کد خبر: ۸۴۵۰۶
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۴۹
گزارش آفتاب از نتایج انتخابات پارلمانی در رژیم صهیونیستی

کادیما و لیکود هر دو مدعی پیروزی در انتخابات

راست‌گرایان افراطی تعیین‌ کننده نخست‌وزیر هستند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس بین‌الملل: در انتخابات اسرائیل، مسابقه‌ای بسیار نزدیک شکل گرفت که در آن تزیپی لیونی (وزیر امور خارجه از حزب میانه‌روی کادیما) با فاصله‌ای بسیار کم از بنیامین نتانیاهو (رقیب اصلی‌اش از حزب راست‌گرای لیکود) جلو زد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، لیونی و نتانیاهو هر دو مدعی پیروزی شده و وعده داده‌اند که دولت فراگیر وحدت ملی تشکیل دهند. هم‌اکنون یک دعوای درازمدت بر سر قدرت پیش روی اسرائیل قرار دارد، زیرا هر کدام از این دو حزب به دنبال ایجاد پشتیبانی کافی برای ایجاد یک دولت ائتلافی خواهد بود.

با شمارش 99% از آراء، حزب کادیما به رهبری لیونی 28 کرسی در کنست (پارلمان 120 نفرۀ اسرائیل) به دست آورد. حزب لیکود (به رهبری نتانیاهو) تنها یک کرسی کمتر (27 کرسی) را کسب کرد. آراء شمارش‌شدۀ اولیه نشان می‌دادند که لیونی با فاصلۀ کمی جلوتر از نتانیاهو قرار دارد، اما عملکرد بهتر مجموعۀ احزاب راست‌گرا را نیز پیش‌بینی می‌کردند.

هرچند لیونی برندۀ این انتخابات بود، اما ممکن است نتواند دولت تشکیل دهد. حزب او بیشترین تعداد کرسی‌ها را در اختیار دارد، اما در صورتی که احزاب راست‌گرا بتوانند ائتلاف بزرگ‌تری تشکیل دهند، او ممکن است از دست‌یابی به پست نخست‌وزیری باز بماند.

اویگدور لیبرمن (رهبر یک حزب راست افراطی) با 15 کرسی در جایگاه سوم قرار گرفت که پیروزی قابل توجهی برای او بود. پس از او، ایهود باراک (رهبر حزب کارگر و وزیر دفاع دولت فعلی) قرار داشت که تنها 13 کرسی به دست آورد، که یکی از بدترین نتایج این حزب در انتخابات پارلمانی اسرائیل محسوب می‌شود.

میچل باراک، یک ناظر انتخاباتی از مؤسسۀ کیوون ریسرچ، می‌گوید: «زمینه کاملاً برای مذاکره فراهم است.» وی با اشاره به اینکه تشکیل یک دولت ائتلافی با شرکت همۀ احزاب بزرگ بیشترین احتمال را دارد، گفت: «تنها مسئله این است: نخست‌وزیر چه کسی خواهد بود؟»

لیونی پنجاه ساله مدعی این نقش برای خودش است. وی در یک سخنرانی برای طرفداران حزبش گفت: «مردم اسرائیل کادیما را انتخاب کرده‌اند، و ما این وظیفه را با تشکیل یک دولت وحدت ملی تحت ریاست خودمان کامل خواهیم کرد». وی، در صورت موفقیت، دومین زنی خواهد بود که در طول تاریخ اسرائیل به نخست‌وزیری رسیده است.

هنگامی که اولین نتایج شمارش آراء اعلام شد، سکوت بهت‌آوری در دفاتر اصلی حزب نتانیاهو در تل‌آویو حکم‌فرما بود. از چند ماه مانده به انتخابات، حزب او با فاصلۀ مناسبی در رأس قرار داشت؛ اما در روزهای آخر، حزب او برتری‌اش را از دست داد. ظهور لیبرمن، تا حدی، رأی‌ها را از حزب لیکود گرفت، هرچند به نظر می‌رسد احزاب راست‌گرا به طور کلی در این انتخابات غلبه داشتند.

با این حال، نتانیاهوی پنجاه و نه ساله، همانند رقیبش، مدعی پیروزی شد و وعدۀ یک دولت «فراگیر و پایدار» را داد. وی در یک سخنرانی هیجان‌آور برای طرفدارانش گفت: «مسئله این نیست که رأی‌ها چه گفته‌اند. مسئله این است که واقعیت چه می‌گوید. به یاری خدا، من رهبر دولت بعدی خواهم بود.»

مجموعۀ احزاب راست‌گرا، بدون ائتلاف با حزب کارگر یا کادیما، می‌تواند اکثریتی با حداقل 64 کرسی را در کنست تشکیل دهد. در سوی دیگر، احزاب چپ‌گرا برای جمع کردن بیش از 56 کرسی با مشکل مواجه خواهند بود.

