کد خبر: ۸۳۴۸۶
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۹:۲۲
گزارش آفتاب از مراسم تحلیف باراک حسین اوباما

نخستین رئیس‌جمهور آفریقایی‌تبار آمریکا سوگند یاد کرد

اوباما: ما «امید» را به جای «ترس» انتخاب کردیم
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: «باراک اوباما» سه‌شنبه به عنوان چهل و چهارمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا سوگند یاد کرد. او با همان انجیلی سوگند یاد کرد که «ابراهام لینکلن» - رئیس‌جمهوری که به برده‌داری در آمریکا پایان داد - در سال 1861 با آن سوگند خورده بود.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، «اوباما» در سخنرانی خود که در جمع حدود دو میلیون نفر ادا شد و به طور مستقیم از تلویزیون‌های بین‌المللی پخش شد، گفت قدردان اعتمادی است که مردم به او داشته‌اند.

رئیس‌جمهور جدید آمریکا در این سخنان از «جرج بوش»، رئیس‌جمهور قبلی، به خاطر خدماتش به ملت و همکاری‌هایش در طول مدت انتقال قدرت قدردانی کرد.

جمعیت حاضر در مراسم، در محوطه کاخ سفید و خیابانهای اطراف پس از مراسم تحلیف رئیس جمهور را تشویق کرده و فریاد شادی سر دادند.


«اوباما» گفت: «ملت ما علیه شبکه گسترده‌ای از خشونت و نفرت در جنگ به سر می‌برد، اقتصاد ما به شدت ضعیف شده است، بازار مسکن و کار در شرایط بدی است و کسب و کارها متوقف شده است، سیستم بهداشتی ما پر هزینه است، و ناکامی‌های مدارس ما متعدد است و هر روز شواهد بیشتری به دست می‌آید که نشان می‌دهد نحوه استفاده ما از انرژی، زمین را تهدید و دشمنان را ما مستحکم‌تر می‌کند».

وی افزود: «چالش‌هایی که آمریکا و مردم‌اش با آن روبرو هستند، واقعی است. او افزود این چالش‌ها جدی و شمار آنها زیاد است».

«اوباما» خاطر‌نشان کرد: «ما امروز اینجا جمع شده‌ایم، چون ما «امید» را به جای «ترس» انتخاب کردیم، و وحدت را به جای بحران و اختلاف».
«زمان آن رسیده تا دوباره بر این ارزش‌ها و باورهایی که نسل به نسل به ما رسیده، تائید کنیم که مطابق با وعده الهی، همه برابر و آزاد هستند».

اوباما با چالش‌های فراوانی از جمله رکود اقتصادی و جنگ در عراق و افغانستان روبروست. او در بخشی از سخنانش اظهار داشت: «به هر طرف که نگاه می‌‏کنیم کارهای زیادی برای انجام‌دادن داریم. اما سعی می‌‏کنیم دوباره کشور را به جایگاه خود بازگردانیم. کارهای اقتصادی زیادی برای انجام داریم و می‌کوشیم تمامی مشکلات را حل کنیم».

وی در ادامه افزود: «برخی توانایی‌‏های ما را زیر سوال می‌‏برند اما آنها گذشته را به‌‏خاطر ندارند و قدرت مردم این کشور را فراموش کرده‌‏اند. دیدگاه‌‏های سیاسی که مدت‌‏ها ما را به خود مشغول داشتند، دیگر کاربردی ندارند و ما هدف پیشرفت را دنبال می‌کنیم و هر جا که پاسخ منفی باشد طرح‌‏های خود را پیش خواهیم برد».

«اوباما» در سخنان خود که با استقبال مردم روبرو شد، خطاب به جهان اسلام گفت: «ما به دنبال راهی برای به جلو رفتن هستیم که بر مبنای منافع مشترک و احترام متقابل است».

او افزود: «رهبرانی در سراسر جهان که به دنبال بحران هستند و می‌خواهند ناکامی‌های جوامع خود را به گردن غرب بیندازند، بدانند که مردم‌شان در مورد آنها بر مبنای آنچه بنا کرده و ساخته‌‌اند قضاوت خواهند کرد، نه بر اساس آنچه از میان برده اند».

«اوباما» گفت: «آمریکا نشان خواهد داد که دوست هر ملت و فردی است که به دنبال صلح و منزلت است».

اوباما همچنین اظهار داشت: «برای دفاع از آمریکا تهدید سلاح هسته‌‏ای را کاهش می‌‏دهیم و خطاب به افرادی که می‌کوشند هدفشان را با خشونت و ترور به دست آورند، می‌‏گویم شما نمی‌‏توانید به این راه ادامه دهید و شما را شکست خواهیم داد».

وی وعده داد عراق را به مردم این کشور تحویل دهد و در افغانستان صلح به وجود آورد.

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش با دوستان قدیمی و جدید برای کاهش تهدیدهای اتمی همکاری می‌کند و با بحران گرمایش زمین به مقابله خواهد پرداخت.

تدابیر امنیتی که برای این مکان و مراسم امروز در نظر گرفته شده بود، بی‌سابقه بود و بالغ بر 40 هزار مامور امنیتی به خدمت خوانده شده بودند.

گزارشگران می‌گویند مردم در سراسر آمریکا احساس می‌کنند که شاهد شکل‌گیری بخش مهمی از تاریخ هستند.

پس از پایان مراسم، «اوباما» با «جرج بوش» خداحافظی کرد. «جرج بوش» همراه همسرش -«لورا بوش»- با یک فروند هلیکوپتر مخصوص ریاست‌جمهوری، کاخ سفید را ترک کردند تا واشنگتن را به مقصد زادگاهش – تگزاس- ترک کنند.

به دنبال مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده، رهبران جهان به او تبریک گفتند و نسبت به عملکرد وی ابراز امیدواری کردند.

منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، با ابراز امیدواری گفت: «آمریکا در مقابل ایران راهکار درستی نداشته و همیشه دردسرساز بوده است، اگر اوباما راه درست را برگزیند و گذشته و اشتباهات سیاسی را جبران کند، ما هم هیچ عداوتی با این کشور نخواهیم داشت».

«شیمون پرز»، رئیس‌جمهور رژیم اسرائیل، اعلام کرد مراسم تحلیف «اوباما» «روزی بزرگ» بود.

«آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، در مصاحبه‌ای گفت: «امیدوارم همکاری ما با گوش‌دادن به نظرات یکدیگر همراه باشد و با تصمیم‌گیری‌های درست مشکلات حل شود».

«نیکولا سارکوزی»، رئیس‌جمهور فرانسه، تصریح کرد: «اطمینان می‌دهم فرانسه آماده همکاری با آمریکا و دیگر متحدینش است تا به چالش‌های بزرگ پاسخ دهیم».

«گوردن براون»، نخست‌وزیر انگلیس، نیز این مراسم را فصلی جدید برای تاریخ آمریکا و جهان خواند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین