با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پوستر و بیانیه مضمون دوازدهمین جشنواره مد و لباس رونمایی شد.
عصر دیروز سهشنبه ١٧ مردادماه آیین رونمایی از پوستر و بیانیه مضمون دوازدهمین جشنواره مد و لباس برگزار شد.
این رونمایی با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر ارشاد، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی و محمد خراسانی زاده معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت.
علیرضا بابایی دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر در ابتدای این مراسم دقایقی صحبت کرد و گفت: چند نوآوری در این جشنواره اتفاق افتاد. در شورای سیاست گذاری برای بار اول صنعت و افراد ویژندها (برندها) در شورای سیاست گذاری حضور دارند که امیدواریم صنعت اثر گذاری بیشتری در جشنواره داشته باشد. در بحث دانش فنی نیز معتقدیم نوآوری اتفاق افتاده است؛ چه در حوزه تولید بیانیه مضمون، تصویرسازی ان، تیمها و ...
او با اشاره به نقش ویژندها در جشنواره و تیمهای طراحی گفت: شرکت کنندگان چه در بخش بیانیه مضمون و چه در بخش آزاد معتقدیم در حوزه مخاطبان جشنواره اتفاق نوآوری رخ داده است. در حوزه رسانه جشنواره هم برنامههایی را پیشبینی کردیم که امیدواریم اجرایی شود.
پس از آن محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن گرامیداشت روز خبرنگار اظهار کرد: بعد از فرایندی دقیق و علمی امروز به این نقطه رسیدیم. از طراحان، ویژندهای مطرح، همکاران خود در دولت و... که در این مسیر همراه بودند تشکر میکنم.
او گفت: در حوزه زیست عفیفانه سابقه چند هزار ساله داریم و اسناد تاریخی این را نشان میدهند. این سابقه چیزی نیست که حتی محصول دوره پس از اسلام باشد. هر گوشه از ایران فرهنگی ما آکنده از رسوم بی نظیر است که مربوط به این حوزه تمدن و فرهنگی است. در ایران با تنوع دیدگاه، پوشش و قومیت روبرو هستیم. در ایران فرهنگی یاد گرفتیم که با هم مفاهمه و گفتگو کنیم. مباحث عقلانی در ایران قدمت چند هزار ساله دارد که با اسلام عزیز تعالی پیدا کرده است. ایرانیان همیشه عقلانیت داشتند و امروز هم در جامعه ایرانی نیاز داریم هویت فرهنگی و تمدنی خود را در مواجه با فرهنگ برهنگی به کار گیریم.
اسماعیلی ادامه داد: معتقدیم جامعه ایرانی امروز ما علیرغم تمامی تهاجماتی که در ٢٠٠ سال اخیر از تمدن مغرب زمین شده عمیقا پایبند به فرهنگ اصیل خود و مناسک دینی است. همین ایام محرم نشان از عمق دلبستگی مردم ایران به مناسک دینی دارد.
وزیر ارشاد اسلامی گفت: در این جشنواره به دنبال اعمال دیدگاههای واحد و حذف سلیقهها نیستیم. اقوام و گروههای ایرانی، حوزههای فرهنگی که زیر چتر واحد ایران زمین گرد هم آمدند برای محترم است. مردم ایران آگاهانه زیست عفیفانه را انتخاب کردند و ما در کارگروه مد و لباس تلاش میکنیم با استفاده از زیبایی فرهنگ خود جلوههای جدیدی را به کارگیریم که هم زیست عفیفانه داشته باشیم و هم از زیباییها استفاده کنیم. آنچه که خط قرمز ماست تهاجم فرهنگی که به دنبال هویت زدایی و برداشتن نگاه سنتی و فرهنگی ماست. با موضوع تعالی جدید در حوزه مد و لباس امیدواریم عقب ماندگیهای خود را جبران کنیم. ما به جشنواره به عنوان یک نقطه پرش نگاه میکنیم. برای ما کاری محدود نیست. سال گذشته تسهیلات به برندگان اهدا شد و امروز کارگروه ما از افراد با تجربه استفاده میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم با حمایت مجلس شورای اسلامی نیازهای جامعه جوان خود را که به دنبال زیبایی، تنوع پوشش و ... است در چارچوب شرع، قانون و اخلاق معین کنیم. در این چارچوب همه زیباییها انشالله به کار گرفته خواهد شد.
