کد خبر: ۸۵۵۶۲۷
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶

روسیه برای یافتن آب کاوشگری را به سوی ماه پرتاب کرد

فرودگر «لونا۲۵» بامداد جمعه توسط یک موشک سایوز از پایگاه فضایی «واستوچنی» واقع در۳۴۵۰ مایلی شرق مسکو به فضا پرتاب شد.
روسیه برای یافتن آب کاوشگری را به سوی ماه پرتاب کرد
آفتاب‌‌نیوز :

روسیه برای نخستین بار پس از ۴۷ سال کاوشگری را برای یافتن نشانه‌هایی از وجود آب در تنها قمر طبیعی زمین به سوی ماه پرتاب کرد.

کاوشگر «لونا۲۵» قرار است در قطب جنوبی ماه، منطقه‌ای که به نظر می‌آید ذخایری از یخ را در خود جای داده است باشد، فرود آید.

ماموریت جدید فضایی روسیه رقبایی جدی همچون هند دارد که ماه گذشته میلادی فرودگری با نام «چاندرایان-۳» را به سوی ماه پرتاب کرده بود.

ایالات متحده آمریکا و چین نیز از این غافله عقب نمانده و پیش‌تر برنامه‌های پیشرفته‌ای را برای اکتشاف ماه به ویژه بررسی موشکافانه ذخایر آبی در قطب جنوبی این قمر راه‌اندازی کرده بودند.

فرودگر «لونا۲۵» بامداد جمعه توسط یک موشک سایوز از پایگاه فضایی «واستوچنی» واقع در ۳۴۵۰ مایلی شرق مسکو به فضا پرتاب شد.

یوری بوریسوف، رئیس فضایی روسیه روز جمعه به اینترفاکس گفت که انتظار می‌رود این فرودگر روز ۲۱ اوت روی ماه فرود آید.

این در حالیست که آژانس فضایی روسیه پیش‌تر روز بیست و سوم اوت را به عنوان تاریخ فرود کاوشگر «لونا۲۵» روی ماه تعیین کرده بود.

فرودگر روسی قرار است به مدت یک سال در قطب جنوبی ماه به اکتشاف بپردازد، جایی که دانشمندان ناسا و سایر آژانس‌های فضایی در سال‌های اخیر آثاری از آب یخ‌زده را در دهانه‌های سایه‌خیز آن شناسایی کرده‌اند.

ماموریت ماه روسیه برای مسکو از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا به ادعای کرملین، تحریم‌های غرب بر سر جنگ اوکراین که بسیاری از آن‌ها بخش هوافضای روسیه را هدف قرار داده، در فلج کردن اقتصاد روسیه ناتوان بوده است.

آژانس فضایی اروپا پیش‌تر قصد داشت دوربین ناوبری Pilot-D را با نصب روی کاوشگر «لونا۲۵» آزمایش کند، اما پس از حمله روسیه به اوکراین، ارتباط خود را با این پروژه قطع کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین