کد خبر: ۸۳۵۳۸۲
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۱

سرگردانی مردم در صف خرید مرغ

در حالی که مردم ارومیه و سایر شهرستان‌های آذربایجان‌غربی از اواخر سال گذشته در صفوف طولانی خرید مرغ حضور دارند، مدیران مربوطه این مشکل را ناشی از تخلف تولیدکنندگان می‌دانند، اما تاکنون برخوردی با متخلفان و مسببان وضعیت موجود مردم نشده است.
سرگردانی مردم در صف خرید مرغ
آفتاب‌‌نیوز :

ماجرای صف خرید مایحتاج زندگی و اقلام خوراکی نظیر نان، مرغ و دیگر اقلام مورد نیاز خانوار در آذربایجان‌غربی و به ویژه ارومیه از زمان دولت قبل آغاز شده و هرسال به روش‌ها وشیوه‌های مختلف تکرار می‌شود.

پس از آن‌که در سال گذشته و در چند نوبت صف‌های طولانی برای خرید نان در مقابل نانوایی‌ها تشکیل شد و مردم روزانه چند ساعت را برای خرید نان صرف می‌کردند، بالاخره با ورود مقامات و مدیران ارشد استانی در دولت و دستگاه‌های مربوطه نظارتی، این مشکل تا حدودی رفع شد تا در کنار پایین آمدن زمان انتظار مردم برای خرید، شاهد افزایش میزان پخت نان و نیز توزیع آرد در نانوایی‌ها باشیم.

هرچند حل مشکل نان پس از چند ماه توسط مدیران موجب رضایت نسبی مردم شده بود، اما آغاز مجدد صفوف در شهر‌های مختلف در اسفندماه و این بار برای خرید مرغ بار دیگر موجب تکدر خاطر اهالی و در نتیجه نارضایتی از وضعیت موجود شد که تا حدودی نیز عامل جلب توجه رسانه‌ای داخلی و خارجی به موضوع شد.

همزمانی این کمبود مرغ با ماه مبارک رمضان و نیز ایام عید، باعث رشد نارضایتی‌ها و در نتیجهصفوف طولانی تا چندین متر در مقابل مغازه‌های مرغ فروشی شد که البته در کنار نبود مرغ کشتار روز در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها نیز عاملی بر این صفوف و نارضایتی‌ها بود.

با اتمام تعطیلات رسمی عید نوروز، توزیع مرغ منجمد در فروشگاه‌های مجاز سطح شهر‌ها توسط سازمان‌های مربوطه آغاز و همین امر موجب بهبود نسبی اوضاع شد، اما تامین مرغ منجمد به عنوان راهکار کوتاه مدت برای این امر است و برای میان مدت و بلندمدت باید تدابیر ویژه برای تامین مرغ گرم و کشتار روز اندیشیده شود که در راستای این موضوع، جلساتی با حضور مدیران ارشد استانی برگزار شده، ولی تاکنون نتیجه خاصی از این جلسات عاید مردم نشده و همچنان صفوف خرید مرغ در مناطق مختلف آذربایجان‌غربی دایر است.

اعتراضات نمایندگان مردم در مجلس، چه به صورت تلفنی، چه مجازی و چه در صحن علنی مجلس، نسبت به وضعیت موجود و عدم پاسخگویی مسئولان مربوطه در سطح کشوری و استانی هم نتوانست گره از مشکل مردم باز کند و این کمبود مرغ همچنان پابرجا و استوار مانده تا روز‌داران در شهر‌های مختلف آذربایجان‌غربی نسبت به تامین مایحتاج روزانه خود ساعاتی از روز را در صفوف خرید مرغ صپری کنند.

بر اساس خبری که روابط عمومی استانداری آذربایجان‌غربی از آخرین جلسه با محوریت حل مشکل مرغ در استان و به ریاست استاندار آذربایجان‌غربی در تاریخ ۲۷ فروردین ماه منتشر کرده، توضیحاتی از سوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در مورد کمبود مرغ ارائه شده که نشان دهنده تخلف تولیدکنندگان مرغ و تاثیر این تخلفات بر سردرگمی و سرگردانی مردم است.

شهبازی در این جلسه، اظهار داشته است: با وجود اینکه کمبودی از نظر توزیع گوشت مرغ در بازار وجود ندارد، اما عده‌ای از تولید کنندگان سعی دارند تا قیمت‌ها را افزایش دهند. در زمینهٔ تأمین مرغ در ارومیه مشکلی وجود ندارد و قیمت هر کیلوگرم مرغ ۶۳ هزار تومان و مرغ منجمد ۴۳ هزار تومان مصوب شده و با گرانفروشان در این زمینه برخورد جدی می‌شود.

وی دلیل کمبود مرغ در استان را جوجه ریزی کم واحد‌های مرغداری عنوان کرده و گفته است: به دلیل پایین بودن قیمت لاشه مرغ در ماه‌های گذشته و افزایش قیمت نهاده‌های دامی وارداتی، جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری استان روند کاهشی داشته است.

در این جلسه، استاندار آذربایجان‌غربی هم با تاکید بر لزوم برخورد با هرگونه کم کاری و عدم توزیع مرغ توسط عاملان و توزیع کنندگان، عنوان کرده که ریشه و دلایل مشکل توزیع عادلانه مرغ گرم در بازار پیدا و با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح تنظیم بازار صورت گیرد. اگر واحد‌های تولیدی و توزیع کننده به دلایل نامشخص و غیرمنطقی تصمیم به عدم توزیع کنند، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

محمدصادق معتمدیان ابراز داشته که جامعه هدف مشخص شده و برای ایجاد تعادل در بازار، مرغ منجمد برای دهک پایین جامعه و مناطق کم برخوردار توزیع شود.

گفتنی است، طبق تصمیم ستاد تنظیم بازار، روز‌های آینده با تامین گوشت مرغ گرم و منجمد، بازار مدیریت شده و از اواسط اردیبهشت ماه مرغ به وفور تولید و روانه بازار مصرف خواهد شد.

اما آنچه در خروجی این جلسه به آن توجه نشده و نیاز است تا مدیران نسبت به آن روشنگری داشته باشند، برخورد‌هایی است که تاکنون و در مدت بیش از یک ماه گذشته با متخلفان انجام شده تا وضعیت بازار رو به بهبود برود.

هرچند تامین مرغ با روش واردات، تامین از سایر استان‌ها و نیز استفاده از مرغ منجمد برای تنظیم بازار راهکار‌های مناسبی برای رفع مشکل هستند، اما آنچه در این برهه زمانی و در شرایط موجود بیش از دیگر روش‌ها اثرگذار خواهد بود، برخورد جدی و بدون اغماض با تولیدکنندگان و نیز توزیع کنندگان متخلف است که گویی از سوی مدیران فراموش شده یا اگر برخورد هم انجام شده در حد تذکر و دلسوزی بوده که اکنون همچنان شاهد صفوف طولانی خرید مرغ هستیم.

مدیران جهاد کشاورزی، صمت و دستگاه‌های نظارتی در حوزه اصناف و بازار باید در این زمینه توضیحات لازم را ارائه دهند که چرا کاهش جوجه‌ریزی در آذربایجان‌غربی پیش‌بینی و چاره جویی نشده بود و اگر چنین موضوعی انجام شده و خارج از ضوابط و شرایط بوده، چرا تاکنون برخورد جدی با متخلفان انجام نشده تا درس عبرتی برای دیگران باشد و در آینده بار دیگر شاهد تکرار چنین صحنه‌هایی در استان نباشیم؟

وعده رفع مشکل برای حدود یک ماه آینده نیز نه تنها راهکار درستی نبوده بلکه نشان دهنده نبود تدابیر مناسب از سوی متولیان است که هنوز پس از گذشت نزدیک به ۲ ماه، در انتظار یک ماه آینده و تامین مرغ با روش‌های مختلف هستند تا بازار تنظیم شود!

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین