کد خبر: ۸۳۵۰۲۲
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۳

هواشناسی ۲۸ فروردین ۱۴۰۲/ سامانه بارشی در راه ایران/ هوای کدام استان‌ها بارانی می‌شود؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در برخی مناطق کشور همچنین نفوذ سامانه بارشی جدید از غرب طی جمعه (اول اردیبهشت) خبر داد.
هواشناسی ۲۸ فروردین ۱۴۰۲/ سامانه بارشی در راه ایران/ هوای کدام استان‌ها بارانی می‌شود؟
آفتاب‌‌نیوز :

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: دوشنبه (۲۸ فروردین) در برخی نقاط استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان، سه‌شنبه (۲۹ فروردین) در برخی نقاط کرمان، سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان و فارس چهارشنبه و پنجشنبه (۳۰ و۳۱ فروردین) در جنوب کرمان، شمال هرمزگان، شمال و شرق فارس و جمعه (اول اردیبهشت) در ارتفاعات کرمان در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقت و گاهی خیرش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. 

وی افزود: در نیمه شمالی کشور نیز دوشنبه در برخی نقاط شمال غرب استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی، گیلان، مازندران، ارتفاعات البرز مرکزی و برخی نقاط خراسان رضوی و سه‌شنبه تا پنجشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: جمعه سامانه بارشی وارد کشور می‌شود و در شمال غرب و غرب سبب بارش خواهد شد. 

وی افزود: در دو روز آینده در شرق کشور وزش باد شدید و در برخی نقاط به‌ویژه منطقه زابل گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. 

به گفته ضیاییان روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه در استان‌های ساحلی خزر و اردبیل افزایش محسوس دما خواهیم داشت. نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان دوشنبه مواج خواهند بود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۹ فروردین) نیمه‌ابری و در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۲۲ درجه سانتیگراد و روز سه‌شنبه (۳۰ فروردین) صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد و اواخر وقت افزایش باد با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. 

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۹ فروردین) بندرعباس، اهواز و زاهدان با دمای ۳۰ درجه سانتیگراد و فردا (۲۹ فروردین) اهواز با دما ۳۱ و ۳۵ گرمترین و شهر کرد با دمای صفر و یک درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور هستند.

ماندگاری هوای سرد تا چهارشنبه در برخی مناطق

سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور طی جمعه آینده، تداوم فعالیت سامانه بارشی در ۶ استان و احتمال طغیان رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی معابر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در برخی مناطق استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان، فردا در برخی مناطق کرمان، سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان و فارس، چهارشنبه و پنجشنبه در جنوب کرمان، شمال هرمزگان، شمال و شرق فارس و روز جمعه در کرمان طی ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی گاهی گردوخاک پیش‌بینی شده است.

امروز در نیمه شمالی کشور در برخی مناطق شمال غرب، استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی، گیلان، مازندران، ارتفاعات البرز مرکزی و برخی مناطق خراسان رضوی و سه‌شنبه تا پنجشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش بینی می‌شود.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روز جمعه سامانه بارشی وارد کشور شده و در شمال غرب و غرب باعث بارش می‌شود. روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل افزایش محسوس دما روی می‌دهد.

توصیف سامانه اول: فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، همراه با کاهش نسبی دما و در نواحی مستعد تگرگ

منطقه اثر:

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۸: گیلان، ارتفاعات مرکزی و جنوبی کرمان، ارتفاعات شمالی هرمزگان، ارتفاعات سیستان و بلوچستان، ارتفاعات استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی.

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹: ارتفاعات جنوبی کرمان، ارتفاعات شمالی هرمزگان، ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده ها، صاعقه، تگرگ، احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال طغیان رودخانه‌ها و احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات در نواحی کوهستانی

توصیه: اجتناب از اتراق در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفر‌های برون‌شهری، در صورت سفر با خودرو به همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها.

توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹

نوع مخاطره: به‌ویژه در ساعات بعدازظهر افزایش میزان سرعت باد در مقیاس نسبتاً شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک.

منطقه اثر:

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۸: جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، شرق کرمان.

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹: شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی.

اثر مخاطره: در مناطق مستعد، خیزش گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال.

توصیه: احتیاط در تردد جاده ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع، به‌ویژه در بعدازظهر و استفاده از قیم برای نهال‌ها.

توصیف سامانه: نفوذ توده هوای نسبتا سرد

زمان پایان: صبح چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۳۰

نوع مخاطره: کاهش ۵ تا ۱۰ درجه دما و احتمال آسیب به شکوفه و جوانه‌های درختان و محصولات سطح زمین

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۳۰: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

اثر مخاطره: آسیب به شکوفه و جوانه‌های درختان و محصولات سطح زمین

توصیه: تامین سوخت و سرویس وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت در گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و دامداری‌ها با توجه به کاهش دما، ایجاد پوشش بر روی نهال‌های جوان و درختان آسیب‌پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی اتیلن و نایلون)، تخلیه سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دما، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات (در ساعات نزدیک به صبح و بامداد) و استفاده از جیره غذایی پر انرژی برای دام و طیور.

توصیف سامانه: وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان پایان: عصر دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۸

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج بین ۱ تا ۱.۵ متر

منطقه اثر: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان.

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناور‌های کوچک و متوسط صیادی و گردشگری، غرق شدن شناور‌های نیمه‌سنگین و اختلال در تردد شناور‌های سنگین و فوق سنگین، اختلال در ورود و خروج شناور‌ها به حوضچه بنادر، آسیب دیدن شناور‌های سنگین.

توصیه: احتیاط در عملیات تفریحی، بویژه غواصی و شنا، احتیاط در تردد با شناور‌های سبک، نیمه سنگین و قایق‌های صیادی، مسافربری و تفریحی، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت به تور‌های صیادی و احتیاط در فعالیت‌های دریایی در سواحل و دور از سواحل.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین