کد خبر: ۸۷۲۲۴۰
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶

متهم ردیف اول کمر درد را بشناسیم

عضو هیأت علمی گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هر فردی به طور متوسط یکبار در سال کمر درد را تجربه می‌کند که ۹۰ درصد این درد‌ها با درمان طبی بهبود می‌یابد، اما ۱۰ درصد باقی مانده نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.
متهم ردیف اول کمر درد را بشناسیم
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حمید رضائی با اشاره به اینکه شرح حال بیمار و معاینه در تشخیص علت درد‌های کمری نقش مؤثری دارد، خاطرنشان کرد: درد‌های کمری که همراه با علائم عصبی و یا کاهش قدرت اندام و اختلال در کنترل ادرار یا درد‌های شبانه است، نیاز به بررسی بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه بیمارانی که تحت درمان سرطان هستند و یا کورتون مصرف می‌کنند یا کمر درد آن‌ها بیش از ۴ هفته طول کشیده نیاز به بررسی بیشتر عکس و ام آر‌ای دارند، گفت: گام اول در تشخیص علت درد‌های کمری، درد‌های عضلانی و اسکلتی است که با درمان دارویی و آموزش اصلاح سبک زندگی بیمار رو به بهبودی می‌رود.

دکتر رضائی با اشاره به اینکه طرز خوابیدن، نشستن طولانی مدت و غیر استاندارد در ایجاد کمردرد تأثیر زیادی دارد، اظهار کرد: برای بیماران مبتلا به کمردرد استراحت مطلق بیش از ۴۸ ساعت توصیه نمی‌شود.

وی گفت: افراد سالم نیز بیش از یک ساعت نباید نشسته باشند و در هنگام نشستن نیز باید چهارپایه‌ای زیر پا‌ها قرار داده شود تا کمر فشار کمتری را حس کند.

دکتر رضائی با بیان اینکه بالغ بر ۹۰ درصد کمردرد‌ها با درمان دارویی و تغییرات سبک زندگی بهبود می‌یابد، گفت: اگر اصول سبک زندگی صحیح را بیماران فراموش کنند، درد‌های کمری بعد از مدتی دوباره برمیگردد.

وی تأکید کرد: طرز خوابیدن، ورزش و استراحت در ابتلا مجدد به کمردرد و یا بهبود نهایی تأثیر به سزایی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای ۱۰ درصد از بیماران که نیاز به تشخیص‌های دقیق‌تر دارند، آزمایشات تشخیصی انجام می‌شود، گفت: کمردرد در دو رِنج سنی کودکان و سالمندان از موضوعات با اهمیت است که درمان این افراد باید به دقت انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بیمارانی که دچار پارگی دیسک کمر می‌شوند نیز ممکن است ورزش‌های سنگین انجام نداده باشند و یا از سبک زندگی درستی پیروی کنند، اما به علت ژنتیک که یکی از شایعترین علت ابتلا به دیسک است، دچار عارضه می‌شوند، گفت: ژنتیک، ورزش، وزن بالا، کار سنگین در واقع از مهمترین علل ناراحتی و درد کمر است.

عضو هیأت علمی گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخلاف ذهنیت نادرست تزریق بی حسی قبل از زایمان موجب درد‌های کمری نمی‌شود، گفت: یک خانم باردار حدود ۱۵ کیلو اضافه وزن را در دوره بارداری تحمل می‌کند و عضلات کف لگن و مفصل‌ها دچار کشیدگی می‌شود علاوه براین شیردهی پس از زایمان زمینه کمبود کلسیم و استخوان درد بانوان را فراهم می‌کند.

وی ابراز کرد: آغوش گرفتن طولانی مدت نوزاد و عدم تحرک و ورزش در دوران بارداری و پس از زایمان علت اصلی کمردرد است که البته به دلیل کمر درد مادر باردار نیاز به استرات مطلق ندارد و به جای آن باید سبک زندگی خود را در موقع خوابیدن و نشستن اصلاح کند و از ورزش‌های مستمر برای تقویت عضلات بهره بگیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین