آفتابنیوز : آفتاب: میرحسین موسوی امروز (پنج شنبه) با حضور در شهر قم به زیارت حرم حضرت معصومه(س) رفت و پس از آن برنامه دیدارهای خود را با مراجع تقلید شهر قم آغاز کرد.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از پایگاه خبری میرحسین موسوی (کلمه)، مهندس میرحسین موسوی صبح روز پنجشنبه با آیتالله العظمی موسوی اردبیلی در قم دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، آیتالله موسوی اردبیلی در بیاناتی با تمجید از شخصیت «میرحسین موسوی» خطاب به وی گفت: «در دوران نخستوزیری شما هیچ قصوری از شما به نظر ما نیامد و امام هم با کمال دقت و خلوص ناظر اعمال بود و من شهادت میدهم امام تا لحظه آخر از شما حمایت میکرد».
در این دیدار آیت الله موسوی اردبیلی با تمجید دوران نخستوزیری میرحسین موسوی به حمایت امام از وی اشاره کرد و گفت: «امام به دلیل خلوص شما تا دم آخر از شما حمایت میکرد و حتی زمانی که فردی در آن زمان به خدمت ایشان رسیده بود و از امام میخواست که در مورد شما سکوت کند امام به وی گفت: «این وظیفه شرعی من است که از ایشان حمایت کنم شما به من میگویید ساکت باشم؟ مگر میشود من به وظیفه شرعی خود عمل نکنم ایشان در ادامه تصریح کردند باید افرادی داشته باشیم در مواقعی که کارد به استخوان رسیده در صحنه حضور داشته باشند و مصداق این حرف شما هستید».
این مرجع تقلید در پایان تاکید کرد: «بر همه مسلمانان واجب است که به وظیفه خود عمل کنند و این وظیفه در مسایل مختلف بروز میکند».
بنا به این گزارش، موسوی نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت و نقش مرجعیت در کشور گفت: «اهمیتی که مرجعیت و روحانیت ما در مسایل سیاسی و اجتماعی کشور دارد، بسیار قابل توجه است و خود من از قدیم و حتی از سالها پیش از انقلاب خدمت شخص شما ارادت داشتم و از راهنماییهایتان همواره استفاده کردهام».
نخستوزیر دوران دفاع مقدس افزود: «با توجه به اهمیتی که مرجعیت در کشور ما دارد، در هر شرایطی در تصمیمات بزرگ کشور دخیل و تاثیرگذار است».
موسوی با بیان اینکه "مسایل و مشکلاتی که در سالهای اخیر در کشور به وجود آمده، موجب شد تا در این دوره هر چه فکر کردم نتوانستم جواب نه بگویم" افزود: «وقتی مسایل را ارزیابی کردم احساس کردم وظیفه دارم، وارد صحنه شوم؛ البته نتیجه به دست خداست ولی احساس کردم که من باید تلاش خود را در این زمینه انجام دهم».
وی با بیان اینکه در آینده هر اتفاقی بیفتد و هرکس که رییسجمهور شود، حضور و نظر یک مرجعیت بیدار و آگاه به مسایل مختلف بسیار تعیینکننده است اظهار کرد: «تبعیت از مرجعیت همواره ما را از مشکلات نجات داده است».
موسوی افزود: «از قدیم مرجعیت و موضعگیریهای آن در جامعه ما تعیینکننده بوده است و در حال حاضر این تاثیر وسیعتر شده است و قطعا در آینده نیز این سرمایه در خدمت مصالح کشور به کار گرفته میشود».
وی در پایان آیتالله العظمی موسوی اردبیلی را یک عالم فرزانه و یک فرد سیاسی شناخته شده در کشور توصیف کرد و گفت: «هیچ نهاد رسمی در کشور استقرار درست پیدا نمیکند مگر اینکه ارتباط خود را با مرجعیت حفظ کند».
دیدار با آیت الله مکارم شیرازی مهندس موسوی پس از دیدار با آیت الله موسوی اردبیلی به دیدار آیت الله مکارم شیرازی رفت. در این دیدار که قسمتی از آن به صورت خصوصی و قسمتی از آن به صورت عمومی برگزار شد، مهندس موسوی گزارشی از برخی فعالیتهای خود ارائه داد.
آیت الله مکارم شیرازی در دیداری که صبح امروز با میرحسین موسوی در بیت خود داشت گفت: «ما خاطره خوبی از دوران نخست وزیری شما و اداره کشور در دوران طوفانی جنگ داریم و انشاءالله این خاطره باقی بماند».
این مرجع تقلید با اشاره به وضعیت کنونی کشور تاکید کرد: «کشورمان آباد است و از همه مهمتر انسانها و جوانان مستعدی هم در کشور وجود دارند که از سرمایههای اصلی انقلاب و کشور هستند. و برای پیشرفت از امتیازات به شمار میآیند. مذهب اسلام هم بر این جمعیت کشور نیرو میبخشد که تاثیر آن را در انقلاب دیدیم».
این مرجع تقلید با بیان اینکه دشمنان سعی دارند این عامل (مذهب) را تضعیف کنند، اظهار داشت: «اکنون به مدیریتی جامع، کامل و تدبیر درست نیاز داریم».
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با بیان اینکه ما برای انقلاب هزینههایی زیادی داریم و این انقلاب را ارزان بدست نیاوردیم که آن را ارزان از دست بدهیم، گفت: «انقلاب برای ما استقلال و عزت آورده است».
آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر رافت و پاک دلی غالب بر قلوب مردم ایران در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی گفت: «از ثمرههای همین خلوص نیت است که شاهد پیروزی انقلاب در مقاطع مختلف بودیم».
آیت الله مکارم شیرازی گفت: «به هرحال همه باید برای از بین رفتن مشکلات تلاش کنند و این مساله باید دارای مدیریت جامع باشد. این انقلاب به کشور به خصوص در جهان عظمت داد. کسانی که میآیند و صحبتهایی میکنند ایران را بزرگتر از ما که در درون آن هستیم میبینند. این حالت به حدی است که وقتی رییس جمهور امریکا در یک 24 ساعت سخنرانیهایی دارد حداقل یک بار نام ایران را بر زبان میآورد».
این مرجع تقلید با اشاره به کنفرانس خبری میرحسین موسوی بیان داشت: «یکی از آفتهایی که در حال حاضر در کشور هست و من در صحبتهای شما آن را دیدم و بسیار آن را پسندیدم، این بود که گفته بودید با تغییرات کامیونی در وزارت خانهها مخالفم و اینکه شایستهسالاری در مسئولیتهای اجرایی کشور حاکم باشد و نه واسطهها».
وی تاکید کرد: «باید از همه نیروها جدای از اینکه از چه جناحی هستند در جهت پیشرفت انقلاب در کشور استفاده کرد».
پیش از سخنان آیت الله مکارم شیرازی «میرحسین موسوی» با بیان اینکه در جوانی همیشه آرزوی حاکمیت دین و ارزشهای اسلامی بر جامعه خود را متصور بودهایم، گفت: «در پیش از انقلاب آرزو میکردیم که دین و ارزشهای اسلامی حاکم شود و بعضی فکر میکردند این آرزوی دست نیافتنی است».
وی به ایده ولایت فقیه امام اشاره کرد و گفت: «تجربهای که امام در مورد ولایت فقیه مطرح کردند بدیلی بود برای نظام شاه و یکی از مهمترین بحثهای امام امکانپذیر بودن نظام دیگر به جای رژیم شاهنشاهی».
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با بیان اینکه این نظام با شهدای زیادی استقرار پیدا کرده است، اظهار داشت: «دارای یک حکومت اسلامی بعد از انقلاب شدیم و اثرات آن فراتر از مرزها رفت».
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب نقش مرجعیت بسیار پر اهمیت بود، گفت: «بعد از انقلاب هم نقش مرجعیت تصویب شد و مرجعیت نمیتواند نسبت به تحولات پیگیر نباشد و سرشت جمهوری اسلامی نیز برای تقویت بخشیدن به مرجعیت بود».
میرحسین موسوی در ادامه تصریح کرد: «کسانی که به عرصه سیاسی میآیند این اعتقادات (اعتقاد مذهبی) را دارند و در مقطع فعلی من بر اساس برخی مشکلات به صحنه آمدم و دانایی و آگاهی نسبت به مسایل جامعه دارم».
وی با بیان اینکه در مورد مسایل مختلف از جمله مسایل اقتصادی و فرهنگی مشکلاتی داریم، گفت: «البته این سخنان به این معنا نیست که نظام نقطه قوت خود را از دست داده است زیرا نظام اثرات خود را در خارج از مرزها گذاشته است».
میرحسین موسوی انتخابات را مجالی برای بروز سلایق گوناگون دانست و گفت: «این که مردم هر 4 سال یک بار در انتخابات شرکت میکنند و نسبت به تصمیمات خود تجدید نظر میکنند و یا آن را تثبیت میکنند از نکات قابل توجهی است».
وی در پایان تاکید کرد: «احساس کردم وظیفه شرعی من است که به صحنه بیایم و البته این موضوع ثواب هم دارد البته اگر نیت انسان خیر باشد».
دیدار با آیت الله صانعی
بنا به این گزارش، مهندس موسوی پس از دیدار با آیت الله مکارم شیرازی به دیدار آیت الله صانعی رفت.
وی در این دیدار با اشاره به عدم امکان بروز ارزشهای اسلامی در سالهای قبل از انقلاب گفت: «هنگامی که ما جوان بودیم، همیشه آرزوی حاکمیت دین اسلام و تشیع را در جامعه داشتیم و همه آرزو میکردند که در کشور ارزشهای اسلامی حاکم باشد. لیکن شکل و شیوه آن را همه نمیدانستند و به نظر آرزوی دست نیافتنی میآمد. حتی در آن زمان تاسیس یک موسسه و چاپ و انتشار کتاب و مقالاتی در این زمینه کاری بس مهم به شمار میآمد. وی افزود به هرحال خدا کمک کرد و با محوریت امام خمینی انقلاب پدید آمد. امام آن زمان بحثهایی درباره ولی فقیه داشتند قبل از انقلاب ایشان در ذهن مردم حاکمیت ولی فقیه و تشیع را در کشور جایگزین نمودند و این مساله پنجرهای رو به مردم باز کرد و به مرور اوج گرفت. مردم در اوایل انقلاب شعارهای بسیاری میدادند و هیچ کس آنها را برای دادن شعار مجبور نمیکرد».
میرحسین موسوی در رابطه به مسائل پس از انقلاب تاکید کرد: «فکر میکنم هردولتی روی کار آید، بر مبنای قانون اساسی حرکت میکند. عمل حتی به ظاهر قانون اساسی میتواند از به وجود آمدن مشکلات مختلفی جلوگیری کند. البته صحبتهای من بدین معنی نیست که مطلقا نظراتم در رابطه با مشکلات رایج در کشور صحیح است. اما احساس میکنم هرکس بر حسب وظیفه خود باید انجام وظیفه کند».
در ادامه آیت الله صانعی با تاکید بر ضرورت حفظ نظام گفت: «شما در برنامههای خود ارج نهادن به مبانی امام را در ابعاد مختلف در دستور کار قرار دهید».
وی با اشاره به مشکلات عدیدهای که پس از انقلاب کشور با آن مواجه بوده است، عبور از این بحرانها را از الطاف الهی دانست و گفت: «در شرایط حاضر کشور با مشکلات متعددی مواجه است که از جمله آن میتوان به گرانی اشاره نمود».
آیت الله صانعی با اشاره به کلامی از امام راحل که در آن میفرمایند «کاری کنید که اغنیا بر سر سفره فقرا مهمان باشند» گفت: «شما این جمله را در دستور کار خود قرار دهید و سعی کنید آن را حاکم نمایید».
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مهندس موسوی گفت: «شما در جلسات متعددی که داشتید، صحبت از آزادی مطبوعات نمودید. لیکن باید در نظر بگیرید که برای حصول این امر لازم است بگویید انشاءالله این امر محقق میشود».
آیت الله صانعی در بخش دیگری از سخنان خود مدیریت کشور در زمان جنگ را بی نظیر خواند و گفت: «به مدد حاکم شدن ارزشهای اسلامی پس از انقلاب، مشکلات کشور کاهش یافته است. با این حال، لازم است تولید در کشور افزایش یافته و کشور را به مرز خودکفایی در بسیاری از زمینهها برسانیم».
وی با ذکر حدیثی از ائمه معصومین در مورد کرامت انسانها و کمک به مستحقان تاکید کرد: «باید از گداپروری در جامعه خودداری کنیم».
میرحسین موسوی در این دیدار خاطر نشان کرد: «احساس میکنم فضای مشورتی در کشور کم شده و استفاده از نیروهای انسانی متبحر و کارشناس در کشور کاهش یافته است».
مهندس موسوی مهمترین دلایل حضور خود را این موضوعات دانست و گفت: «اینکه تا پیش از این دوره در هیچ یک از مناصب سیاسی کشور به امور اجرایی مشغول نشدم ناشی از این بود که احساس میکردم به اصل نظام خدشهای وارد نمیشود لیکن در حال حاضر این احساس را دارم که اصل نظام در خطر است».
دیدار با آیت الله صافی گلپایگانی میرحسین موسوی پس از دیدار با آیت الله صانعی به دیدار آیت الله صافی گلپایگانی رفت. در این دیدار میرحسین موسوی بر انگیزه و نیت صادقانه خود برای حضور در انتخابات تاکید کرد و گفت: «زمانی مردم فکر میکردند شرکت در انتخابات یک وظیفه است. البته نظارت بر آرا نیز یک وظیفه و تکلیف شرعی به حساب میآمد که همه مردم قائل به انجام آن بودند. فکر میکنم باید به گونهای عمل کنیم که این مساله در میان مردم زنده شود و دوباره آنها احساس کنند شرکت درانتخابات یک وظیفه شرعی به شمار میآید».
در ادامه، آیت الله گلپایگانی با تایید سخنان میرحسین موسوی گفت: «زمانی که در شورای نگهبان بودم، یکی از پرسنل وقت شورای نگهبان وقتی میخواست تلفنی بزند، جهت استفاده از تلفن از بنده سوال مینمود و اجازه میگرفت؛ تلفن شورای نگهبان را بیت المال به حساب میآورد».
میرحسین موسوی در تایید این حرف ایشان گفت: «در نخست وزیر نیز روال به همین صورت بود».
در ادامه میرحسین موسوی بر حفظ و صیانت از آرای مردم تاکید نمود و آن را از مهمترین موضوعات مطرح در هر انتخابات دانست.
آیت الله صافی گلپایگانی نیز در تایید سخنان میرحسین موسوی، با تاکید بر لزوم حفظ و صیانت از آرای مردم در انتخابات گفت: «باید آرای مردم که امانت است حفظ شود».
آیت الله صافی گلپایگانی در ادامه گفت: «امیدوارم تمام مسائل آن طور که خدا می خواهد در کشور پیش رود. ما باید بدانیم که این دنیا دائمی نیست و آخرتی در کار است. البته این دنیا با دنیای دیگر هم ارتباط مستقیم دارد و مساله مهم در این میان توجه به حضور بقیه الله الاعظم، حضرت صاحب الزمان و تاثیر ایشان بر احوال ما میباشد».
آیت الله صافی گلپایگانی در ادامه به میرحسین گفت: «هرکس میخواهد در عرصه انتخابات موفق باشد، در ابتدا ارتباط خود را با امام زمان در تنظیم کند و بگوید من نوکر شما هستم. چه رییس جمهور باشد و چه نباشد. که البته نوکری امام زمان از امپراطوری دنیا بالاتر است. این فکر باید لحاظ شود تا موفق باشیم».
موسوی در پایان گفت: «بنده هم با نیت پاک و صادقانه پا به عرصه گذاشتهام و انشاء الله هرچه خدا بخواهد همان خواهد شد».