این بیماران روزها تا هفتهها و شاید ماهها را در کلینیکهای مربوط به کلیه و مجاری ادراری به بررسی و درمان علت بیماری خود پرداختهاند و در نهایت با توجه به عدم بهبودی جهت ارائه راهکاری به کلینیک درد مراجعه کردهاند. آنچه این بیماران را مشکوک به دردهای کلیوی میکند نقطه شروع و انتشار درد است، دردهایی در پهلو با انتشار به قدام شکم و زیر شکم که شاید همکاران پزشک ما را در بررسی اولیه به وجود مشکلی در کلیه و دستگاه ادراری مشکوک کنند.
در پرونده این بیماران به انجام سونوگرافی و کارهای تشخیصی و حتی درمانی در ناحیه کلیه و مجاری ادراری برمیخوریم که گاهی با توجه به عدم درمان درد چند بار تکرار شدهاند. در معاینه این بیماران نکته واضحی که میتواند تشخیص اولیه بیماری سنگ کلیه را رد کند ماهیت ثابت این دردها در ناحیه پهلو است، دردهایی که در ایستادن و نشستن طولانی زیاد میشوند و شاید خشکی صبحگاهی را در ناحیه کمر به همراه داشته باشند.
درد در ناحیه مفاصل بینمهرهای یا اصطلاحا مفاصل فاست شایعترین علت ایجاد دردهایی است که با دردهای کلیه اشتباه میشوند. آسیب و ایجاد التهاب در این مفاصل دردهایی را ایجاد میکنند که گاهی شدت آن از دردهای مربوط به بیرونزدگی دیسک بیشتر است. در موارد حاد این درگیری بیمار به یک طرف خم شده و فعالیتهای روزانه برایش کاملا محدود میگردد.
با توجه به اینکه تشخیص این درد به علت تشابه با دردهای کلیوی به تاخیر میافتد بیمار در ناحیه کمر دچار اسپاسمهایی ثانویه به درد میگردد. وجود این اسپاسمها برشدت این درد میافزاید و سیر درمان این بیماری را سختتر میکند.
بیماران در کلینیکهای درد پس از معاینه و تشخیص نهایی تحت درمانهای مختلفی از درمان دارویی گرفته تا انجام لیزردرمانی و بلوکهای عصبی یا رادیوفریکونسی در اتاق عمل به صورت سرپایی قرار میگیرند.
آنچه در درمان این بیماران حائز اهمیت است، تشخیص به موقع بیماری است. وقوع هرگونه درد در ناحیه پهلو میتواند تشخیصهای مختلفی را به همراه داشته باشد. گرفتن شرح حال و معاینه دقیق و بررسی همهجانبه علت ایجاد درد روشی است که کلینیکهای درد را در زمینه تشخیص و درمان از سایر کلینیکها مجزا ساخته است.