در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بیانیه مضمون یا اعلان جشنواره (فشن بوک) و پوستر آن رونمایی شد.
پس از آن سید مجید امامی با اشاره به رونمایی از پوستر و بیانیه مضمون جشنواره با بیان شعر «بر تن ما هیچ نتوان دوخت جز آزادگی» از بیدل گفت: این شعار را در پوستر نگذاشتم، چون نگران تفسیرها بودیم، اما واقعا اعتقاد داریم که زیبایی و آزادگی شعار فطرت جویان و حقیقت جویان و شعار اسلام و انقلاب اسلامی است. امیدوارم طراحان لباس در جامعه ما مصداق همین شعر باشند.
او ادامه داد: موفقیت یک جشنواره در همراهی صنعت و بازار است، آن هم در صنعت مد و لباس که اساسا نیاز صد درصد جامعه است.
او با اشاره به سه بخش جشنواره گفت: این جشنواره دارای سه بخش اصلی و سه سطح جوایز است. طاووس زرین، طاووس سیمین و طاووس بلورین سطوح جوایز است و سه بخش اصلی جشنواره را هم پوشاک تراز اجتماعی بانوان که سایر ملزومات را هم با رویکرد عفیفانه و ویژه بانوان در برمیگیرد. دبیر این بخش خانم دولتی هستند. ایشان از فعالان صنعت مد و مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان حجاب و عفاف هستند. در بخش صنعت ملی پوشاک هم با ویژندهای متنوع ایرانی همکاری کردیم که آرزوی ما دیده شدن پوشاک ایرانی در سطح دنیاست. دبیر این بخش نیز سرکار خانم غزاله بهمنی هستند که خود از طراحان نام آشنای پوشاک هستند.
امامی با بیان اینکه جشنواره امسال جشنواره شگفتیها خواهد بود گفت: یکی از ویژگیهای این جشنواره ارایه بیانیه مضمون است که در فضای مجازی هم منتشر میشود و شامل اصلیترین رویکردهای محتوایی است که به بیان هنری مطرح شده است. همچنین کتابنامه رنگ جشنواره است و مضامین مد نظر از مشخصههای فرهنگی ایرانی که توسط کمیته علمی انتخاب شده است. کمیته شامل ١٠ نفر رنگ شناس، جامعه شناس، متخصص حوزه مد و ... بودند. در این راستا به مضامینی از جمله امنیت، حرکت و پویایی، هویت، پیشرفت، نشاط، اقتصاد، آراستگی و آرامش توجه شده است.
او تاکید کرد: از ٢٩ دی ماه تا پنج بهمن ماه هفته مد تهران را خواهیم داشت. پاسخگوی دانشجویان به م میگفتند چرا هفته مد تهران را نداریم و ما نیز میخواستیم بگوییم مهم این است که در هفته مد فرهنگ ایرانی و اسلامی ما عرضه شود. پنج بهمن اختتامیه باشکوهی خواهیم داشت. بخش استانی بسیار قوی خواهیم داشت و از فردا همکاران ما برای آموزش این کتاب نامه حضور خواهند داشت. اعضای شورای سیاستگذاری نیز به ما کمک خواهند کرد. بخش صنعت و بانک را امسال فعالتر کردیم که حامی برگزیدگان ما بانک ملی و بانک قرض الحسنه مهرایران هستند. البته ویژندهای صنعت نیاز به دیده شدن و احترام دارد.