سازمان فضانوردی ایالات متحده، ناسا، اعلام کرد هفتمین ماموریت اعزام فضاپیمای اسپیسایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی به فرماندهی یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی-آمریکایی حدود چهل روز دیگر در ۱۵ اوت انجام خواهد شد.
چهار خدمه این پرواز نماینده چهار آژانس فضایی مختلف هستند. یاسمین مقبلی از ناسا فرمانده ماموریت، آندریاس موگنسن از آژانس فضایی اروپا خلبان آن و ساتوشی فوروکاوا از سازمان فضایی ژاپن به همراه کنستانتین بوریسوف از آژانس فضایی روسیه متخصصان پرواز در این ماموریت خواهند بود.
این ماموریت، همچون ماموریتهای قبلی فضانوردان اسپیس ایکس، با استفاده از کپسول دراگون و موشک فالکون ۹ انجام خواهد شد. این موشک از مرکز کندی ناسا در فلوریدا به فضا پرتاب خواهد شد.
اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، این چهار نفر حدود شش ماه را در ایستگاه فضایی بینالمللی سپری خواهند کرد و سپس با کپسول دراگون و از طریق فضاپیمایی به نام «استقامت» به زمین بازخواهند گشت.
این نخستین پرواز فضایی برای یاسمین مقبلی است که در سال ۲۰۱۷ به عنوان یکی از فضانوردان ناسا انتخاب شد.
خانم مقبلی که ۴۰ سال دارد در آلمان غربی متولد شد و در دوران کودکی همراه با خانوادهاش به آمریکا مهاجرت کرد. خانواده او پس از انقلاب سال ۵۷ از ایران خارج شده و به آلمان غربی رفته بودند.
وی لیسانس و همچنین فوق لیسانس مهندسی هوافضا را از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) دریافت کرده است. او همچنین در دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی در مونتری کالیفرنیا تحصیل کرده است.
خانم مقبلی که پیشتر در نیروی دریایی آمریکا به عنوان خلبان هلیکوپتر خدمت کرده، در زمان حضور نیروهای ایالات متحده در افغانستان در عملیاتهای رزمی متعددی حضور داشته است.
در صورتی که این ماموریت با موفقیت به انجام برسد وی نخستین فرد ایرانیتباری لقب خواهد گرفت که به صورت حرفهای به فضا سفر کرده است. پیشتر انوشه انصاری با هزینه شخصی خود به صورت توریستی سفری به فضا انجام داده بود.
در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ ایران که با سرکوب خونبار معترضان همراه بود، یاسمین مقبلی با انتشار پستی در حساب شخصی اینستاگرام خود نوشت: «اگرچه هیچوقت اقبال آن را نداشتهام که حتی یک روز در ایران باشم، اما هرگز به این اندازه امیدوار نبودهام و به ایرانی بودنم افتخار نکردهام.»
ماموریت کرو-۷ در مجموع یازدهمین پرواز فضایی شرکت اسپیسایکس با حضور فضانوردان خواهد بود.
از سال ۲۰۱۱ که ناسا فضاپیماهای شاتل را پس از چند حادثه مرگبار، بازنشسته و از رده خارج کرد، این سازمان برای برای اولین بار تصمیم گرفته است وظیفه بردن فضانوردان به ایستگاه بینالمللی فضایی را به یک شرکت آمریکایی (اسپیسایکس) واگذار کند.
این پروازهای فضایی مقدمهای هستند بر ماموریتهای اعزام انسان به ماه و مریخ که قرار است از اواخر سال ۲۰۲۴ به بعد شروع شوند.