کد خبر: ۸۷۴۶۹۳
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵

هشدار «قرمز» برای ۷ استان/رگبار شدید باران و خطر وقوع سیل

سازمان هواشناسی با صدور بالاترین سطح هشدار از وقوع رگبار شدید باران در هفت استان و خطر وقوع سیل و آبگرفتگی گسترده معابر خبر داد.
هشدار «قرمز» برای ۷ استان/رگبار شدید باران و خطر وقوع سیل
آفتاب‌‌نیوز :

سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: طی فردا (۲۹ آبان‌ماه)  وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق و وزش باد شدید در  کهگیلویه و بویراحمد، شمال بوشهر، نیمه شرقی و شمالی خوزستان، شمال غرب فارس، جنوب ایلام، جنوب لرستان، دامنه و ارتفاعات چهارمحال و بختیاری پیش‌بینی می‌شود.

از مخاطرات این وضعیت جوی می‌توان به بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، آبگرفتگی معابر به‌صورت گسترده، انسداد راه‌های روستایی و اختلال در جاده‌ها، اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر، تعطیلی فعالیت‌های عمرانی، خسارت به برخی زیرساخت‌ها مانند خطوط انتقال برق و غیره، تخریب تاسیسات و سازه‌های واقع شده در حریم و بستر رودخانه، تخریب سازه‌های موقت و سبک در اثر وزش باد شدید اشاره کرد.

به توصیه سازمان هواشناسی خودداری از توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بازگشایی کانال‌ها و آبروهای درون و برون شهری، آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی و امداد رسان، اجتناب از سفرهای برون شهری، اجتناب از فعالیت‌های کوه‌نوردی ، خروج شهروندان از تفرجگاه‌ها و سکونتگاه‌های واقع در حریم و بستر رودخانه در دستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار نارنجی‌رنگ آورده است: از دوشنبه تا صبح چهارشنبه  (۲۹ آبان تا اول آذرماه) بیشینه سرعت وزش باد در دریای خزر سواحل و دور از سواحل استان‌های گیلان و مازندران ۳۰ تا ۴۰ نات و بیشینه ارتفاع امواج در سواحل ۲ متر و دور از سواحل بیش از ۲ متر خواهد بود.

در این وضعیت جوی آسیب به قفس‌ها و پاره شدن تورهای صیادی، خسارت به قایق و شناورهای کوچک و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی دور از انتظار نیست و سازمان هواشناسی نسبت به ممانعت از تردد قایق‌های سبک و تفریحی و فعالیت‌های شیلاتی ، ممانعت از ورود و خروج کشتی‌ها به بندر و تردد کشتی‌های تجاری، منع فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحلی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط کلیه فعالان دریایی توصیه می‌کند.

به‌ گزارش ایسنا هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که در آن پیش‌بینی می‌شود که یک پدیده جوی خسارت‌های وسیعی به دنبال داشته باشد. از این‌رو سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز به دستگاه‌های مختلف اعلام می‌کند که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیده‌های جوی انجام دهند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین