دکتر مهدی انصاری دوگاهه اظهار کرد: زندگی بشر نسبت به سالیان گذشته تغییرهای بسیاری داشته است؛ پیشرفت تکنولوژی، تغییر سبک زندگی و کمتحرکی از عوامل افزایش وزن در افراد است که زمینه بروز بیماریهای غیرواگیر را افزایش داده و هزینههای سنگینی به نظام سلامت وارد میکند؛ همچنین کاهش وزن طی سالهای اخیر بهعنوان دغدغه جمعیت زیادی تبدیل شده و باتوجهبه تقاضای بسیار، هر روزه دارو و روشهای متعددی برای لاغری و تناسباندام معرفی میشوند.
وی افزود: در این میان داروهای لاغری بسیار متنوع هستند؛ بهطوریکه برخی از آنها از طریق کاهش اشتها، برخی از طریق افزایش متابولیسم بدن و برخی از راه کاهش جذب مواد قندی و چربی، باعث کاهش وزن میشوند؛ این داروها باید متناسب با نیاز بیمار و تشخیص پزشک تجویز و مصرف شوند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بسیاری از داروهای لاغری با مجوز سازمان غذا و دارو و تنها در داروخانهها عرضه میشوند، گفت: اما متأسفانه برخی از داروهای لاغری بهصورت مکمل یا بدون نسخه و بهصورت پیشنهادی عرضه میشوند که زمینه تقلب را در بین این داروها فراهم میکند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو نسبت به فروش انواع داروهای لاغری غیرمجاز با تبلیغات اغواکننده و گسترده در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی هشدار داد و عنوان کرد: افراد سودجو بهصورت غیرمجاز داروهای لاغری تقلبی را که عمدتا از آمفتامینها جهت افزایش سوختوساز بدن استفاده میشود و مستقیما به سیستم عصب مرکزی بدن تاثیر میگذارد در ترکیبات تولیدی استفاده و در بازار آزاد و عمدتا عطاریها و فضای مجازی عرضه میکنند که عوارض جبرانناپذیری بهسلامت مصرفکننده وارد میکند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی به مردم توصیه کرد: هرگز به تبلیغات زرد در مورد کاهش وزن در زمان کوتاه و داروهای عرضه شده در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی اعتنا نکنند؛ چرا که تنها مسیر مطمئن خرید هر نوع فراورده سلامتمحور داروخانه است. همچنین اپلیکیشن و سامانه تیتک نیز برای استعلام اصالت فراوردههای مختلف در دسترس قرار دارد.