بخش زیادی از محصولات وارداتی ایران را کشور چین تامین میکند. لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران بیشتر شامل محصولات آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، گوشی و لپتاپ، لوازم جانبی و پوشاک میشود. البته برخی از کالاها نیز امکان ارسال مستقیم به ایران را ندارند. در این صورت باید ابتدا کالا را به دبی ارسال کرده و سپس آن را به ایران فرستاد. لیست کالاهای وارداتی از چین به دبی شامل لوازم الکترونیک، لوازم خانگی، کالاها و دستگاههای صنعتی، محصولات شیمیایی و مواد خام میشوند. در ادامه درباره لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران و چین به دبی با جزئیات بیشتری صحبت میکنیم.
لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران و چین به دبی
واردات کالا از چین به دو شکل مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود. در روش مستقیم حمل بار از چین به ایران با استفاده از کشتی یا هواپیما صورت میگیرد و کالا مستقیماً به یکی از گمرکهای ایران فرستاده میشود. کاربرد روش غیرمستقیم برای مواقعی است که امکان مستقیم بار وجود نداشته باشد. برخی از شرکتهای تولیدی بهخاطر مسائل تحریمی امکان ارسال بار به ایران را ندارند. در نتیجه باید از روش غیرمستقیم استفاده کرد.
در این روش از یک شرکت واسطه در دبی کمک گرفته میشود. به نحوی که خرید بار از طریق این شرکت واسطه صورت میگیرد. سپس بار از چین به دبی ارسال میشود و نماینده این شرکت بار را تحویل خواهد گرفت. در مرحله نهایی این نماینده بار را مجدد از دبی به ایران میفرستد تا به دست خریدار اصلی برسد.
در ادامه لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران و چین به دبی را بهصورت جداگانه بررسی میکنیم.
لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران
بخش عمدهای از واردات چین به ایران به شکل مستقیم صورت میگیرد. پایین بودن هزینههای گمرکی، امکان خرید محصول بهصورت مستقیم، زمان کمتر ارسال بار، دسترسی به روشهای ارسال بار متنوع و قیمت مناسب این روشها از دلایلی است که خریداران را به ارسال مستقیم بار ترغیب میکند. در ادامه فهرست کاملی از لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران را مشاهده میکنید:
یک: گوشیهای هوشمند و تجهیزات جانبی آن
سهم بزرگی از تولیدات گوشیهای هوشمند به کشور چین اختصاص دارد. برندهای مختلفی در چین فعالیت میکنند و اغلب آنها نیز جزء برندهای محبوب دنیا هستند. مهمترین برند چینی، برند شیائومی است که سهم بزرگی از بازار ایران را در اختیار دارد. البته امکان واردات برندهای دیگر مثل اپل، وان پلاس، سامسونگ و... را نیز از چین دارید. اگر به فکر واردات از چین هستید، واردات گوشیهای هوشمند سود بالایی خواهد داشت.
البته حمل از چین به ایران برای این گروه کالایی ریزهکاریهای زیادی دارد. آگاهی از قوانین گمرکی، پیدا کردن منبع مطمئن برای خرید، استفاده از بیمهنامههای معتبر و آشنایی با روشهای هزینه حمل بار هوایی از چین به ایران و چین به دبی مهمترین مسائلی است که باید از آنها اطلاع داشته باشید.
علاوه بر خود گوشی هوشمند، واردات تجهیزات جانبی آن هم سود بالایی دارد. خصوصاً اگر امکان حمل خرده بار از چین را داشته باشید، این مورد گزینه بهتری برای واردات از چین است. زیرا هزینه کمتری دارد و برای واردکنندگان تازهکار مناسبتر است.
دو: لوازم آرایشی و بهداشتی
اگرچه واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران ممنوع است و در فهرست گروههای کالایی وارداتی جایی ندارد، اما به شکل خرده بار واردات آن از چین همچنان انجام میشود. همین مسئله نیز باعث شده تا سود واردات کالاهای آرایشی و بهداشتی بالاتر هم باشد. البته واردات لوازم آرایشی را نمیتوانید بهصورت کلان انجام دهید؛ اما امکان حمل آن بهصورت فریت بار و مسافری وجود دارد. خرید لوازم آرایشی و بهداشتی هزینه پایینی داشته و سود خوبی برای واردکنندگان خواهد داشت.
سه: واردات لوازم خانگی و لوازم آشپزخانه
در لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران، لوازم خانگی هم سهم بزرگی دارد. البته بهخاطر مسائل تحریمی برخی از برندها امکان فروش مستقیم کالا به ایران را ندارند؛ اما برندهایی مثل شیائومی و دیگر برندهای محبوب چینی وارداتشان آزاد است و میتوانید به خرید آنها فکر کنید.
مهمترین نکته در خرید لوازم خانگی، بحث حمل کالا از چین به ایران است. مواردی مثل شیوه بستهبندی کالاها، داشتن بیمهنامه معتبر و یافتن منبع مناسب برای خرید این گروه کالایی اهمیت ویژهای دارند.
اگر در فرایند ارسال بار از چین به ایران نیاز به مشاوره دارید، میتوانید از کارشناسان بازرگانی آستریا کمک بگیرید.
لیست کالاهای وارداتی از چین به دبی
دسته دیگری از کالاها که قصد داریم درباره آنها صحبت کنیم، مواردی هستند که امکان واردات مستقیم برای آنها وجود ندارد. این گروههای کالایی ابتدا به دبی ارسال میشوند و سپس با استفاده از کشتی یا هواپیما به ایران منتقل خواهند شد. در ادامه لیست کالاهای وارداتی از چین به دبی را مشاهده میکنید:
یک: لوازم یدکی خودرو
لوازم یدکی و جانبی خودروهای خارجی اغلب از طریق چین تامین میشود؛ اما بیشتر شرکتهای تولیدکننده این لوازم امکان ارسال مستقیم بار به ایران را ندارند. اینجاست که گزینه حمل از چین به دبی مطرح میشود. برای ارسال این قطعات به ایران باید از شرکتهای بازرگانی معتبر کمک بگیرید. این شرکتها خرید کالا را از طریق یک نمایندگی واسطه در دبی انجام میدهند. به این شکل کالای خریداری شده ابتدا به دبی انتقال داده میشود. پس از اینکه بار در دبی تحویل گرفته شد، مجدداً به ایران ارسال خواهد شد.
اگرچه فرایند واردات لوازم یدکی خودرو کمی پیچیده است، اما سود بالایی برای بازرگانان دارد. البته خرید لوازم یدکی خودرو جزء واردات پر هزینه قرار میگیرد و نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارد.
دو: واردات قطعات صنعتی
برای ارسال قطعات صنعتی از چین به ایران نیز باید از گزینه حمل بار از چین به دبی استفاده کرد. واردات تجهیزات صنعتی اغلب توسط شرکتهای تولیدی و صنعتی انجام میشود. واردات این دسته از کالاها نیاز به تخصص بالایی در مباحث گمرکی و قوانین وارداتی دارد. به همین خاطر بهتر است برای این کار از یک شرکت وارداتی معتبر کمک بگیرید. برخی از شرکتهای وارداتی در ایران بهصورت اختصاصی روی همین مسئله کار میکنند.
سه: واردات پوشاک از چین
واردات پوشاک از چین ممنوع نیست؛ اما اگر قصد واردات از برندهای معروف را داشته باشید، به مشکل میخورید. اغلب این برندها حاضر به همکاری مستقیم با واردکنندگان ایرانی نیستند. به همین خاطر مجبورید به جای ارسال کالا از چین به ایران، به سراغ دبی بروید. این مسئله اگرچه هزینههای حمل و نقل را افزایش میدهد، اما بازهم واردات پوشاک از چین سود بالایی برای واردکنندگان دارد. لوازم ورزشی، کفشهای برند، تیشرت و پوشاک زنانه از مهمترین گروههای کالایی هستند که در این دسته قرار میگیرند.
چهار: واردات تجهیزات الکترونیک
برای واردات تجهیزات الکترونیک مثل تبلت، لپتاپ، قطعات کامپیوتری و... نیز در فهرست کالاهای وارداتی از چین به دبی قرار دارند؛ زیرا برندهای تولیدی این کالاها نمیتوانند لوازم خود را مستقیماً به واردکنندگان ایرانی بفروشند. به همین خاطر اگر قصد واردات این کالاها را دارید، بازهم باید به سراغ حمل از چین به دبی بروید.
واردات لوازم کامپیوتری و تجهیزات الکترونیک بازار خوبی در ایران دارد و جزء کالاهای پر فروش بهحساب میآید. اگر به فکر سرمایهگذاری در واردات هستید، میتوانید به این گزینه فکر کنید.
پنج: واردات اسباببازی از چین
اگر گشتی در فروشگاههای اسباببازی فروشی بزنید، میبینید که اغلب بازیهای فکری و پازلهای موجود چینی هستند. با این حال واردات این کالاها اغلب بهصورت مستقیم برای واردکنندگان ایرانی امکانپذیر نیست. به همین خاطر چارهای جز واردات کالا از طریق دبی باقی نمیماند.
هزینه حمل و نقل از چین به ایران چقدر است؟
تا اینجا به معرفی لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران و چین به دبی پرداختیم؛ اما سوال بعدی اینجاست که هزینه حمل کالا از چین به ایران چگونه است و چطور میتوان هزینههای وارداتی را کاهش داد؟
برای واردات از چین به ایران، میتوان از دو گزینه حمل کالا با کشتی یا حمل کالا با هواپیما استفاده کرد. حمل کالا با کشتی ارزانترین روش حمل از چین است؛ اما در این روش مدتزمان حمل طولانیتر از دیگر روشها خواهد بود. با این حال بهخاطر کاهش هزینه حمل از چین به ایران، اغلب بازرگانان همین گزینه را انتخاب میکنند.
در مواقعی که زمان اهمیت بیشتری برای بازرگانان دارد، بهتر است از روش حمل هوایی استفاده شود. در این روش کالای وارداتی در کمتر از ۷ روز به ایران ارسال میشود؛ اما از نظر هزینه گرانتر از حمل با کشتی خواهد بود.
آشنایی با قوانین گمرکی، بستن قراردادهای تجاری و روشهای حمل و نقل اهمیت ویژهای در کاهش هزینههای ارسال بار دارند. اگر در مراحل واردات مشکل دارید، میتوانید از تجربه کارشناسان آستریا استفاده کنید. شرکت بازرگانی آستریا، در زمینه واردات از چین بیش از ۹ سال تجربه فعال دارد.
هزینه حمل بار از چین به دبی چقدر است؟
در مواقعی که امکان ارسال مستقیم بار از چین به ایران وجود نداشته باشد، هزینه حمل بار افزایش پیدا میکند. در روش حمل غیرمستقیم ابتدا بارنامه و تمامی مدارک خرید به اسم یک شرکت واسطه در چین ثبت میشود. سپس واردات کالا از چین انجام شده و بار در گمرک جبل علی به نماینده واسطه تحویل میگردد.
ارسال بار از چین به دبی نیز به دو صورت حمل با کشتی یا هواپیما امکانپذیر است. البته، چون جبل علی یکی از بنادر تجاری مهم منطقه بهحساب میآید، حمل با کشتی از چین به دبی، نسبت به حمل مستقیم به ایران زمان کمتری میبرد؛ به همین خاطر حتی در برخی از مواقع که امکان حمل مستقیم کالا هم وجود دارد، بازرگانان ترجیح میدهند از کشتیهای اماراتی استفاده کنند. اما باید در نظر گرفت که هزینههای حمل در این روش افزایش پیدا میکند.
نکته دیگر در این بحث به هزینه حمل کانتینر از چین به دبی برمیگردد. قراردادهای اجاره کانتینر به دو شکل بسته میشود. در نوع اول کانتینرهای اجاره شده تا زمان تحویل بار در اختیار بازرگانان است. در نتیجه زمانی که بار ارسالی از چین به دبی میرسد، میتوان همان کانتینر را بدون تخلیه به کشتی دیگری انتقال داده و سپس به ایران ارسال کرد؛ اما در برخی از مواقع قرارداد حمل کانتینر فقط تا گمرک دبی بسته میشود.
در این صورت کالای ارسالی پس از رسیدن به دبی باید تخلیه شده و مجدد به کانتینر دیگری انتقال داده شود. این مسئله باعث بالاتر رفتن هزینههای حمل از چین به ایران خواهد شد. به همین خاطر نوع قراردادی که برای حمل کانتینر بسته میشود، اهمیت زیادی دارد.
مدت زمان حمل بار از چین به ایران چقدر است؟
مدت زمانی که طول میکشد تا بار ارسالی از چین به ایران برسد، به عوامل متعددی بستگی دارد. مهمترین این عوامل روش حمل و نقل و نوع وسیله حمل و نقل است. بهطور معمول روش حمل مستقیم نسبت به روش حمل غیرمستقیم سریعتر خواهد بود و دردسر کمتری دارد. با این حال در برخی از مواقع، دسترسی به کشتیهای باری از چین به دبی سریعتر است که این مورد میتواند زمان ارسال بار را نسبت به روش حمل مستقیم سرعت ببخشد.
در مواقعی که زمان اهمیت کمتری دارد، بازرگانان ارسال بار با کشتی را انتخاب میکنند. این روش هزینه کمتری دارد و امکان حمل بار در حجمهای بزرگ و سنگین را نیز به بازرگانان میدهد. اغلب محصولاتی که در لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران و چین به دبی قرار میگیرند امکان حمل دریایی را دارند. در روش حمل دریایی مدت زمان ارسال بار حدود ۳۰ تا ۴۵ روز است. البته در روش حمل غیرمستقیم امکان دارد این زمان کمی طولانیتر هم باشد.
در مواقعی که زمان ارسال بار اهمیت ویژهای دارد، گزینه حمل هوایی روی میز قرار میگیرد. حمل مواد غذایی، لوازم پزشکی، محصولات شیمیایی و کالاهایی که نسبت به دما و رطوبت حساسیت بالایی دارند، به کمک هواپیما انجام میشود. در این روش مدتزمان حمل بار حدود یک هفته تا ده روز است.
سخن آخر
لوازم الکترونیک، گوشیهای هوشمند، لوازم خانگی، انواع پوشاک، محصولات صنعتی و لوازم جانبی خودرو از مهمترین محصولاتی هستند که در لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران و چین به دبی قرار میگیرند. واردات از چین سود بالایی برای بازرگانان دارد. اگر در مراحل واردات از چین نیاز به مشاوره دارید، میتوانید از شرکت بازرگانی آستریا کمک بگیرید.