه لایحه بودجه فاجعه‌بار گذشت، یک «شکست بزرگ» بوده است، اما تاکید کرد که هدف از سخنرانی او در روز چهارشنبه «مقابله با کسانی است که در برابر تغییر مقاومت می‌کنند.»

او با اشاره به دوره کوتاه نخست‌وزیری خود گفت که «به سادگی مقیاس و عمق مقاومت» در برابر برنامه اقتصادی خودش را دست‌کم گرفته بود. لیز تراس گفت: ما فقط با مقاومت هماهنگ از داخل حزب محافظه‌کار انگلیس، یا حتی در داخل تشکیلات شرکتی بریتانیا مواجه نشدیم. ما از سوی صندوق بین‌المللی پول و حتی رئیس جمهور بایدن با آن مواجه شدیم.

از روزی که لیز تراس مبارزه برای جانشینی بوریس جانسون را آغاز کرد تا حتی اولین سخنرانی‌اش در مقام رهبر حزب حاکم محافظه‌کار و نخست‌وزیر بعدی انگلیس، یک عبارت، شعار اصلی و تکیه کلام او بود: کاهش مالیات‌ها.

دوره او به عنوان نخست‌وزیر، کوتاه‌ترین دوره در تاریخ بریتانیا بود، اما قطعا از آن به عنوان دورانی پر حادثه یاد می‌شود. در این دوران انگلیس شاهد مرگ الیزابت دوم، آشفتگی بازار و هرج و مرج سیاسی بود.

تراس قبل از نخست‌وزیری، به عنوان وزیر امور خارجه و وزیر بازرگانی هم فعالیت کرد. کمتر از یک ماه پس از آغاز نخست‌وزیری، لیز تراس کوازی کوارتنگ را از وزارت دارایی برکنار کرد و جرمی هانت را به جای او منصوب کرد. وزیر دارایی جدید بلافاصله تقریبا تمام برنامه‌های کاهش مالیاتی نخست‌وزیر را لغو کرد.

این امر پس از آن صورت گرفت که طرح‌های اقتصادی وزیر دارایی سابق، بازارهای مالی را دچار آشفتگی کرد و ارزش پوند را به پایین‌ترین حد خود رساند و بانک مرکزی انگلیس را مجبور به دخالت در بازار مالی کرد. پس از چند ماه پر هرج و مرج در دولت و در حالی که مردم در انگلیس با بحران هزینه زندگی دست و پنجه نرم می‌کردند، نمایندگانی از حزب محافظه‌کار خواهان استعفای او شدند. او اصرار داشت که برای این کار مناسب است، اما در ۲۰ اکتبر گذشته شکست را پذیرفت و گفت که استعفایش را به اطلاع چارلز سوم، پادشاه بریتانیا رسانده است.

او در مقابل ده‌ها خبرنگار گفت در زمان «بی‌ثباتی بزرگ اقتصادی و بین‌المللی» کارش را آغاز کرد و ادامه داد نمی‌تواند مأموریتی را که توسط اعضای محافظه‌کار بر اساس آن انتخاب شده بود، انجام دهد و به همین خاطر استعفا می‌دهد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا برنامه اقتصادی کاهش مالیاتی لیز تراس را «اشتباه» می‌دانست. بایدن در جمع خبرنگاران درباره طرح نخست‌وزیر وقت انگلیس گفت: من تنها کسی نیستم که گمان می‌کند این طرح اشتباه است. من با این سیاست مخالفم اما این موضوع به مردم و کشور انگلیس مربوط می‌شود، نه من.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین