یکی از مقامات فرودگاه صنعا به خبرگزاری فرانسه گفت: «یک هواپیمای عمانی حامل هیات حوثی به سمت ریاض پرواز کرد.»
مهدی المشاط، رئیس شورای سیاسی شورشیان حوثی به خبرگزاری صبا که تحت کنترل شورشیان است اعلام کرد که این هیات باید «به مشورت با طرف سعودی ادامه دهد. صلح نخستین گزینه ما بود و باقی میماند و همه باید برای رسیدن به آن تلاش کنند.»
این دیدار امیدها برای پیشرفت در درگیری در یمن را افزایش میدهد که از سال ۲۰۱۵ تاکنون صدها هزار کشته، میلیونها آواره برجای گذاشته و این کشور را در یکی از بدترین بحرانهای انسانی در جهان فرو برده است.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که آتش بس تا حد زیادی در این کشور برقرار است. همزمان، این سفر چند ماه پس از «گرم شدن» روابط ایران و عربستان که سالها بر سر مسائل مختلف بهویژه درباره جنگ یمن با یکدیگر اختلاف داشتند رخ میدهد.
یمن بهعنوان فقیرترین کشور در شبه جزیره عربستان هشت سال درگیر جنگ داخلی است که یک طرف آن حوثیها هستند که کنترل صنعا پایتخت و بخشهای دیگر این کشور را در اختیار دارند. طرف دیگر درگیری دولت در تبعید است که از سوی ائتلاف نظامی به رهبری ریاض حمایت میشود.
گرچه زمان آتشبس مورد مذاکره سازمان ملل از اکتبر گذشته منقضی شده است، اما همچنان کم و بیش رعایت میشود و خشونتها تا حد زیادی کاهش یافته است.
مقامات دولتی یمن چند روز پس از دیدار محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با سلطان عمان گفتند که هیاتی از عمان بهعنوان کشور میانجی روز پنجشنبه وارد صنعا شد.
علی القوم یکی از اعضای شورای سیاسی حوثیها در ایکس نوشت: «درباره میانجیگری و تلاش عمان برای دستیابی به صلح در یمن خوشبینیم.»
ماجد المذحجی مدیر مرکز مطالعات استراتژیک صنعا گفت که این دیدار «بهمعنای انتقال روابط بین حوثیها و عربستان از پشت صحنه به اتاق نشیمن است.»
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: «با سازماندهی گفتگوها در ریاض، دو طرف این رابطه را مشروعیت بخشیده و به آن شتاب بیشتری میبخشند.»
یک هیات سعودی با همراهی میانجیهای عمانی در ماه آوریل گذشته به صنعا رفتند تا مذاکراتی برای احیای آتشبس و ایجاد آتشبس پایدارتر داشته باشند.
آژانسهای سازمان ملل و دهها سازمان غیر دولتی یمنی و بینالمللی روز پنجشنبه گفتند که ۲۱.۶ میلیون نفر یا ۷۵ درصد از جمعیت یمن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.