یک مقام بلند پایه فلسطینی در گفتوگو با روزنامه رای الیوم در این باره اعلام کرد: هر آنچه در رسانههای عبری و برخی روزنامهها و سایتهای برجسته بینالمللی درباره وجود همگرایی در افکار و مواضع و اعلام قریبالوقوع عادیسازی رسمی روابط میان تلآویو و ریاض منتشر میشود، کاملاً نادرست است و موضع عربستان تا این لحظه تغییر نکرده است.
وی که به دلیل حساسیت موضوع هویتش را فاش نکرده است، افزود: مقامات سعودی به شکلی کاملا صریح به همتایان فلسطینی خود اطمینان دادند که درهای عربستان به روی اسرائیل رایگان باز نخواهد شد و شروط زیادی در این باره وجود دارد که ریاض در پاسخ به اقدامات آمریکا برای باز کردن پرونده عادی سازی روابط روی میز قرار میدهد.
این مقام فلسطینی تصریح کرد: موضوع عادی سازی روابط برای عربستان سعودی بسیار حساس است و علیرغم اینکه این کشور در معرض فشارهای زیاد آمریکا و همچنین فشارهای بینالمللی قرار دارد، اما موضع این کشور همچنان ثابت است و تغییری در آن حاصل نشده است و اسرائیل باید در ازای باز شدن این در، تمامی حق و حقوق مندرج فلسطینیها در قوانین، منشورها و ابتکارعملهای بینالمللی و عربی را به آنها بدهد.
وی خاطرنشان کرد: اسرائیل به خوبی از قدرت و ثبات موضع عربستان در قبال عادی سازی روابط آگاه است، با این حال از طریق رسانههای خود سعی دارد به افکار عمومی نشان دهد که پیشرفتهایی در این راستا وجود دارد.
اخیرا صحبتها درباره امضای یک توافق امنیتی احتمالی میان ریاض و واشنگتن که شامل عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان نیز میشود، افزایش یافته و رسانهها اعلام کردهاند که هستهای شدن خواسته اصلی ریاض برای امضای چنین توافقی است.
با این حال، ریاض درباره این صحبتها سکوت اختیار کرده است. عربستان بارها اعلام کرده بود که حل نزاع رژیم صهیونیستی و فلسطین باید شامل تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی باشد.
بنیامین نتانیاهو و سایر مقامات رژیم صهیونیستی از جمله الی کوهن، وزیر امور خارجه این رژیم نیز بارها درباره نزدیکی دستیابی به توافقی برای عادیسازی روابط با عربستان سعودی سخن گفتهاند؛ اما اخیرا رسانههای عبری زبان اذعان کردهاند که تلاشهای بیوقفه رژیم اشغالگر برای عادی سازی روابط با ریاض طی سال جاری میلادی بینتیجه خواهد بود.
همچنین ریاض بارها تاکید کرده است که عادیسازی روابط با تلآویو به اجرای طرح صلح عربی بستگی دارد که عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه فقید عربستان در سال ۲۰۰۲ آن را ارائه کرد و مبتنی بر ایجاد کشور به رسمیت شناخته شده فلسطینی در سطح بینالمللی و در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی، بازگشت آوارگان و خروج رژیم صهیونیستی از بلندیهای اشغالی جولان در ازای به رسمیت شناختن و عادیسازی روابط با این رژیم است.