کد خبر: ۸۴۶۳۷
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۳:۲۸
در همایش تطبیق لایحه بودجه سال 1387 کشور با سند چشم انداز عنوان شد

رحیمی دانش: برگشت از مرحله موجود بسیار مشکل است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بیژن رحیمی دانش گفت: «درآمدها در سال آینده بیش از واقعیت در لایحه بودجه دیده شده است».

به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، بیژن رحیمی دانش، اقتصاددان و مدیرارشد اسبق سازمان برنامه وبودجه و سازمان مدیریت وبرنامه ریزی، که روز شنبه و در همایش تطبیق لایحه بودجه سال 1387 کشور با سند چشم انداز و سیاست‌های کلان برنامه چهارم، در مرکز تحقیقات استراتژیک، سخن می‌گفت، با بیان مطلب فوق تصریح کرد: «برگشت از مرحله موجود اقتصادی بسیار مشکل است».

وی افزود: «بودجه جاری چیزی نیست که بشود با یک تصمیم آن را کم کرد، اگر برون‌سپاری نکنیم و دولت را کوچک نکنیم هزینه‌های جاری را نمی‌شود کاهش داد».

پژوهشگر گروه پژوهشی برنامه و بودجه مرکز تحقیقات استراتژیک یادآور شد: «بند 51 سیاست‌های کلی برنامه چهارم تلاش برای کاهش اتکای هزینه‌های جاری دولت به نفت و تامین آن از منابع درآمدهای مالیاتی و اختصاص عواید نفت برای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها بر اساس کارآیی و بازدهی تاکید دارد».

وی در عین حال خاطر نشان کرد: «در چهار سال اخیر نظام بودجه‌ریزی طوری شد که به راحتی تفاوت منابع و درآمدها در آن مشهود است».

وی در ادامه به ماده 2 قانون برنامه چهارم اشاره کرد که مطابق آن دولت مکلف است سهم اعتبارات هزینه‌ای تامین شده از محل درآمدهای غیر نفتی را به گونه‌ای افزایش دهد که تا پایان برنامه چهارم اعتبارات هزینه‌ای دولت به طور کامل از طریق درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدهای غیر نفتی تامین شده و نیز تاکید دارد که تامین کسری بودجه از طریق استقراض از بانک مرکزی و سیستم بانکی ممنوع است.

وی سپس به تشریح پیش‌بینی تراز عملیاتی بودجه و برنامه چهارم توسعه پرداخت و گفت: «بر اساس پیش‌بینی‌ها، در سال اول برنامه این رقم 75ـ هزار میلیارد ریال در سال بعد 58ـ هزار میلیارد ریال و در سال بعد آن 43ـ هزار میلیارد ریال می شد و پیش‌بینی عملکرد سال جاری 24ـ هزار میلیارد ریال بوده است و طبق پیش‌بینی این رقم باید در سال آینده به صفر می‌رسید».

مشاور سابق رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزی کشور، افزود: «این ارقام در عمل متفاوت ظاهر شدند و به ترتیب وبرای سال‌های اول تا چهارم برنامه 113 ـ ، 184 ـ، 123 ـ ، 162 ـ و برای بودجه سال آینده 56 ـ هزار میلیارد دلار است، در حالی که پیش‌بینی عملکرد بودجه سال آینده 166 ـ هزار میلیارد دلار برای تراز عملیاتی است».

وی تأکید کرد: «این آمار نشان دهنده وابستگی بیشتر کشور به درآمدهای نفتی در سال‌های اخیر است».

رحیمی دانش افزود: «درآمدها در سال آینده بیش از واقعیت در لایحه بودجه دیده شده است».

وی در تشریح این مسأله به ذکر چند مثال پرداخت و خاطرنشان کرد: «85 هزار میلیارد ریال ناشی از هدفمندکردن یارانه‌ها چون هنوز قانونی ندارد، غیر واقعی است و در لایحه بودجه قابل درج نیست، 25 هزار میلیارد ریال مالیات که بیشتر آن مربوط به عملکرد امسال است و به نظر غیر واقعی می‌آید. 30 هزار میلیارد مالیات معوق شرکت نفت نیز دارای ابهام حقوقی است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین