رصد جریان صادرات نفت گینه استوایی از سوی شرکت پترو لجستیک نشان داد که صادرات نفت خام این کشور در ماه میلادی گذشته، به صفر رسید.
گینه استوایی مانند سایر تولیدکنندگان غرب آفریقا با مشکل رایج افت تولید به همراه کمبود پروژههای جدید روبهروست. گینه استوایی که در سال ۲۰۱۷ عضو اوپک شد، در سال ۲۰۱۵ به طور میانگین، ۲۸۹ هزار بشکه در روز نفت تولید میکرد، اما طبق آمار منابع ثانویه در جدیدترین گزارش بازار نفت اوپک، تولید این کشور تا آوریل امسال، به ۵۹ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد که همچنان ۱۱ هزار بشکه در روز در مقایسه با مارس، بالاتر است.
تولید نفت گینه استوایی در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳، به ۵۴ هزار بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۹۰ هزار بشکه در روز در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ و میانگین ۹۸ هزار بشکه در روز برای کل سال ۲۰۲۱، کاهش نشان داد.
طبق آمار اوپک، این کشور که حدود ۱.۴۵ میلیون نفر جمعیت دارد، در سال ۲۰۲۱ نیمی از درآمد صادرات خود را از فروش نفت به دست آورد.
رویترز در اواخر سال ۲۰۲۲ به نقل از منابع آگاه خبر داده بود اکسون موبیل که در حال حاضر بزرگترین تولید کننده نفت در گینه استوایی است، قصد دارد تولید نفت در این کشور را متوقف کرده و پس از انقضای مجوزش در سال ۲۰۲۶، از این کشور خارج شود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، غرب آفریقا با در نظر گرفتن هزینههای بالاتر در مقایسه با پروژههای جذابتر نقاط دیگر و آلایندگی بالای پروژه ها، یک سرمایه گذاری مشکل ساز برای شرکتهای بزرگ نفتی بوده است. سایر تولیدکنندگان غرب آفریقا و اعضای اوپک مانند نیجریه و آنگولا در بحبوحه هزینههای بالا و عدم سرمایهگذاری از سوی غولهای نفتی در سالهای اخیر، با کاهش تولید نفت دست به گریبان بوده اند.