کد خبر: ۸۵۴۹۵۶
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰

دلیل اصلی درخواست عربستان از اتباع خود برای ترک فوری لبنان چیست؟

به دنبال درگیری‌های اخیر در اردوگاه عین الحلوه در جنوب لبنان، عربستان، امارات، قطر، عمان و بحرین از اتباعشان خواستند لبنان را ترک کنند و به شهروندانشان هشدار دادند که به این کشور سفر نکنند؛ این مسئله موجب تعجب سیاستمداران لبنانی و نگرانی مردم شده است به ویژه اینکه لبنان یک کشور اقتصادی بحران زده است و ورود توریست‌های کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به این کشور در این فصل از سال می‌تواند موجب گشایشی در اقتصاد بحران زده لبنان شود.
دلیل اصلی درخواست عربستان از اتباع خود برای ترک فوری لبنان چیست؟
آفتاب‌‌نیوز :

 زمانی که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از تمام اتباع خود می‌خواهند به لبنان سفر نکنند یا آنجا را ترک کنند یا از مناطق مشخصی دور شوند، معمولا درباره دلایل امنیتی و نگرانی در خصوص جان اتباعشان است. همین مسئله لبنانی‌ها را وادار کرده تا درباره دلایل این هشدارها سؤال کنند. این اقدام در زمانی صورت گرفته که به نفع اقتصاد لبنان نیست. به ویژه اینکه کمک‌های شورای همکاری خلیج فارس به لبنان به نظر نمی‌رسد به زودی ازسرگرفته شوند.

به گزارش روزنامه رأی الیوم، سفارت عربستان در لبنان اولین سفارتخانه‌ای بود که پرچم هشدار را بالا برده و از اتباع خود خواست به سرعت لبنان را ترک کنند. مسئله قابل توجه این است که این سفارتخانه از طریق حساب خود در توییتر مجددا بر اهمیت سفر نکردن عربستانی‌ها به لبنان تأکید کرد. همین مسئله موجب نگرانی لبنانی‌ها درباره خطراتی شده است که در آینده علیه کشورشان وجود خواهد داشت. این مسئله درباره حوادث و درگیری‌های اردوگاه عین الحلوه است که حوادث آن با اینکه بر امنیت تمام کشور تأثیر نگذاشته است؛ اما سفارت عربستان علاوه بر اینکه به شهروندان خود دستور داده که به سرعت خاک لبنان را ترک کنند، به آنها هشدار داده که از نزدیک شدن به مناطق درگیر خودداری کرده و از سفر غیر ضروری به مناطقی در جنوب لبنان در نزدیکی اردوگاه آوارگان فلسطینی عین الحلوه خودداری کنند.

این بیانیه عربستان برای اتباعش در لبنان یک بیانیه هشدار دهنده بود. دلایلی که عربستان را وادار کرده تا از اتباع خود بخواهد لبنان را به سرعت ترک کنند توضیح داده نشد و همین مسئله موجب مطرح شدن تحلیل‌هایی شده است که برخی از آن به نزدیک بودن وقوع جنگ میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی به دلیل تنش‌های مرزی اشاره دارد.

تحلیلگران به زمان صدور بیانیه سفارت عربستان اشاره می‌کنند که در نیمه شب اتفاق افتاد و در آن بر لزوم ترک فوری لبنان تأکید شده بود. وضعیت امنیتی لبنان در حدی خطرناک نیست که عربستان بخواهد اتباعش فورا این کشور را ترک کنند. همچنین تصمیم منع سفر عربستانی‌ها به لبنان در پی بحرانی که قبلا میان دو طرف به وجود آمده بود، همچنان موجود است. پس چرا عربستان چنین هشداری داده است؟ آیا این هشدار با رویکردهای سیاسی و خشم عربستان از بحران اظهارات جورج قرداحی، وزیر اطلاع رسانی سابق لبنان درباره جنگ یمن یا عدم انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان و اصلاحات سیاسی که عربستان خواهان آن شده بود، ارتباط دارد؟

