کد خبر: ۸۶۱۰۴۷
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴
تبلیغات

راهنمای خرید فولاد Ck۴۵

یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی که در اشکال و ابعاد گوناگونی تولید می‌شود، فولاد Ck۴۵ نام دارد. از آن‌جایی که تولید این محصول در ایران با محدودیت‌های فراوانی مواجه است، اغلب آن را از سایر کشور‌ها وارد می‌کنند.
راهنمای خرید فولاد Ck۴۵
آفتاب‌‌نیوز :

از مهم‌ترین کارخانه‌های داخلی تولیدکنندۀ فولاد Ck۴۵ می‌توان به کارخانۀ اسفراین، یزد و ذوب‌آهن اصفهان اشاره کرد. در نوشتۀ امروز قصد داریم راهنمای خرید فولاد Ck۴۵ را در اختیار شما قرار داده و به آشنایی با مهم‌ترین نکاتی بپردازیم که لازم است هنگام خرید این دسته از آهن آلات مدنظر قرار دهید. بنابراین، اگر قصد دارید مقاطع آهنی مورد نیاز خود را از نمایندگی معتبر و قابل اطمینانی تهیه نمایید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این صفحه با ما همراه باشید.

آشنایی با فولاد Ck۴۵

فولاد Ck۴۵ میزان کربن متوسطی داشته و از آن‌جایی که مقرون‌به‌صرفه هستند، برای تولید ابزار‌های زیادی، ازجمله محور پمپ به کار گرفته می‌شوند. در ترکیبات شیمیایی این گونه از فولاد‌ها میزان کروم کمی وجود دارد و به همین دلیل دائماً در معرض زنگ‌زدگی و خوردگی قرار دارند. فولاد Ck۴۵ در زمرۀ آهن آلاتی قرار می‌گیرند که می‌توان عملیات حرارتی را به‌سادگی روی آن‌ها اجرا کرد.

استفاده از فولاد Ck۴۵ چه مزایایی دارد؟

یکی از مهم‌ترین مزایای به‌کارگیری فولاد Ck۴۵ این است که می‌توان آن را به‌وسیله تمامی شیوه‌های رایج جوش تحت جوش‌کاری قرار داد. اما نکته این‌جاست که ممکن است لازم باشد عملیات پیش گرم شدن و پس گرم شدن را نیز انجام دهید.

همچنین ورق Ck۴۵ از خاصیت ماشین‌کاری بسیار خوبی برخوردار است، به‌گونه‌ای که عملیاتی مانند برش، فرزکاری، حفاری، تراشکاری و... به‌راحتی روی این دسته از فولاد‌ها قابل انجام است. این آهن آلات به شکل‌های ورق، میله، و بیلت در دسترس هستند. برای اطلاع از راهنمای خرید فولاد Ck۴۵ و آشنایی با نمایندگی معتبر فروش مقاطع فولادی، همچنان با ما همراه باشید.

با کاربرد‌های فولاد Ck۴۵ آشنا شوید!

این دسته از مقاطع را به‌طور گسترده در صنایع فراوانی مورد استفاده قرار می‌دهند؛ مخصوصاً صنایعی که نیاز به مقاومت، سختی و قدرت بیشتری در برابر پوشش‌ها دارند. این آهن آلات را برای تولید یاتاقان‌های صنعتی و ابزار‌هایی مانند ماشین آلات، چرخ‌دنده‌ها، محورها، غلتک‌های فورج، و سایر بخش‌های فنی و مکانیکی به کار می‌گیرند. از کاربرد‌های عمومی این دسته از فولاد‌ها نیز می‌توان به ساخت پیچ و مهره، شفت، میله اتصال، بوش، میل لنگ و بسیاری از ابزارآلات مهندسی خودرو‌ها اشاره کرد.

چگونه وزن میلگرد فولاد Ck۴۵ را محاسبه کنیم؟

یکی از مواردی که در راهنمای خرید فولاد Ck۴۵ اهمیت زیادی دارد، اطلاع داشتن از وزن مقطع فولادی است. نحوۀ انجام این کار با توجه به استاندارد‌های فنی موجود تعیین می‌شود. برای محاسبۀ وزن فولاد Ck۴۵ تنها کافی است از یک فرمول ساده استفاده کنیم. به این صورت که ابتدا طول و قطر فولاد را برحسب میلی‌متر اندازه می‌گیریم، و سپس قطر‌ها را در یکدیگر و در طول فولاد ضرب کرده و عدد حاصل را در ۶.۲ ضرب می‌کنیم. نتیجه را بر عدد ۱۰۰۰۰۰۰ یعنی یک میلیون تقسیم می‌کنیم. اکنون وزن میلگرد برحسب کیلوگرم به دست می‌آید:

(قطر * قطر * قطر * ۶.۲) / ۱۰۰۰۰۰۰ = وزن فولاد

عملیات حرارتی فولاد Ck۴۵

اکنون که تا حدودی با راهنمای خرید فولاد Ck۴۵ آشنا شدیم، لازم است دربارۀ عملیات‌های حرارتی این دسته از آهن آلات نیز اطلاعاتی به دست آوریم. این دسته از مقاطع فولادی را می‌توان تحت عملیات‌های حرارتی گوناگونی قرار داد، که در ادامه به برخی از اصلی‌ترین فرایند‌ها اشاره می‌کنیم:

راهنمای خرید فولاد Ck۴۵

کارگرم یا فورجینگ فولاد

در این روش فولاد را تا دمای ۸۵۰ الی ۱۲۵۰ درجۀ سانتی‌گراد تحت حرارت قرار می‌دهند. سپس تا زمان یکنواخت شدن دما، مقطع را به همین صورت نگه داشته و در پایان همراه با کوره سرد می‌شود. گفتنی است که تا زمان پایان یافتن کارگرم نباید دما را به زیر ۸۵۰ درجۀ رساند و برای ممانعت از ترک‌خوردگی فلز، لازم است کوره به آهستگی سرد شود.

نرماله کردن

نرماله‌سازی در دمایی بین ۸۴۰ تا ۸۸۰ درجۀ سانتی‌گراد اتفاق می‌افتد و زمان نگهداری را با توجه به ضخامت فولاد تعیین می‌کنند.

آنیل کردن

فرایند آنیل کاری در دمای ۶۵۰ الی ۷۰۰ درجۀ سانتی‌گراد صورت می‌گیرد و سپس فولاد به آهستگی در مجاورت هوا خنک می‌شود. میزان سختی در این عملیات ۲۰۷ برینل خواهد بود. اگر می‌خواهید به‌صورت جامع با راهنمای خرید فولاد Ck۴۵ آشنا شوید، ادامۀ مطلب ما را از دست ندهید.

تنش زدایی

تنش زدایی در محدودۀ دمایی ۵۲۵ الی ۶۵۰ درجۀ سانتی‌گراد انجام می‌شود. فولاد‌هایی را که تا قسمت مغزی سخت شده‌اند، تا ۲۵ درجه زیر دمای تمپر تحت حرارت قرار می‌دهند. اگر فولاد تا قسمت مغزی نرم شده باشد (آنیل) در دمایی بین ۶۰۰ الی ۶۵۰ درجۀ سانتی‌گراد حرارت می‌بیند و سپس به مدت نیم الی دو ساعت در این محدودۀ دمایی نگه داشته می‌شود. درنهایت نمونه را تا دمای ۴۵۰ درجۀ سانتی‌گراد خنک می‌کنند.

سخت کردن

سخت‌کاری در محدودۀ دمایی ۸۵۵ تا ۸۲۰ درجۀ سانتی‌گراد صورت می‌گیرد. در پایان فلز را از طریق مجاورت هوا و روغن سرد می‌کنند.

تمپر کردن

در صورتی که لازم باشد این مرحله انجام شود در محدودۀ ۴۰۰ الی ۶۵۰ درجۀ سانتی‌گراد فولاد را حرارت داده و فرایند تمپر کردن را انجام می‌دهند. نگهداری در این عملیات تا زمانی ادامه می‌یابد که دمای قطعه به یکنواختی برسد. لازم است توجه داشته باشید قطعه به‌ازای هر ۲۵ میلی‌متر، ۱ ساعت غوطه‌ور می‌شود و سپس در مجاورت هوا آهسته آهسته خنک می‌گردد.

راهنمای خرید فولاد Ck۴۵

در نوشتۀ امروز به معرفی فولاد Ck۴۵ پرداختیم و شما را با ویژگی‌ها و کاربرد‌های این گونۀ کاربردی از فولاد‌ها آشنا ساختیم. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، مقاطع فولادی Ck۴۵ از سختی و مقاومت بالایی در برابر ضربات خارجی و ساییدگی برخوردار بوده و به همین دلیل در صنایع گوناگونی به کار گرفته می‌شوند.

اگر قصد دارید این فولاد پرطرفدار را از نمایندگی معتبری تهیه کرده و دغدغۀ خدمات پس از فروش آن را نداشته باشید، ما مرکز فروش آهن آلات ثامن تجارت را به شما پیشنهاد می‌کنیم. شما می‌توانید از طریق مراجعه به وب‌سایت این نمایندگی و برقراری ارتباط با کارشناسان مربوطه، به سادگی اقدام به خرید محصولات فولادی مورد نظر خود نمایید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین