از سه هفته قبل که اعضا دولتی هیات نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی رای به برکناری حسین سلاح ورزی از ریاست اتاق ایران دادند. سلاح ورزی به دنبال جلب حمایت قوه قضائیه است تا بتواند رای شورا نظارت را بشکند و بر مسند ریاست بماند. البته قوه قضائیه از زمان برگزاری دهمین دور انتخابات هیات نمایندگان تاکنون که حدود ۵ ماه میگذرد؛ همواره پشت سلاحورزی بوده است.
آخرین بار یعنی کمی بعد از رای شورای عالی نظارت بر اتاق، غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه بر استقلال اتاق بازرگانی تاکید کرد. سلاح ورزی و اتاق هم همواره قدردان حمایت قوه قضائیه بودند.
در ادامه این بده بستان هم، اخیرا سلاح ورزی با انتقاد از عملکرد دولت اعلام کرد: سالهاست که سقف آرزوهای ما اجرای قانون شده و قوه قضائیه و سازمان بازرسی به تنها پناهگاه بخش خصوصی تبدیل شدهاند. رئیس اتاق ایران این اظهارات را در جریان بازدید از نمایشگاه بینالمللی صنعت برق و دیدار با فعالان این صنعت مطرح کرد.
فعالان حوزه برق هم متقابلا با اشاره به اینکه بخش خصوصی با پرچمداری اتاق ایران روی پای خودش میایستد، بر نقش قوه قضائیه برای احقاق حقوق بخش خصوصی تأکید کردند.
ناترازی برق تهدید تولید
رئیس اتاق ایران در جریان بازدید از نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، بیتوجهی دولت به فعالان بخش خصوصی در حوزه برق را یکی از دلایل اصلی ناترازی برق خواند.
به گفته سلاح ورزی ناترازی برق یکی از بزرگترین مشکلاتی است که تولید کشور را تهدید میکند.
مهدی مسائلی، دبیر سندیکای صنعت برق ایران یکی از دلایل مهم ناترازی برق را عدم توجه دولت به فعالان بخش خصوصی در حوزه برق عنوان کرد و گفت: دولت بهعنوان کارفرما میگوید پول نداریم بدهیم؛ اما شما باید کار کنید!
سعید تاجیک، رئیس کمیسیون انرژی و محیطزیست اتاق ایران نیز با اشاره به این معضل، گفت: ظرفیت تولید برق در ایران ۹۰ هزار مگاوات است و فقط با تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی ۸ هزار مگاوات به این ظرفیت اضافه میشود و اجرای این مسئله، نیازمند حمایت دولت است.
کمبود تخصیص ارز به تولیدکنندگان در حوزه برق، از دیگر مشکلاتی بود که از سوی فعالان بخش خصوصی مطرح شد. فرج الله معماری، رئیس اتاق سمنان دراینباره گفت: در شرکت آریاترانسفو در حالی برای تأمین مواد اولیه ۲۰ میلیون یورو قرارداد بستهایم که دولت فقط یکمیلیون یورو به ما ارز تخصیص داده است. البته وزیر صمت قولهایی برای حمایت داده است.