بعد از اینکه نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان و وزرای وی خواهان کمک‌های شورای همکاری خلیج فارس شدند و میقاتی هشدار داد که لبنان دیگر نمی‌تواند دارو تأمین کند یا حقوق‌ها را با ارز خارجی بدهد، به نظر می‌رسد که این هشدارها تأثیر منفی بر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس داشته است. دلیل دیگر برای درخواست عربستان از اتباع خود برای ترک لبنان این است که زمانی که دولت نتواند حقوق‌ها را پرداخت کند نهادهای امنیتی در معرض خطر قرار می‌گیرند و فروپاشی آن‌ها ممکن می‌شود.

نجیب میقاتی بعد از هشدارهای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و آلمان و انگلیس به اتباع خود درباره سفر به لبنان تأکید کرد که وضعیت امنیتی نگران کننده نیست. میقاتی وزیر خارجه لبنان را به تماس با کشورهای عربی مکلف کرد تا به آنها اطمینان بدهد که جان شهروندانشان در لبنان در خطر نیست.

وی همچنین از وزیر کشور خواست نشست شورای امنیت مرکزی را برای بررسی چالش‌هایی که لبنان در این شرایط منطقه با آن روبرو است و اتخاذ تصمیمات مناسب برای حفظ امنیت در تمام مناطق لبنان برگزار کند؛ اما به نظر می‌رسد که هشدارهای عربستان به شهروندان خود انگیزه اصلی برای هشدارهای مکرر دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به شهروندانشان در لبنان بود. هرچند که ساختار هشدار و میزان آن بین کشورها متفاوت بود. عربستان، امارات و بحرین از اتباع خود خواستند لبنان را ترک کنند؛ اما قطر، کویت و عمان تنها به هشدار اکتفا کردند. موضع امارات به عربستان نزدیک‌تر بود چرا که از شهروندان خود خواست به لبنان سفر نکنند.

به نظر می‌رسد امین سلام، وزیر اقتصاد لبنان بحران اعتماد میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و لبنان را افزایش داد. وی در اظهارات خود از طریق وزارت خارجه لبنان از طرف ملت لبنان از کویت خواست سیلوهای گندم را در لبنان بازسازی کند. وی گفت که کویت می‌تواند تنها با یک «خط خودکار» سیلوها را در بیروت و طرابلس بازسازی کند. عبارت یک «خط خودکار» بحران‌های لبنان را افزایش داد و موجب خشم کویت شد. سالم الصباح، وزیر خارجه کویت اظهارات وزیر اقتصاد لبنان را محکوم و تأکید کرد که این اظهارات با عرف سیاسی مغایرت دارد و نشان دهنده فهم نادرست از ماهیت اتخاذ تصمیمات در کویت است. کویت تصمیمات خود را براساس اصول قانون اساسی اتخاذ می‌کند. وزیر اقتصاد لبنان مجددا اظهارات خود را توضیح داد و تأکید کرد که هدف وی از استفاده از عبارت «یک خط خودکار» عبارتی به زبان عامیانه لبنان است که معنایش می‌شود این موضوع به سرعت قابل اجرا است و هدف وی از استفاده از این عبارت نادیده گرفتن اصول قانون اساسی کویت نبوده است.

سیاستمداران در لبنان دلیل بیانیه‌های هشداردهنده سفارت‌های کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را نمی‌فهمند. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان گفت: من از این بیانیه‌ها تعجب می‌کنم چرا که مسئله امنیتی نگران کننده‌ای وجود ندارد. هشدار درباره دوری از مناطق درگیر نزدیک به عین الحلوه قابل درک است؛ اما درخواست برای ترک لبنان قابل درک نیست. همچنین ولید جنبلاط، نماینده سابق لبنانی بعد از دیدار با نبیه بری گفت: من دلیل نگرانی سفارتخانه‌ها را نفهمیدم و شرایط در اردوگاه عین الحلوه تا حدی کنترل شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین