حداقل ۳۲۰ شهروند خارجی و همچنین دهها تن از شهروندان غزه که به شدت مجروح شده بودند، روز چهارشنبه بر اساس توافق بین اسرائیل، مصر و حماس وارد مصر شدند.
دارندگان گذرنامههای استرالیا، اتریش، بلغارستان، جمهوری چک، فنلاند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، اردن، بریتانیا و ایالات متحده در میان شهروندان خارجی و دوتابعیتی بودند که روز گذشته از نوار غزه خارج شدند.
مقامهای غزه گفتند گذرگاه مرزی رفح روز پنجشنبه بازگشایی میشود تا تعداد بیشتری از خارجیها بتوانند از آن خارج شوند. یک منبع دیپلماتیک گفت که حدود ۷۵۰۰ دارنده گذرنامه خارجی طی حدود دو هفته غزه را ترک خواهند کرد.
اسرائیل همچنان غزه را از طریق زمین، دریا و هوا بمباران میکند. این حملات در پاسخ به حمله موشکی ۷ اکتبر حماس به خاک اسرائیل انجام شد که مطابق گزارش اسرائیل ۱۴۰۰ نفر که عمده آنها غیرنظامی بودهاند، کشته شدند. حماس همچنین ۲۰۰ نفر را نیز در گروگان خود دارد. در مقابل، حماس هم اعلام کرده که قربانیان حملات اسرائیل به نوار غزه از ۸۸۰۰ نفر فراتر رفته است.
آخرین تحولات جنگ اسرائیل و حماس در روز پنجشنبه ۱۱ آبان را در اینجا بخوانید.
کنفرانس بغداد در مورد ثبات منطقه با حضور ماکرون به تعویق افتاد
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد که سومین دور از نشستهای کنفرانس بغداد که در مورد ثبات منطقه برگزار میشود به تعویق افتاد.
فرانسه از جمله شرکتکنندگان این کنفرانس است و قرار بود امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری این کشور در سومین دور از نشستهای کنفرانس بغداد شرکت کند.
به گفته یک مقام مسئول در دولت عراق این کنفرانس که قرار بود اواخر ماه نوامبر برگزار شود به دلیل «رویدادهای خاورمیانه» به تعویق افتاده است.
مصر به خروج «حدود ۷ هزار» تبعه خارجی از نوار غزه کمک میکند
مقامهای مصر میگویند این کشور به خروج «حدود هفت هزار» تبعه خارجی از نوار غزه کمک میکند.
اولین گروه از شهروندان خارجی و اتباع دوتابعیتی روز چهارشنبه از طریق گذرگاه رفح باریکه غزه را ترک کردند و وارد مصر شدند.
به گفته معاون وزیر خارجه مصر «حدود هفت هزار» تبعه خارجی در نوار غزه از «بیش از ۶۰ ملیت مختلف» هستند.
هیات تایلندی در ایران با حماس بر سر آزادی گروگانهای خود مذاکره کرد
هیاتی از تایلند ضمن سفر به ایران با رهبران گروه حماس بر سر آزادی گروگانهای تایلندی در نوار غزه مذاکره کرده است.
۲۲ نفر از بیش از ۲۰۰ نفری که حماس در جریان حملات روز هفت اکتبر به گروگان گرفت، تایلندی هستند. یکی از مذاکرهکنندگان درباره گفتگوهای تهران که روز ۲۶ اکتبر انجام شد گفت که حماس در انتظار «زمان مناسب» برای آزادی گروگانهای تایلند است.
رئیس مجلس ملی تایلند هیاتی سه نفره را مامور مذاکره با گروه حماس کرده است. هر سه عضو این هیات مذاکرهکننده از مسلمانان تایلند هستند.
پزشکان بدون مرز: بیش از ۲۰ هزار زخمی همچنان در غزه هستند
سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد که با وجود انتقال روز چهارشنبه نخستین گروه از مجروحان فلسطینی و خارجی یا دوتابعیتی به مصر، بیش از ۲۰ هزار زخمی همچنان در نوار غزه هستند.
این سازمان بشردوستانه در بیانیهای اعلام کرد: «بیش از ۲۰ هزار مجروح در غزه باقی ماندهاند که به دلیل محاصره و بمبارانهای مداوم ارتش رژیم اسرائیل دسترسی محدود به مراقبتهای بهداشتی دارند.»
سازمان پزشکان بدون مرز درخواست کرد که تعداد بیشتری از ساکنان نوار غزه بتوانند تخلیه شوند. پزشکان بدون مرز که خواستار «آتش بس فوری» هستند، میگویند: «افرادی که میخواهند غزه را ترک کنند باید بدون تأخیر بیشتر و بدون وارد آمدن لطمه به حق آنها برای بازگشت به غزه در تاریخ بعدی، این کار را انجام دهند.»