دونالد ترامپ در بخشی از گفتوگو با این شبکه درباره توافق با ایران بر سر موضوع برنامه هستهای آن مدعی شد: من ایران را در موقعیتی قرار داده بودم که در مدت یک هفته پس از انتخابات (ریاست جمهوری آمریکا) توافق میکردند.
به گزارش شبکه فاکس نیوز، ترامپ افزود: من به چین و چند کشور دیگر گفتم که اگر از ایران نفت بخرید، هیچ تجارتی با آمریکا نخواهید داشت.
او در ادامه مدعی شد: ایران داشت سر میز مذاکره میآمد و میمرد که با ما توافق کند.
رییس جمهور پیشین آمریکا که در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای میان ایران و قدرتهای جهانی خارج شد، در این باره گفت: من از آن توافق افتضاح خارج شدم. این یکی از بهترین کارهایی بود که برای اسراییل انجام دادم اما مشکل اینجاست که دولت جدید(آمریکا) این اقدام من را به باد داد و اجازه داد که ایران یک سلاح هستهای داشته باشد.
دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ با تشویق بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و سیاستمداران تندروی آمریکا، با مطرح کردن ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران و حمایت آن از تروریسم، توافق هستهای را توافقی ناقص تلقی کرد و از آن خارج شد. او علیرغم بازگرداندن تحریمهای پیشین آمریکا علیه ایران، تا آخرین روزهای ریاست جمهوریاش به اعمال تحریمهای جدید علیه ایران ادامه داد.
دولت جو بایدن با به قدرت رسیدن در آمریکا در سال ۲۰۲۱، اعلام کرد که موضوع احیای توافق هستهای را در اولویت سیاست خارجیاش قرار داده است و وارد مذاکرات غیرمستقیم با ایران در وین شد. این مذاکرات بدون در بر داشتن نتیجهای ملموس، به دلیل برخی مسائل حلنشده، نزدیک به یک سال است که با وقفه روبهروست. اخیرا نیز دولت آمریکا با ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین و ادعای «نقض حقوق بشر» اعلام کرده است که موضوع احیای توافق هستهای در دستور کار آن قرار ندارد اما همچنان دیپلماسی را بهترین راه رسیدگی به این موضوع میداند.
مقامات ایران تاکید کردهاند در صورتی که غرب اراده سیاسی لازم را نشان دهد، آماده رسیدن به «توافقی خوب» در وین که در راستای منافع ملی ایران باشد، است.