حتی اگر لیونی بخواهد یک دولت وحدت ملی تشکیل داده و هر دو حزب لیکود و کارگر را در کابینه شریک کند، تضمینی وجود ندارد که رهبران این دو حزب این مسئله را بپذیرند. باراک گفته است که همچنان رهبری حزب کارگر را ادامه می‌دهد، و امکان پیوستن به دولت جدید را رد نکرده است. وی گفت: «هیچ چیز حتمی نیست.» نتانیاهو ظاهراً قصد دارد برای کسب پست نخست‌وزیری، رقابتی جدی را با لیونی پیش بگیرد.

هفتۀ آینده، وقتی نتایج به طور رسمی منتشر شوند، رییس‌جمهور اسرائیل از رهبر حزبی که احتمال بیشتری دارد بتواند دولت ائتلافی را تشکیل دهد درخواست می‌کند کابینۀ خود را معرفی کند. رییس‌جمهور می‌تواند کسی را انتخاب کند که حزبش بیشترین تعداد کرسی در کنست را ندارد. گزینۀ انتخاب‌شده 42 روز فرصت دارد تا کارش را تمام کند.

چنین نتایج نزدیکی، لیبرمن را به «پادشاه‌ساز» تبدیل می‌کند. اگر لیونی بتواند او را به ائتلاف بکشاند، می‌تواند به کسب اکثریت امیدوار باشد. اما با دعوت از لیبرمن، ممکن است برخی احزاب چپ‌گرا از پشتیبانی از کادیما دست بکشند.

این انتخابات زودهنگام در پاییز گذشته برنامه‌ریزی شد. در آن زمان، ایهود اولمرت (نخست‌وزیر، حزب کادیما) در آستانۀ چندین بررسی علیه او به اتهام فساد، گفت که استعفاء می‌دهد. وی تا زمان تشکیل کابینۀ جدید، کفیل پست نخست‌وزیری خواهد بود.

دیروز بسیاری از رأی‌دهندگان می‌گفتند که پیش از رفتن پای صندوق‌های رأی، هنوز تصمیم خود را نگرفته بودند. با این حال به نظر می‌رسد که تمایل وسیعی نسبت به راست‌گرایی شکل گرفته و احزاب راست‌گرا توانسته‌اند نتیجۀ بهتری در مقایسه با انتخابات قبل به دست آورند.

هرب الکساندر، استاد روان‌شناسی که در بیت‌المقدس غربی رأی داد، گفت: «من ذاتاً یک چپ‌گرا هستم، اما فکر می‌کنیم چپ‌ها کاملاً شکست خوردند و زمان آن رسیده که تأیید کنیم در نحوۀ زندگی‌مان واقعاً باید قوی و تا حدی تهاجمی عمل کنیم، یا اینکه هیچ امیدی نداشته باشیم.»

گیل الریش، روان‌شناس 28 ساله، در انتخابات گذشته به نفع حزب کارگر رأی داده بود اما دیروز به لیونی رأی داده است. وی امیدوار است راست‌گراها سر کار نیایند. او گفت: «مسئلۀ اصلی، راست‌ها در برابر چپ‌ها هستند. مهم نیست باراک یا تزیپی چند رأی می‌آورند. آنچه واقعاً اهمیت دارد این است که چه کسی دولت ائتلافی را تشکیل خواهد داد.»

علی‌رغم هوای بد در روز انتخابات در اکثر شهرهای اسرائیل، تقریباً 65% از واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند که بیشتر از انتخابات سه سال گذشته بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۸۷/۱۱/۲۳
0
0
هرب الکساندر، گفت: «من ذاتاً یک چپ‌گرا هستم، اما فکر می‌کنیم چپ‌ها کاملاً شکست خوردند و زمان آن رسیده که تأیید کنیم در نحوۀ زندگی‌مان واقعاً باید قوی و تا حدی تهاجمی عمل کنیم، یا اینکه هیچ امیدی نداشته باشیم.»
وقتي ميگويم كه اسراپيل يك كشور نظامي است و آدم شخصي ندارد ميگويندَ اشتباه ميكنيد.آنها ميخواهند در روش زندگي خود تغيير بدهند و هرچه تابحال صلح طلبي و گفتگو كرده اند و اصلا جنايت نكردهاند َبس است.بايد تهاجمي شوند.اگر ليكود دولت تشكيل دهد َبا توجه به اينكه دموكراتها عددي نيستند تا در مقابل صهيونيزم ايستادگي كنندَفكر كنم مجبور به در گيري با آنها شويم كه اميدوارم اينطوري نشود.چون اگر اسراپيل را به همين وضع رها كنيماز داخل مثل اپارتايت آفرقا جنوبي بدون جنگ متلاشي ميشود
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین