آفتابنیوز :
آفتاب: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، اعلام کرد کار استقرار حدود سه هزار نظامی کمکی آمریکا در استانهای اطراف کابل، پایتخت افغانستان، به پایان رسیده است.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، نیروی ناتو در افغانستان روز سه شنبه با انتشار بیانیهای ضمن اعلام این خبر تصریح کرد: «استقرار سه هزار نیروی کمکی آمریکا در استانهای همجوار کابل در واقع مقدمه استقرار سی هزار نیروی نظامی جدید در این کشور جنگ زده محسوب میشود».
نیروی کمک به امنیت افغانستان وابسته به ناتو موسوم به ایساف اعلام کرد: «اولین گروه از سه هزار نیروی کمکی آمریکا که از گردان دهم لشکر کوهستانی آمریکا مستقر در نیویورک بودند اواسط نوامبر گذشته در استان لوگر در جنوب و واردک در غرب کابل مستقر شدند».
این نیروها که شمارشان بالغ بر سه هزار نفر است ابتدا قرار بود در عراق مستقر شوند اما بنا به سیاستهای دولت جدید آمریکا راهی افغانستان شدند.
ایساف در بیانیه خود اعلام کرد: «ورود این نیروها به استانهای همجوار کابل اولین اقدامی است که باراک اوباما در چارچوب سیاستهای خود در قبال افغانستان انجام داده است».
ایساف معتقد است ورود این نیروها به مناطق اطراف کابل تا اندازه زیادی در تقویت نیروهای نظامی مستقر در این منطقه موثر بوده است. پیش از این یک گردان مرکب از ششصد نیروی نظامی در استانهای لوگر و واردک مستقر بودند.
این دو استان که راههای ارتباطی مهم مناطق مختلف افغانستان به کابل به شمار میروند در ماههای اخیر شاهد افزایش حملات و خشونتهای شبه نظامیان طالبان بوده است.
ورود سه هزار نیروی کمکی آمریکا به این دو استان مقدمهای برای استقرار نیروهای نظامی بیشتر در این منطقه است. مطابق با سیاستهایی که باراک اوباما قصد دارد در افغانستان اجرا کند، شمار نیروهای نظامیآمریکا در افغانستان تقریبا دو برابر خواهد شد.
رئیس جمهور دموکرات آمریکا که بیستم ژانویه فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد اعلام کرده است راهبرد آمریکا را در کشور جنگزده و بی ثبات افغانستان مورد بازبینی قرار خواهد داد.
به گزارش آفتاب، در حالیکه بیش از هفت سال از تهاجم نظامی آمریکا به افغانستان و سرنگونی رژیم طالبان میگذرد و جامعه جهانی در این مدت میلیاردها دلار برای بهبود اوضاع و بازسازی این کشور هزینه کرده است، افغانستان همچنان مانند گذشته بی ثبات و دستخوش خشونت و ناامنیهای فزاینده است و رئیس جمهور جدید آمریکا، باراک اوباما، مطابق با آنچه که تعهد کرده است، چارهای ندارد جز اینکه از همان اولین روزهای فعالیت خود برای حل و فصل مشکلات افغانستان تلاش کند.
انتظار میرود بالغ بر سی هزار نیروی نظامی آمریکا تا سال دو هزار و نه در افغانستان مستقر شوند. در سال دو هزار و هشت، 281 نظامی خارجی، بیش از یکهزار سرباز افغان و همچنین بیش از دو هزار غیر نظامی افغان در حملات و خشونتهای شبه نظامیان طالبان و عناصر القاعده کشته شدند. روز سه شنبه نیز ناتو اعلام کرد دو نظامی ایساف در جنوب افغانستان کشته شدند.
در حال حاضر حدود هفتاد هزار نظامی خارجی در چارچوب نیروی بینالمللی کمک به امنیت افغانستان، ایساف، تحت فرماندهی ناتو و همچنین تحت فرماندهی آمریکا در این کشور جنگزده مستقر هستند.
مسئولان نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان اعتراف کردهاند شبه نظامیان شورشی افغان در دو سال اخیر حملات خود را دو برابر کردهاند و نفوذ خود را به خارج از مناطق جنوب و شرق این کشور، که در گذشته کانون اصلی فعالیت آنها به شمار میرفت، گسترش داده اند.