در نشست علنی امروز- سه شنبه ۳۰ آبان-مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند الحاقی یک ماده ۲۹ موافقت کردند.
در بندالحاقی یک ماده ۲۹ آمده است:به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصدحقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد ما به التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آئین نامه اجرائی این بند به تصویب هیئت وزیران میرسد.
سید جواد حسینی کیا در مخالفت با این بند گفت: بازنشستگان در شرایط سختی قرار دارند و ما آنها را به آینده حواله میدهیم امروز آنها در معیشت خود مانده و نمیتوانند هزینه درمان خود را پرداخت کنند آیا بازنشسته تا ۳ سال دیگر زنده است که بتواند ۹۰ درصد را دریافت کند، توقع این است که ۹۰ درصد برای سال آینده اعمال شود.
میرتاج الدینی در موافقت با این بند اظهار داشت: بعد از بررسیهای فراوان با هماهنگی دولت در خصوص حقوق بازنشستگان به تصمیم خوبی رسیدیم، امیدواریم که رضایت عمومی بازنشستگان را داشته باشد، چون مجلس در این زمینه اقدام بسیار خوبی انجام داده است.
نماینده تبریز بیان داشت: فاصله پرداختی بین شاغلان و بازنشستگان زیاد است مخصوصا افرادی که در سالهای گذشته بازنشسته شدند در این حکم، مجلس تصمیم میگیرد که پرداختی باز نشستگان به ۹۰درصدحقوق مشمول کسور شاغلان برسد و این فاصله بین پرداختیهای شاغلان و بازنشستگان به حد ۱۰ درصد برسد و طی سه سال اجرایی شود.
انتقاد دولت از ابهامات جدی مصوبه مجلس در مورد متناسبسازی حقوق بازنشستگان
داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در تشریح این حکم گفت: موضوع بازنشستگان، دغدغه همه ارکان حاکمیت است و همه ما علاقمند به بهبود معیشت بازنشستگان کشور هستیم و از همان روزهای شروع رسیدگی برنامه در مجلس، به طور ضمنی مذاکراتی در مورد نحوه پرداختن حقوق بازنشستگان داشتیم و مذاکرات کارشناسی زیادی در کمیسیون تلفیق در مورد این موضوع انجام شد.
وی افزود: در مورد اصل موضوع یعنی بهبود معیشت و متناسب سازی پرداختی بازنشستگی و شاغل بین دولت و مجلس اتفاق نظر وجود دارد، مجلس در این بند به یک شیوه اجرایی رسیده است که از نظر ما این شیوه ابهامات قابل توجهی دارد که میتواند در مرحله اجرا منجر به گلایهمندیهای دوطرفه و چند طرفه زیادی از نحوه اجرای این حکم شود.
وی افزود: برخی از واژهها و درصدهایی که تعیین شده نیازمند به گفتگو جدیتر و دقیق تری دارد تا بتوانیم به یک توافق دست پیدا کنیم و حکم شفاف و روشنی در مورد نحوه انجام این کار با مجلس داشته باشیم.
منظور بیان داشت: ما اعتقادمان این است که روش روشن تری که هیچ گونه ابهامی نداشته باشد این است که ما بیاییم ضرایب سنواتی افزایش حقوق بازنشستگان را به میزان بالاتر از ضرایب شاغلین تعیین کنیم که به تدریج در طول سالهای برنامه این متناسب سازی اتفاق بیفتد.
رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: توافق اولیه که با رییس مجلس داشتیم این بود که برای اجرای شدن این کار ضرایب افزایش سالانه حقوق بازنشستگان بالاتر از شاغلین انتخاب کنیم که ما در لایحه ۱۴۰۳همین اقدام را انجام دادیم و در لایحه بودجه ضریب افزایش حقوق بازنشستگان را بالاتر از شاغلین تعریف کردیم به طوری که اولین گام را در سال اول به طرف متناسب سازی برداریم و این را در سالهای بعد هم تکرار خواهیم کرد.
منظور بیان داشت: خو اهش من از مجلس این است که ما بتوانیم مجددا در مورد نحوه انجام این کار به یک توافق برسیم که همه همدلانه برای بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان بدون گلایه مندی و بدون ابهام اقدام کنیم، درخواست دارم این موضوع برای شفافیت در نحوه اجرای متناسب سازی به کمیسیون برگردد.