فاطمه راکعی در یادداشتی با عنوان «راهاندازی بساط حاشیهسازی برای کشور» نوشت: مردم گمان میکردند پس از فاجعهای که پس از فوت مهسا امینی شکل گرفت، دیگر بساط رویکرد سلبی گشت ارشاد تا ابد از این سرزمین بر چیده شده است. چرا که این نهاد غیرقانونی به اندازهای آثار سوء در کشور و افکار عمومی داشته است که ظهور دوباره آن با هیچ منطق و عقل سلیمی همخوانی ندارد. بررسی اظهارات مسوولان در ماههای گذشته هم نشان میدهد که هیچ مصوبهای در خصوص راهاندازی گشتهای ارشاد وجود نداشته و ندارد. پس از رخدادهای اعتراضی تابستان و پاییز ۱۴۰۱ و افتادن کشور به ورطههای خطرناک، کسی فکرش را نمیکرد دوباره جریانی به فکر تکرار این اشتباهات باشد.
شخصا تصور میکنم، این حرکات مشکوک است و نوعی حاشیهافکنی در مسیر عادی و روتین کشور است. بسیاری از شهروندان ایرانی و زنان محجبه و مردان دیندار این سرزمین، مخالف رویکردهای سلبی در مواجهه با مقوله حجاب و سایر گزارههای دینی هستند. اصل اساسی در مقولات دینی، افزایش آگاهیهای دینی و شناخت بیشتر است. واقع آن است که اجبار در مقولات شرعی و عرفی باعث دوری بسیاری از جوانان و خانوادهها میشود. مقوله عفاف و حجاب دو موضوع کاملا متفاوت است و باید تلاش شود افکار عمومی به سمت عفاف بیشتر و متانت افزونتر حرکت کند.
از سوی دیگر حتی مراجع و علمای دینی هم نسبت به مقوله حجاب دیدگاههای متفاوتی را مطرح میکنند؛ بنابراین به کار بردن رویکردهای حداکثری در خصوص مقولهای که دیدگاه واحدی در خصوص آن وجود ندارد، عاقلانه نیست.
از سوی دیگر نباید فراموش کرد که کشور در شرایط معیشتی و اقتصادی نا به هنجاری به سر میبرد. مردم هر روز اخبار مفاسد و اختلاسها را میشنوند و زمانی که میبینند، نهادهای نظارتی به جای پرداختن به موضوعات اقتصادی و اختلاسها، تنها به امر حجاب توجه دارند، دچار بدبینی میشوند.
به نظرم وقت آن رسیده است که در خصوص مقولات فرهنگی و اجتماعی با نگاهی ایجابی و نه سلبی برخورد شود. اساس دین مبتنی بر اخلاق است و اخلاق نه در حرف بلکه در عمل نمود مییابد. این نوع حرکات در آستانه انتخابات و در شرایطی که کشور بیش از هر زمان دیگری به مشارکت مردم نیاز دارد، قابل قبول نیست. باز هم تاکید میکنم به نظرم دستهایی در کار است تا برای کشور حاشیهسازی کند.