گروسی در گفتوگویی با خبرگزاری فرانسه در رابطه با تصمیم ایران مبنی بر لغو انتصاب بازرسان آژانس گفت: من باید از آنها بخواهم تا درخصوص تصمیم خود تجدیدنظر کنند.
وی ادامه داد: اگر آنها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری نداشته باشند، آنها به چیزهایی که میخواهند دست نخواهد یافت. آنها تضمینهای ما، تاییدیه ما و نظر مساعد جامعه بینالمللی را به دست نمیآورند. درصورتی که ایران به بازرسان آژانس مجوز ندهد، اقدام این کشور با پیامدهایی همراه خواهد بود.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات وین روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که انگلیس، آلمان و فرانسه به اطلاع اتحادیه اروپا رساندهاند که خواستار حفظ تحریمهای موشکهای بالستیک علیه ایران هستند.
آمریکا نیز در حمایت از تصمیم متحدان اروپاییاش اعلام کرده است، ما با متحدان و شرکایمان، از جمله اروپا، در زمینه تصمیمشان برای روزی که تاریخ تحریمهای موشکی و تسلیحاتی ایران پایان مییابد، هماهنگی و همکاری تنگاتنگی داریم و در ادامه، اقدامات منع اشاعهای دیگری را نیز بررسی خواهد کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز اعلام کرد که ۲۹ شخص و نهاد ایرانی را در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
رافائل گروسی روز شنبه اعلام کرد که "ایران رسما به ما از تصمیم خود برای لغو انتصاب چند نفر از باتجربهترین بازرسان آژانس که برای راستی آزمایی فعالیتهای این کشور تحت پادمانهای NPT تعیین شده بودند، اطلاع داده است. "
کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به بیانیه رافائل گروسی در مورد اقدام تهران در لغو انتصاب چند بازرس آژانس گفت: اقدام اخیر ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس (INFCIRC ۲۱۴) صورت گرفته است و جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که کشورهای غربی از سیاست سوءاستفاده از سازمانهای بینالمللی از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی خودداری کنند.
کنعانی گفت: البته جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ضرورت بیطرفی آژانس، به همکاریهای مثبت خود در چارچوب توافقات انجام شده، ادامه خواهد داد.