عکسهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی شعلههای آتش را نشان میدهد که این جزیره را فرا گرفته است. آتش سوزی در بخش شمالی این جزیره روی داده که عمدتا مورد توجه گردشگران انگلیسی است.
به گزارش یورونیوز، دستور تخلیه کورفو در حالی صادر میشود که پیش از این دستکم ۱۹ هزار نفر نیز از جزیره «رودس» تخلیه شدند. شعلههای آتش در مرکز این جزیره نیز در حال گسترش است و بسیاری از گردشگران مجبور به ترک هتلهای خود شدهاند.
یونان با گرمای شدید دست و پنجه نرم میکند و دمای هوا در سراسر این کشور از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رفته است.
نزدیک به یک هفته است که آتش سوزیها در مناطقی از این کشور آغاز شده و دفتر ریاست جمهوری یونان اعلام کرد تعطیلات ملی که برای امروز (دوشنبه) برنامهریزی شده بود «با توجه به شرایط فوق العاده حاکم بر کشور به دلیل آتشسوزیها» لغو شده است.
دستور تخلیه جزیره کورفو، اواخر روز گذشته (یکشنبه) از سوی سرویس ارتباطات اضطراری یونان صادر شد. به مردم مناطق «سانتا»، «مگولا»، «پورتا»، «پالیا»، «پریتیا» و «سینیس» هم گفته شده که محل سکونت خود را ترک کنند. یک مقام دولتی گفت که قایقهایی برای تخلیه ساکنان این مناطق از طریق دریا فرستاده شدند.
جزیره کورفو واقع در دریای ایونی در شمال غربی یونان مقصدی محبوب برای گردشگران است و سالانه صدها هزار انگلیسی از آن بازدید میکنند.
رودس، جزیره دیگر یونان هم درگیر آتش سوزی اخیر است و تا کنون حدود ۱۶ هزار نفر از طریق زمینی و ۳۰۰۰ نفر از طریق دریا از این جزیره تخلیه شدهاند. به گفته دولت یونان این بزرگترین تخلیه ناشی از آتش سوزی در این کشور است.
برخی از شرکتهای هواپیمایی پروازهایشان به یونان را لغو کردهاند و هزاران مسافر هم اکنون در فرودگاه «رودس» منتظر فرصتی برای ترک این جزیره هستند.
همچنین «کنستانتیا دیموگلیدو»، سخنگوی پلیس یونان به خبرگزاری فرانسه گفت که تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر در سراسر این کشور تخلیه شدهاند.
برخی گردشگران گفتهاند که مجبور شدهاند در گرمای سوزان کیلومترها پیاده روی کنند تا به مکانی امن برسند. در کنار جاده هم لاشه حیوانات و خودروهای آتش گرفته دیده میشود.
حداقل سه هتل در منطقه جنگلی «کیوتاری» در شرق «رودس» تخریب شده و معاون شهردار «رودس» گفته است که برخی از مردم مجبور شدهاند حداقل یک شب را در جعبههای مقوایی بخوابند.
آتشنشانی یونان هشدار داده که وضعیت ممکن است بدتر هم شود، زیرا روستاهای بیشتری نیاز به تخلیه دارند و مبارزه برای مهار شعلههای آتش ممکن است چند روز طول بکشد.
روز گذشته ۲۶۰ آتش نشان با پشتیبانی ۱۸ هواپیما در حال خاموش کردن آتش بودند. شش نفر از آنها به دلیل مشکلات تنفسی برای مدت کوتاهی به بیمارستان منتقل و سپس مرخص شدند.
تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، خطر آتش سوزی جنگلها را افزایش داده است. اسپانیا و ایتالیا از جمله کشورهای مدیترانهای هستند که گرمای شدید را در این هفته تجربه کردهاند. آمریکا هم شاهد شکسته شدن رکوردهای دمای بالای هوا بوده است.
سازمان جهانی هواشناسی (WMO) همزمان با گرمای سوزان، آن هم در اوج فصل گردشگری در تابستان اروپا اعلام کرد که موج گرما در نیمکره شمالی تشدید خواهد شد. تخمین زده شده که سال گذشته در اروپا بیش از ۶۰ هزار نفر بر اثر موج گرما جان خود را از دست دادند.
هشت سال گذشته داغ ترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرمترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرمترین دوره ثبتشده خواهد بود.
تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا میکند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی میگوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی که کارشناسان آب و هوایی اظهار کردهاند که این اتفاق میتواند در سال جاری میلادی یا سال آینده میلادی (۲۰۲۴) رخ دهد.