آفتابنیوز : آفتاب: حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، عصر شنبه، در دیدار با جلال طالبانی رییسجمهور عراق و هیأت همراه با اشاره به ارتباطات دیرینه و بسیار عمیق و مشترکات فرهنگی، تاریخی و دینی دو ملت ایران و عراق تأکید کردند: «لازمه چنین زمینههای مناسب و فراوانی میان دو کشور، گسترش طبیعی و روزافزون روابط در عرصههای مختلف و عملی شدن توافقهاست».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، ایشان جمهوری اسلامی ایران را دوست همیشگی عراق خواندند و افزودند: «سرنوشت عراق همواره برای ما مهم بوده و ایران هرچه در توان داشته برای استقرار دولت عراق و ثبات و امنیت در این کشور تلاش کرده است و در آینده نیز همینگونه خواهد بود».
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ثروتهای طبیعی و ذخایر عراق خاطرنشان کردند: «عراق نیازمند کمکهای مادی و مالی نیست اما جمهوری اسلامی ایران میتواند تجربیات و پیشرفتهای خود در زمینههای مختلف را در اختیار برادران عراقی قرار دهد».
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: «البته روابط نزدیک ایران و عراق و گسترش این روابط، دشمنان جدی دارد که باید مراقب برخی وسوسهها و القائات بود».
ایشان حضور نظامیان آمریکایی و انگلیسی و کارشناسان و نیروهای امنیتی آنها در عراق را به ضرر این کشور دانستند و تأکید کردند: «نظامیان اشغالگر باید هرچه زودتر از عراق خارج شوند؛ زیرا هر یک روزی که خروج آنها به تأخیر بیفتد به ضرر ملت عراق خواهد بود».
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «اشغالگران در حال زمینهسازی مقدمات حضور طولانی و ماندگار در عراق هستند که این خطر بزرگی است و مسئولان عراقی باید متوجه این خطر باشند».
حضرت آیتالله خامنهای اظهار داشتند: «پیشرفت و صلاح عراق در مخالفت با خواستهای بیگانگان است؛ زیرا آنها از نزدیکی ایران و عراق خشنود نیستند».
ایشان خطاب به رییسجمهور عراق خاطرنشان کردند: «انتظار این است که جنابعالی و جناب آقای مالکی نخستوزیر عراق، به صورت جدی عملیشدن توافقها و تفاهمهای دوجانبه را پیگیری نمایید».
رهبر انقلاب اسلامی به توافق دو جانبه درخصوص اخراج منافقین از عراق اشاره و تأکید کردند: «این تصمیم باید عملی شود و ما منتظر تحقق آن هستیم».
حضرت آیتالله خامنهای منافقین را مایه شر و فساد دانستند و با اشاره به تصمیم اتحادیه اروپا برای خارج کردن آنها از لیست گروههای تروریستی افزودند: «این تصمیم اتحادیه اروپا نشان داد که تروریست بودن یا نبودن از دیدگاه غرب، یک مسئله قراردادی است و هیچ ارتباطی با واقعیات ندارد».
ایشان خاطرنشان کردند: «اروپاییها با وجود این تصمیم، از طرف دیگر حاضر به پذیرفتن منافقین در کشورهای خود نیز نیستند».
رهبر انقلاب اسلامی زندانیان ایرانی در عراق را از دیگر مسائل میان دو کشور برشمردند و تأکید کردند: «بسیاری از این افراد جرمی هم مرتکب نشدهاند و با وجود تصمیم دولت عراق برای آزادی برخی از آنها، اما هنوز این زندانیان آزاد نشدهاند که این مسئله نیز باید هرچه زودتر حل شود».
حضرت آیتالله خامنهای در پایان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفقیتآمیز انتخابات اخیر شوراهای استانی در عراق، لزوم هوشیاری در قبال بعثیها و تحرکات آنها را یادآور شدند و اظهار امیدواری کردند: «ملت عراق با وحدت و یکپارچگی، استقلال حقیقی خود را بیابد و در دنیای اسلام بدرخشد».
در این دیدار که آقای احمدینژاد رییسجمهور نیز حضور داشت، آقای جلال طالبانی رییسجمهور عراق ضمن قدردانی از حمایتهای دولت و ملت ایران از مردم عراق، مذاکرات خود در تهران را مثبت و نتیجهبخش خواند و گفت: «روابط ایران و عراق، روابطی ویژه، ممتاز و مستحکم است و در مذاکرات تهران بر گسترش هرچه بیشتر این روابط توافق شد».
وی گسترش روابط و همکاریهای ایران و عراق را زمینهساز استقرار صلح و ثبات در منطقه دانست و افزود: «اگرچه برخی نگران گسترش روابط تهران و بغداد هستند اما ما تقویت این روابط را به سود خود و منطقه میدانیم».
رییسجمهور عراق درباره اخراج منافقین خاطرنشان کرد: «منافقین جنایتکارانی هستند که در حق مردم عراق نیز جنایتهای بیشماری انجام دادهاند و دولت عراق مصمم به اخراج آنهاست و این تصمیم را عملی خواهد کرد».
آقای طالبانی، با اشاره به برخی تحرکات بعثیها برای ایجاد ناامنی و برهم زدن ثبات و آرامش عراق افزود: «متأسفانه برخی کشورهای منطقه با دولت عراق برای مقابله با بعثیها همکاری نمیکنند».