کد خبر: ۸۴۹۱۷
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۸:۴۸

مصر بدترین خاطرات را از نتانیاهو دارد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مصریها بدترین خاطرات را از زمان امضای معاهده صلح با رژیم صهیونیستی در سی سال پیش، از بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود که روز جمعه به تشکیل کابینه مامور شد به یاد دارند.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، «محمد بسیونی» سفیر سابق مصر در اسرائیل و رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس شورای مصر گفت: «امیدواریم این یک تغییر باشد و به تشکیل دولت وحدت ملی بیانجامد».

روابط بین نتانیاهو و حسنی مبارک رئیس جمهور مصر در سه سالی که نتانیاهو نخست وزیر بود یعنی فاصله سال‌های 1996 تا 1999 به حدی بحرانی شد که مبارک یک بار به صورت علنی گفت: «از دست او بسیار بسیار بسیار عصبانی هستم».

«عماد جاد»، محقق مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام می‌گوید: «روابط مصر - اسرائیل در این سه سال با تبادل اتهامات و بی‌اعتمادی مسموم شده بود و این دوره، دوره‌ای بسیار منفی در روابط دو طرف بود».

«انور سادات»، رئیس جمهور سابق مصر در سال 1979 با «مناحیم بیگن»، موسس حزب لیکود که نتانیاهو نیز عضو آن است معاهده صلح را امضا کرد.

مبارک 80 ساله که هفت نخست وزیر اسرائیل را دیده است می‌گوید: «بگین یک تندرو بود اما معاهده صلح با وی امضا شد».

پس از شکست شیمون پرز رهبر وقت حزب کار در انتخابات سال 1996 و به نخست وزیری رسیدن «بنیامین نتانیاهو»، قاهره دچار شکست شد.

18 جولای 1996، قاهره، مصر، حسنی مبارک هرچند دست در دست نتانیاهو دارد، اما تنها زمانی که ایهود باراک در سال 1999 به نخست وزیری رسید قاهره نفس راحتی کشید!

با روی کار آمدن نتانیاهو اختلاف بین وی و مبارک بیشتر و بیشتر شد تا جایی که مبارک در یکی از اظهاراتش گفت: «نمی‌توانم فرصتی به او (نتانیاهو) بدهم که پایانی نداشته باشد، به او فرصت دادم و گفتم این برای مصر و برای جهان عرب مهم است اما هیچ پیشرفتی با وی رخ نداد».

مصر سیاست «شل کن و سفت کن» را با نتانیاهو در پیش گرفت و «اسامه الباز»، مشاور سیاسی مبارک، گشایشی را در قبال اسرائیل نشان داد در حالی که «عمرو موسی»، وزیر امور خارجه وقت مصر، دولت عبری را به باد انتقاد گرفت.

اما این سیاست نتیجه بخش نبود و نتانیاهو به شهرک‌سازی پرداخت و توافق اسلو را به حالت تعلیق در آورد.

مبارک به صورت علنی وی را به اینکه به حرف خودش احترام نمی‌گذارد و هر کاری انجام می‌دهد تا هیچ کاری نکند متهم کرد. 

زمانی که ایهود باراک در سال 1999 به نخست وزیری رسید قاهره نفس راحتی کشید و مبارک ابراز امیدواری کرد تا روند صلح از سر گرفته شود.

اما پس از آن مذاکرات «کمپ دیوید2» در سال 2000 به شکست انجامید و انتفاضه دوم آغاز شد و پس از آن «آریل شارون» که پس از نتانیاهو به رهبری حزب لیکود رسیده بود یک سال بعد به نخست وزیری رسید.

با وجود این‌که افکار عمومی مصر از شارون نفرت داشتند و از وی عصبانی بودند مبارک به ابزاری برای تفاهم با شارون که در جنگ سال 1973 دشمنش بود متوسل شد و وی را «شجاع و جسور» توصیف کرد.

مبارک پیش از این که شارون در سال 2006 به علت بیماری به کما رود گفت: «من بارها گفته‌ام شارون می‌تواند صلح ایجاد کند ... وی حکومت، اراده ، قدرت و دیدگاه امنیتی دارد که می‌تواند به صلح برسد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین