کد خبر: ۸۷۵۲۸
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۳:۵۷

نماینده سمیرم: در این سال‌ها کشور با رای 15 ساله‌ها اداره می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بهروز جعفری به عنوان موافق دوم دو فوریت لایحه دادن حق رأی به 15 ساله‌ها، گفت: «آیا ما در 30 سال گذشته از کشورهای بیگانه تبعیت می‌کردیم؟ آیا ما برای وضع قوانین خود باید به کشورهای خارجی توجه کنیم یا این‌که خودمان الگوی آنها باشیم»؟ 

الهام: سن بلوغ و سن رأی دادن باید یکی باشد! [+]
نه قاطع مجلس به طرح دولتی دادن حق رأی به 15 ساله‌ها [+]
تلاش ناکام کوچک‌زاده برای ارتباط دادن رأی 15‌ساله‌ها و نظر رهبر انقلاب
[+]
مخالفان: اگر مبنا سن بلوغ است، به دختران 9 ساله‌ هم حق رأی بدهیم! [+]
کامران: مجلس‌هفتمی‌ها و احمدی‌نژاد با رأی 15 ساله‌ها انتخاب شدند! [+]


به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، وی که در واکنش به سخنان محمدرضا خباز سخن می‌گفت، ادامه داد: «مگر در این سال‌ها کشور با رای همین 15 ساله‌ها اداره نشده است؟ ضمن آنکه اگر مجلس هفتم آن را رد کرده، باید گفت که مجلس هفتم با مجلس هشتم متفاوت است و ما روز به روز باید تفکر نو،‌ابزار نو و دیدگاه جدید داشته باشیم».

نماینده سمیرم اضافه کرد: «وقتی قرار است بستر را برای حضور 4 میلیون نفر فراهم کنیم مشخص است که باید ساز و کار را برای حضور این جوانان فراهم کرده که یکی از این ساز و کارها پایین آوردن سن رای‌دهندگان است».

عضو کمیسیون فرهنگی یادآور شد: «یک زمان همین جوانان در سنگرها شهید شدند و امام (ره) شهید فهمیده را امام خود خواند، چگونه است که 15 ساله‌ها برای صحنه‌های جنگ بالغ هستند، اما برای رای دادن بالغ نیستند». 

محمدرضا خباز به عنوان مخالف دوم دو فوریت این لایحه گفته بود: «‌اگر قرار باشد نسبت به طرح یا لایحه و دو فوریت آن خبر دهیم، در صورتی خواهد بود که آن مساله نظام را دچار لطمه می‌کند و ضایعاتی برای کشور به وجود می‌آورد، بنابراین در اینجا این سوال مطرح است که چه خدشه و لطمه‌ای به نظام وارد می‌شود که دوستان در این شرایط حساس که چشم دنیا به انتخابات ما است، چنین لایحه دو فوریتی آوردند».

نماینده کاشمر با بیان این‌که این بحث‌ها در مجلس هفتم نیز مطرح شد، گفت: «وقتی در روز انتخابات صدا و سیمای کشورمان در اولین اخبار خود تصویر رای دادن مقام معظم رهبری را نشان می‌دهد، این به معنای آن است که علاوه بر این‌که رای در کشور ما دموکراتیک است، رای ایدئولوژیک هم است».

وی افزود: «ما نمی‌توانیم تافته جدابافته‌ای از دیگر کشورها باشیم، در تحقیقی که از میان 26 الی 27 کشور مهم دنیا انجام شده، به غیر از دو کشور که سن رای‌دهندگانشان 16 سال بوده، بقیه کشورها سن رای‌دهندگان از 18 سال تا 21 سال بوده است، بنابراین هرچقدر سن رای‌دهندگان بالاتر باشد، مقبولیت آرا را نشان می‌دهد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین