کد خبر: ۸۴۰۹۶
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۴:۲۸

دولت نهم و ماجرای مذاکره با شیطان بزرگ

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- گروه سیاسی: مشاور ارشد رئیس جمهور در حالی از ادعای برگزاری مذاکره محرمانه با آمریکا ابراز بی‌اطلاعی کرد، که موضوع مذاکرات ایران و آمریکا در دولت نهم همواره به اشکال مختلف مطرح بوده ‌است. 

مجتبی هاشمی ثمره مشاور ارشد رئیس جمهور در گفتگو با  فارس در پاسخ به این سوال که برخی سایت‌ها مدعی شده‌اند مذاکرات محرمانه تهران ـ واشنگتن در پایتخت یکی از کشورهایی اروپایی در شرف انجام است و شما از سوی احمدی نژاد و ویلیام پری از سوی اوباما قرار است با هم مذاکره کنید گفت: «من هم این موضوع را در سایت‌ها دیدم اما از چنین ماجرایی اطلاع ندارم».

ابراز بی‌اطلاعی ثمره از مذاکرات با طرف آمریکایی در شرایط مطرح شد که برخی منابع خبری از انجام چهار دور مذاکره محرمانه و غیررسمی بین تعدادی از مقامات آمریکایی و مشاوران نزدیک رئیس جمهوری ایران در اروپا خبر دادند.

ادعای گفتگوی ثمره هاشمی با ویلیام پری (کلیک کنید)

بر اساس گزارشات منابع غربی این مذاکرات اگرچه در سال 2008 و دوره ریاست جمهوری جرج بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا صورت گرفت اما این ملاقات‌ها با ابتکار عمل باراک اوباما رئیس جمهوری جدید آمریکا انجام شده است.

همچنین روزنامه واشنگتن تایمز نیز در گزارشی زیر عنوان «ملاقات رئیس پیشین دفاع با دستیار تهران» به نقل از یک فرد آگاه از گفت وگوهای پشت صحنه با ایران نوشت؛ ویلیام جی پری وزیر پیشین دفاع آمریکا، در سال گذشته ملاقات هایی را با یک مشاور ارشد محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران انجام داد که تاکنون فاش نشده است.

واشنگتن تایمز افزود؛ «این فرد که خواسته است به خاطر حساسیت موضوع از وی نام برده نشود، می‌گوید گفت وگوهایی که با مجتبی ثمره هاشمی نزدیک‌ترین دستیار آقای احمدی نژاد انجام گرفت تبادل نظرهایی با هدف روشن ساختن دو طرف در درکی بهتر از مواضع یکدیگر بود، نه چانه زدن».

واشنگتن تایمز همچنین خاطرنشان کرد؛ مقامات سابق آمریکایی با ایرانیان گفت وگوهایی متعدد داشته‌اند اما  گفتگوها با مقاماتی با نفوذ نظیر آقای ثمره محدود بوده است.

همچنین روزنامه اعتماد در گزارش روز 14 بهمن خود نوشت که علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و حمید مولانا مشاور احمدی نژاد از جمله افراد دیگری هستند که گفته می‌شود در این مذاکرات با مقامات آمریکایی حضور داشته‌اند. هر یک از این کنفرانس‌ها بین یک تا دو روز بوده که آخرین آن هم در اتریش برگزار شده است. با این وجود باوتول در گفت وگو با بی بی سی حاضر نشد هویت مقامات ایرانی و امریکایی را که در این کنفرانس ها حضور داشتند، فاش کند.

در همین راستا وزیر اطلاعات ایران در واکنشی به گزارش واشنگتن تایمز مبنی بر دیدار یک مشاور بلندپایه محمود احمدی‌نژاد با آقای پری، از موضع‌گیری روشن درباره این دیدار خودداری کرده و تنها گفته بود «مذاکره‌ای رسمی» میان دو کشور انجام نشده است.

در شرایطی که اوباما همواره تاکید کرده است قصد دارد تهران را با گفت وگوی مستقیم و جدی به تغییر روش وا دارد، اما روشن نیست که دولت نهم در صورت آشکار شدن عزمش برای مذاکره با آمریکا، چه پاسخی برای هواداران و افراطیون راست خواهد داشت.

دولت نهم که البته به اذعان کارشناسان اتخاذ مواضع ناصوابش در عرصه سیاست‌خارجی، بارها عدم انطباق با یک چارچوب عزت آفرین در عرصه بین‌المللی را تداعی کرده و حتی بعضاً مشکلاتی را پدید آورده، اکنون باید وضعیت خود را نسبت به بسیاری از هوچی‌گری‌های هوادارانش در چهارساله گذشته نسبت به عملکرد گذشته نظام در عرصه سیاست‌خارجی مشخص نماید.

هر چند که هدف از نگارش این سطور این نیست که تصمیمات راهبردی احتمالی نظام را برای رفع تنش‌ها در عرصه سیاست‌خارجی تحت‌الشعاع قرار داده و برای تحقق آنها مانع تراشی کند، اما تاکید بر این نکته را هم حق آحاد شهروندان ایرانی می‌دانیم که اکنون باید مشخص شود که طیف فکری دولت و حامیان او هم به درستی تصمیمات و اقدامات انجام گرفته در ادوار گذشته وقوف کامل داشته و آنچه که طی سه سال قبل توسط آنان مطرح می‌شده، تنها دارای مصرف تبلیغاتی برای حذف رقبا از صحنه بوده‌است.

البته فراموش نکنیم که علاوه بر اعلام آمادگی‌های مکرر محمود احمدی‌نژاد برای گفتگوی رودر رو با بوش و حتی ارسال نامه‌ بی‌جواب به او در طول سه سال گذشته، مرتباً با شایعاتی چون دیدار دلال رابطه با آمریکا (هوشنگ امیر احمدی) با برخی چهره‌های نزدیک به احمدی‌نژاد و سفر برخی مقامات دولت نهم با ایالات متحده و... مواجه بوده‌ایم که البته هیچ‌گاه صحت و سقم آنها نیز به درستی برای افکار عمومی تشریح نشد.

هرچند که همواره موضع رسمی مسئولان نظام در ادوار گذشته آمادگی برای مذاکره، تنها در صورت «اصلاح رفتار آمریکا» بوده است، اما آنچه این‌روزها زیاد به گوش می‌رسد؛ تلاش‌هایی‌ برای مذاکرات بدون پیش شرط با شیطان بزرگ است که البته گویا جزئیات آن‌هم قرار نیست در اختیار افکار عمومی قرار گیرد.




 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۹
0
0
من هيچوقت نشينيده ام كه اينها مذاكره با آمريكا را نفي كنند.بلكه همواره اعلام كرده اند اگر آمريكا در استراتژي خود تغيير دهد ما با او مذاكره ميكنيم.حتي بارها احمدي نژاد در زمان بوش اعلام كرد من حاضرم در حضور رسانه ها و بطور زنده با او مناظره كنم كه البته با مذاكره متفاوت است.پس چرا حالاكه امكان داردآنقدر سمپاشي ميكنيد كه مجبور شوند مواضعشان را سخت كنند و بي نتيجه شود.به نظر من حالا كه آمريكادر اثر اقدامات اينها در موضع ضعف قرار دارد بهترين زمان است.ما بايد كنسرسيوم غني سازي را در داخل داشته باشيم تحريمها برداشته شده و اموال بلوكه شده خود را بگيريمو بخشي از بازسازي عراق و افغانستان را هم به ما واگذار كنند.در غير اينصورت مذاكره بي معني است و هيچ ابلهي انرژي اتمي را نميدهد بجايش قطعه هواپيما بگيرد.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین