کد خبر: ۸۵۷۴۴
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۷
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان خبرداد:

احتمال جیره‌بندی آب در بعضی شهرها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین موضوعی که باید دغدغه همه مسئولین و مردم باشد مسئله میزان بارندگی در سال جاری است اظهار داشت: «دوازدهمین سال کاهش بارندگی را پشت سر می‌گذاریم و اثرات منفی این کاهش بارندگی به صورت اضافه برداشت از منابع آب زیر زمینی نمود پیدا کرده و باعث کاهش شدید ذخیره آب منابع زیر زمینی شده است».

به گزارش خبرنگار آفتاب در کرمان، محمد تربتی اظهار داشت: «اثرات خشکسالی را می توان به مراحل مختلفی تقسیم بندی کرد که اولین مرحله آن کاهش نزولات آسمانی است. مرحله دوم، اثراتش بر طبیعت از جهت رشد گیاهان و پوشش گیاهی است و مرحله سوم را می توان کاهش آب منابع زیر زمینی تعریف کرد». 

وی افزود: «مرحله چهارم نیز اثرات ناشی از افت آبدهی چاهها در بخش کشاورزی و نهایتاً کاهش محصولات و خشک شدن درختان و موارد مشابه دیگری می‌باشد. آنچه در حال حاضر اتفاق افتاده در واقع نمود کامل و جامعی از خشکسالی است». 

تربتی تصریح کرد: «همه مواردی که ذکر شد در استان کرمان اتفاق افتاده است و منطقه را به صورت جدی دچار مشکل کرده. متوسط بارندگی بر اساس گزارش اداره هواشناسی استان کرمان تا تاریخ 12 اسفندماه امسال، 47 میلیمتر است که تقریباً معادل یک سوم متوسط بارندگی دراز مدت در این استان است».

او در همین مورد اظهار داشت: «در بعضی از شهرها مثل کهنوج بارندگی تا این مقطع زمانی، معادل یک هشتم بارندگی سال گذشته است و یا شهرهای دیگری مثل بافت به کمتر از 50 درصد بارندگی معادل سال گذشته رسیده است».

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه اثر خشکسالی بر منابع تامین آب باعث خشک شدن آب چاهها و لزوم آبرسانی به روستاها با تانکر، مهاجرت جمعیت روستایی به شهرها و توسعه حاشیه نشینی شهری شده است گفت: «کاهش جمعیت روستایی و افزایش جمعیت شهری و حاشیه شهرها برنامه تامین و انتقال آب شهرها را با چالش روبرو کرده است که مشکل توزیع آب آشامیدنی را به دنبال خواهد داشت».

تربتی در همین مورد افزود: «در بعضی از شهرهای استان کرمان علی‌رغم همه تلاشهای انجام شده به‌منظور جبران کاهش آبدهی چاهها از جمله جابجایی چاههای موجود و حفر چاههای جدید میزان ظرفیت تامین آب بعضی از شهرها به نصف کاهش پیدا کرده است. اگر روند موجود از جهت ادامه کاهش نزولات جوی و برداشتهای بی‌رویه جهت تامین آب کشاورزی ادامه پیدا کند در تامین آب بسیاری از شهرهای این استان در افق سال 1390 با مشکل اساسی تامین آب آشامیدنی روبرو خواهیم شد همچنین بی‌ثباتی منابع تامین آب در اثر کاهش ذخیره سفره‌های آب چالش جدی دیگری است که طرح‌های تامین و انتقال آب را با مشکل روبرو نموده است».

وی در ادامه با اشاره به اینکه سوابق موجود نشان می‌دهد در 10 سال گذشته میزان آبدهی چاه‌های شهر کرمان به کمتر از 25 درصد گذشته، کاهش پیدا کرده است گفت: «متوسط آبدهی چاههای موجود شهر کرمان 20 لیتر در ثانیه است در صورتی که متوسط آبدهی همین چاه ها در 15 سال قبل قریب به 80 لیتر در ثانیه بود».

او ادامه داد: «از همه مشترکین محترم در سطح استان کرمان تقاضا می‌کنم مصرف آب آشامیدنی را به حد نیاز و معقول کاهش دهند و از هدر رفت آب به هر شکل ممکن جلوگیری نمایند».

وی از جمله راهکارها برای گذر از بحران را اجرای طرحهای تامین و انتقال آب از جمله انتقال آب حوزه به حوزه، حفظ منابع آب موجود و باقیمانده برای تامین آب آشامیدنی دراز مدت و جدا سازی منابع تامین آب فضای سبز شهری و ادارات از شبکه آب آشامیدنی ذکر کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان تصریح کرد: «این واقعیت را همه ما باید باور کنیم که در منطقه خشک و کویری و با خشکسالی 12 سال متوالی و با احتمال ادامه این روند در طی سالهای آتی زندگی می‌کنیم و باید به نحوی برنامه ریزی نمائیم که با حداقل مشکلات و تبعات اجتماعی سالهای سخت آینده را نیز پشت سر بگذاریم».

وی تاکید کرد: «احتمال جیره‌بندی در برخی شهرها با وضعیت فعلی وجود خواهد داشت اما فعلا نام شهر خاصی ذکر نمی‌شود».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین