محمدباقر قالیباف، امروز پنج شنبه ۴ خرداد در سفر به خراسان جنوبی و در جریان شرکت در جلسه شورای اداری استان اظهار کرد: مردم خراسان جنوبی سخت کوش، قانع، حلیم با فرهنگ غنی، صبور و ولایت مدار هستند و خداوند را شاکرم که در چنین ایامی در خدمت آنها بودیم.
وی تصریح کرد: مردم استان همواره پای انقلاب بودهاند و این موضوع را به وضوح در دوران دفاع مقدس هم دیدهایم. در مورد مشکلات اقتصادی نیز با همراهی جوانان بر آن فائق خواهیم آمد.
قالیباف بیان کرد: یک سیاست قطعی که مجلس دنبال و دولت نیز این نگاه را داشته و همراهی میکنند این است که در قوانین جاری و قوانین برنامه و بودجه سالانه به سمت مردمی سازی برویم.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل نارساییهای کشور این است که در تصمیم گیریها "تمرکزگرایی" میکنیم، تصریح کرد: باید تمرکزگرایی و تصدی گری کاهش یابد؛ در امورات، تولی گری هدایت و نقش هدایت گری و تصمیم گیری در مرکز امری ضروری است اما در امور تصدی گری تصمیم گیری در مرکز بر مشکلات خواهد افزود.
قالیباف با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ با نظر رئیس جمهور موضوع تبصره ۱۸ در خصوص اشتغال بیشتر دیده شده، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال افتاد، ولی در سال ۱۴۰۱ بودجهآی که در این زمینه در مجلس تصویب شد شاید ۱۰ درصد به استانها تخصیص یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امسال در تبصره ۱۸ کار روان شده به نحوی که همه تصمیم گیری به شورای برنامه ریزی استان واگذار شده و بدون سیر برنامه و بودجه و توسط وزارت اقتصاد اعتبارات مربوطه واریز میشود.
قالیباف با بیان اینکه تسهیلاتی که برگشت دارد مجدد وارد این بخش شده و میتواند مجدد در اختیار تولیدکنندگان اشتغال قرار گیرد، تصریح کرد: این رویکرد و نگاه در برنامه هفتم باید کامل دیده شود و این تمرکزگرایی در مرکز را از بین ببریم تا شورای برنامه ریزی استان و شهرستانها حق تصمیم گیری داشته باشند و به مردم و مرکز پاسخگو باشند.
وی با اشاره به بحث مولدسازی، بیان کرد: در مولدسازی نیز این مسیر را طی میکنیم اما برخیها متاسفانه آن را متوجه نشدهاند و برخی از نخبگان این حوزه و برخی از نمایندگان نسبت به آن نقد داشتهاند.
قالیباف با بیان اینکه از سال ۸۲ تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۲ قانون برای مولدسازی نوشته شده ولی اجرا نشده است، اظهار کرد: این امر در جلسه سران قوا نیز مطرح شده که این ظرفیتها باید برای رفع مشکلات زیرساختها استفاده شود.
وی با بیان اینکه این ظرفیتها چند برابر اعتبارات تملک داراییها است، بیان کرد: نبود انضباط اداری و سخت گیریهای نادرست و بهانه تراشی دستگاههای نظارتی است که شجاعت مدیران را تضعیف میکند باعث بروز مشکلاتی شده است.
قالیباف با بیان اینکه اکنون مولدسازی در حال اجرا بوده و بسیاری از اختیارات به استانها واگذار شده است، ادامه داد: قانون مسکن که مشکلاتی در پی دارد باید اصلاح شود. باید این قوانین منطبق بر شرایط استانها باشد.
وی با بیان اینکه این موضوع را اساسی و به سرعت انجام خواهیم داد، تصریح کرد: در مورد معیشت و محرومیت زدایی اقداماتی دنبال میشود و در برنامه هفتم باید به مهار تورم توجه شود . باید به ظرفیتهایی که در نهادهای غیردولتی برای محرومیت زدایی استفاده میشود، توجه کرد؛ در این راستا تاکنون قریب به پنج میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مجموع ۶ میلیون نفر که از بیمه برخوردار نبودند زیرپوشش بیمه قرار گرفتند.
وی افزود: در بحث مسکن در مجلس،قانون جهش تولید مسکن تصویب شد و از افرادی که چندین دوره تجربه قانون گذاری دارند بسیار کمک گرفته میشود که این امر باعث پختگی مجلس خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بزرگترین ظرفیتی که داریم به ویژه در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر باید زمین را واگذار کنیم و در بقیه موارد تسهیل گری کنیم، ادامه داد: باید به روش ساخت توجه کرده و به مردم در این زمینه کمک شود.
قالیباف در ادامه بیان کرد: باید فیبر نوری را در راستای توسعه شبکه ملی به سرعت توسعه دهیم تا شهرداریها بتوانند در این زمینه سرمایه گذاری کنند و هزینهها پایین بیاید و علاوه بر کاهش مشکلات سایبری، درآمد پایداری برای شهرداریها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه با دیدن این برنامهها گره مشکلات گشوده خواهد شد، افزود: اگر این موارد انجام شود خواهیم توانست میلیاردها دلار صرفه جویی کرده و در جهت ایجاد زیرساختها هزینه کنیم تا امید به جامعه برگردد.