کد خبر: ۸۵۷۸۶
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۹:۱۶
درنامه‌ای به احمدی‌نژاد و لاریجانی مطرح شد

اعتراض جامعه دریایی به دولت و مجلس

بودجه 400 میلیاردی صندوق در بودجه 88 لحاظ نشد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علیرغم آنکه در قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی، مصوب اردیبهشت‌ماه 1387 مجلس شورای اسلامی، تأکید شده است که صندوق توسعه صنایع دریایی با سرمایه اولیه 400 میلیارد ریال از سوی دولت تأسیس شود، اما نه تنها دولت با گذشت 10 ماه از تصویب قانون به این اقدام دست نزده؛ که در لایحه بودجه سال 88 هم، این موضوع لحاظ نشده است. 

همین مسأله، اعتراض جامعه دریایی کشور را که امید زیادی به اجرای قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی دارد، برانگیخته است و نامه‌نگاری‌ها برای حل موضوع در آخرین روزهای تصویب لایحه بودجه 88 در مجلس شورای اسلامی، شدت گرفته است.

به گزارش سرویبس اقتصاد و صنعت آفتاب به نقل از پایگاه خبری انجمن مهندسی دریایی ایران، در این زمینه دکتر پرویز باورصاد، رییس اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور، در نامه‌های جداگانه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری و علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، اعتراض خود را اعلام کرد.

باورصاد که درعین‌حال نایب‌رییس انجمن علوم و فنون دریایی نیز است، در نامه خود آورده: «همانگونه که استحضار دارید، بر اساس قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی؛ سرمایه اولیه صندوق توسعه صنایع دریایی 400 میلیارد ریال تعیین شده و دولت مکلف گردیده اساسنامه صندوق را ظرف مدت دوماه از تاریخ ابلاغ قانون به تصویب برساند. همچنین، دولت مکلف است سایر منابع پیش‌بینی‌شده دیگر در قانون را نیز برای صندوق تأمین نماید».

رییس اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور در این نامه با ابراز تأسف از اینکه «علیرغم مکاتبات و تلاش‌های انجام‌شده در خصوص پیش‌بینی مبلغ فوق بعنوان سرمایه اولیه مورد نیاز صندوق این مبلغ در لایحه بودجه سال 88 کشور لحاظ نگردیده است»، می‌افزاید: «نظر به اهمیت حیاتی توسعه صنایع دریایی و نقش آن در امنیت، اقتدار، اقتصاد، اشتغال‌زایی و تجارت خارجی؛ عدم تأمین منابع مورد نیاز صندوق توسعه صنایع دریایی که براساس قانون دولت مکلف به تشکیل آن در سال 88 می‌باشد، موجب تأسف و تأثر عمیق جامعه دریایی کشور می‌باشد».

این فعال جامعه دریایی کشور در ادامه با انتقاد از عملکرد نمایندگان مناطق ساحلی کشور آورده است: «انتظار می‌رفت نمایندگان محترم مناطق ساحلی در این خصوص حساسیت نشان داده و در رابطه با موضوع که تأثیرات بسیار عمیقی در توسعه آن مناطق کمتر توسعه‌یافته دارد؛ واکنش لازم را از خود بروز دهند».

باورصاد با اشاره به اینکه «بودجه سال 88 کل کشور هنوز در مرحله بررسی بوده و به تصویب نهایی نرسیده است»، ابراز امیدواری کرد که مجلس و دولت موضوع را به طریق مقدور در بودجه لحاظ نمایند تا ضمن اجرای قانون، از مواهب بیکران دریایی کشور در جهت توسعه و شکوفایی متناسب با شأن و جایگاه ایران استفاده شود.

سیدحسین میرافضلی، رییس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی، نیز در نامه‌ای به مهندس طاهری، معاون حقوقی و پارلمانی وزارت صنایع و معادن، با اشاره به تصویب قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی در 25 اردیبهشت‌ماه 87 در مجلس و پیش‌بینی شدن تأسیس صندوق صنایع دریایی با سرمایه اولیه 400 میلیارد ریال در این قانون، آورده است: «بر اساس پیگیری‌های بعمل آمده، علیرغم مکاتبات متعدد انجام‌شده در خصوص تأمین سرمایه مذکور، این مبلغ در بودجه سال 88 لحاظ نگردیده است».

میرافضلی می‌افزاید: «با توجه به اینکه تصویب اساسنامه صندوق در هیأت محترم وزیران مراحل نهایی خود را طی می‌کند و پس از آن، صندوق فعالیت خود را آغاز خواهد نمود؛ خواهشمند است دستور فرمایید از طریق رایزنی‌های لازم در مجلس شورای اسلامی، سرمایه اولیه صندوق مذکور در بودجه پیشنهادی سال 88 دولت پیش‌بینی گردد».

گفتنی است انجمن مهندسی دریایی ایران نیز در این خصوص نامه‌هایی را برای رؤسای جمهور و مجلس ارسال کرده، که متن آن نیز بزودی منتشر خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین