آفتابنیوز : آفتاب: غلامحسین كرباسچی در واكنش به خبرهای منتشره درباره پیشنهاد حزب اعتماد ملی به وی برای پذیرش ریاست ستاد انتخابات مهدی كروبی گفت: «من از آغاز بحث درباره انتخابات سال 1388 طرفدار كار جمعی بودهام».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی طی گفتگویی که در شماره روز چهارشنبه اعتماد ملی منتشر شده است با اشاره به اینکه "در آغاز فكر میكردم نظریه دولت وحدت ملی كه از سوی شخصیتهای محترمی مانند آقای ناطق نوری بیان شده میتواند راهگشای ایجاد یك دولت كارآمد در سال آینده باشد" گفته است: «اما دفاع من از این نظریه با واكنش تند رسانههای اصولگرا مواجه شد، چنانكه آقای ناطقنوری هم از بدفهمی نظریه دولت وحدت ملی انتقاد كردند».
كرباسچی در ادامه این گفتگو افزوده است: «در عین حال من هنوز امیدوار هستم حداقل دوستان اصلاحطلب در درون این جبهه به وحدت برسند و به همین علت در گردهمایی حزب كارگزاران در حضور آقایان خاتمی و كروبی از هر دو بزرگوار خواستم حداقل به وحدت اصلاحطلبان فكر كنند».
کرباسچی گفته است: «البته در همان جلسه هم تاكید كردم كه اصلاحطلبان باید از گذشته خویش قوتها و ضعفها، موانع و موفقیتهای اصلاحات درس بیاموزند و سعی كنند با جلوگیری از ضعفها بر قوتها بیفزایند. با این استدلال در چند گفتوگوی تفصیلی به آسیبشناسی عصر اصلاحات پرداختم و استدلالهایم درباره نامزدی آقای خاتمی و كروبی را بیان كردم و با توجه به ارتباط قدیمی و نزدیكی كه به آقای كروبی از پیش از انقلاب اسلامی داشتم در چند جلسه خصوصی به دعوت ایشان و سپس در چند جلسه مشاورهای با حضور افراد مستقل غیرحزبی و نیز اعضای حزب اعتماد ملی نظرات روشن و صریح خود را به جناب آقای كروبی منتقل كردم».
شهردار اسبق تهران، با بیان این مطلب که "در همان گفتوگوها از چند نظریه به صورت همزمان دفاع كردم" این نظریهها را اینگونه برشمرده است: «اول؛ ضرورت وحدت اصلاحطلبان و تاكید بر این نكته كه رقیب ما نه در درون اصلاحات كه در جبهه مقابل است و باید به جای مشغول شدن به مسائل داخلی اعظم حریف را شناسایی كرد كه در بخشی از جریان مقابل قرار دارد. دوم؛ قابلیتها و تواناییهای فردی و شخصی كه در افرادی مانند آقای كروبی وجود دارد و متاسفانه از سوی گروهی از دوستان اصلاحطلب نادیده گرفته میشود و به قول افرادی مانند آقای مهاجرانی برخی از دوستان بهگونهای عمل میكنند كه ظاهرا اصلا نامزدی به نام مهدی كروبی وجود ندارد».
كرباسچی در ادامه نیز گفته است: «این البته تنها نظر من نیست افرادی مانند آقایان مهاجرانی، موسوی بجنوردی، عباس عبدی، علی عبدالعلیزاده و خانم جمیله كدیور كه از احزاب یا افكار مختلفی هستند همین نظر را دارند و این روش را كه اصولا قابلیتهای همه نامزدها را نادیده بگیریم و انتخابات را در آمدن یا نیامدن یك یا دو فرد خاص خلاصه كنیم، قبول ندارند».
دبیركل حزب كارگزاران درباره مواضع این حزب در انتخابات سال 88 هم گفته است: «اصل كارگزاران بر اتحاد است و من نیز از این نظر جانبداری میكنم و همانگونه كه اگر كسی مانند آقای كروبی نظر من را بخواهد به ایشان مشورت میدهم. برخی دیگر از دوستان حزبی ما نظیر آقایان جهانگیری و مرعشی و فروزش با سروران ارجمند جناب آقای خاتمی و جناب آقای دكتر روحانی جلسات مشاورهای داشته و دارند و حزب در اعلام نظرات مشورتی خود پردهپوشی نمیكند».
كرباسچی با تایید این نكته كه از سوی حزب اعتماد ملی به وی پیشنهاد شده است كه ریاست ستاد انتخاباتی آقای كروبی را بپذیرد درباره تصمیم خود گفت: «من به شخص آقای كروبی علاقه دارم و معتقدم ایشان میتوانند گزینه جدی انتخابات سال آینده باشند و در جلسات هم به ایشان گفتهام هر كاری از من برآید انجام خواهم داد.
در عین حال حتما با نظر جمعی عمل میكنم و تاكید كردهام كه برای این كار نظر دوستان كارگزاران لحاظ خواهد شد و اگر نظریه وحدت اصلاحطلبان محقق شود هر كسی باید از هر راه كه میتواند به نامزد واحد اصلاحطلبان كمك كند».
كرباسچی همچنین بحث معاونت اولی در دولت احتمالی كروبی را بحثی زودهنگام خواند كه تاكنون درباره آن مذاكرهای با كسی یا گروهی صورت نگرفته است.
كرباسچی دامن زدن به اینگونه بحثها و تحلیلهای انحرافی و غیرواقعی را تلاش رسانهها و روزنامههای معلومالحال و افراطی دانست كه سعی میكنند از نزدیكی اصلاحطلبان و اعتدالگرایان به یكدیگر جلوگیری کنند.