آفتابنیوز :
آفتاب: بیژن ترقی در سن 80سالگی از دنیا رفت.
این ترانهسرای پیشکسوت که مدتها بود از بیماری رنج میبرد، ساعت 2 بامداد روز شنبه، پنجم اردیبهشتماه، در منزلش درگذشت.
به گفته خانواده ترقی، مراسم تشییع پیکر او روز دوشنبه (هفتم اردیبهشتماه) از مقابل تالار وحدت برگزار میشود.
همچنین چاپ دوم کتابهای «آتش کاروان» (مجموعه سرودهها) و «از پشت دیوارهای خاطره» این پیشکسوت ترانهسرایی در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.
او در کتاب «از پشت دیوارهای خاطره» (پنجاه سال خاطره در زمینه شعر و موسیقی) به نقل خاطراتش با کسانی چون نیما یوشیج، شهریار، پرویز یاحقی، ابوالحسن صبا، رهی معیری، علی تجویدی و... پرداخته است.
ادامه خاطرات ترقی نیز با نام «پنجرهای به باغ گل» از سوی انتشارات بدرقه جاویدان به بازار کتاب عرضه خواهد شد.
در بخشی از «پنجرهای به باغ گل»، خاطراتی از پرویز یاحقی، علی تجویدی، روحالله خالقی و... که قبلاً به صورت مختصر نقل شدهاند و همچنین شأن نزول برخی از ترانههای او آمده است.
یکی از نزدیکان ترقی به تازگی درباره وضعیت این ترانهسرا به ایسنا گفته بود: «این روزها حالش اصلا خوب نیست و حرکت، تکلم و ارادهای ندارد و از طریق کپسول اکسیژن نفس میکشد. با این حال، خانوادهاش به کمک کسی نیازی ندارند؛ هرچند انتظار نداشتیم کسی که این همه در عرصه فرهنگ زحمت کشیده است، مورد بیمهری قرار گیرد».
این ترانهسرای پیشکسوت که در تابستان سال گذشته سکته قلبی کرد و بیماریاش تشدید شد، زمانی گفته بود: «با اینکه مردم هنوز ترانههای مرا زمزمه میکنند، از یادها رفتهام. از وقتی مریض شدم، کسی احوالی از من نمیپرسد».
بیژن ترقی متولد 1308 بود و از ترانههایش به برگ خزان، آتش کاروان، تکدرخت، طاووس و سایه میتوان اشاره کرد.
ترقی فعالیت ادبی خود را با استادانی چون ملکالشعرای بهار، امیری فیروزکوهی، نیما یوشیج و شهریار آغاز کرده بود و با هنرمندان و آهنگسازان نامی روزگار خود چون ابوالحسن صبا، رضا محجوبی، علی تجویدی، داریوش رفیعی و پرویز یاحقی همکاری نزدیک داشت.
تا هستند کسی نمیگوید که هستند ؛ اما وقتی رفتند...
همه ی دنیا با خبر میشوند.
افسوس...
این اولین بار نیست ، آخرین بار هم نخواهد بود...
راست گفته اند که :
بمیر تا عزیز شوی