آرش نبی زادi با بیان اینکه اصلیترین موضوع در شیلات، بازار و بازارسازی است، گفت: متاسفانه برخی از افراد که آشنایی با بازار شیلات ندارند به آنها اجازه واردات و صادرات داده میشود که این اقدامی غیر تخصصی است.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما آییننامههای خلق الساعه است که بازارهای صادراتی را بر هم میزند، زیرا در صادرات نسبت به طرف خارجی تعهداتی وجود دارد. با وجود قیمت بالا، اما در بازارهای جهانی امکان رقابت داریم و این تصمیمات آنی در فضای رقابتی اختلال ایجاد میکند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی ادامه داد: تقویت زیرساختهای آبزی پروری یکی دیگر از مشکلات ما است. با توجه به افزایش هزینهها بیش از ۱۰ سال است که در این صنعت نوسازی صورت نگرفته و فقط استفاده میکنیم. هیچ بازسازی و نوسازی اتفاق نیفتاده، زیرا این اقدامات هزینهبر است.
وی با اشاره به اینکه کمترین حد واگذاری امور به بخش خصوصی در حوزه شیلات اتفاق افتاده است، گفت: باید تلاش شود تا در این حوزه از ظرفیت و تواناییهای بخش خصوصی بیشتر استفاده شود.
نبی زاده همچنین به اهمیت ایجاد سامانه جامع اطلاعات محصولات شیلاتی نیز اشاره کرد.
این فعال بخش خصوصی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه بیمه در بخش آبزیان ضعیف عمل میکند، گفت: بیمه اعلام کرده که، چون تامین اعتبار نشده سهم دولت را در بخش آبزیان کم کرده است که امیدواریم وزیر جدید جهادکشاورزی به بیمه کشاورزی توجه بیشتری کند.
نبی زاده در پایان گفت: یکی دیگر از مشکلات آبزی پروران آب و اجاره بستر است. محل زندگی ماهی آب است، ولی مصرفی ندارد. اگر آب مصرف شود باید پول آن پرداخت شود، ولی چرا باید پول آبی که مصرف نمیکنیم و وارد بخش کشاورزی میشود، پرداخت کنیم؟