کد خبر: ۸۷۶۶۶
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۷:۰۱
در نشست خبری مطرح شد؛

میردامادی: تعریف اصلاح‌طلبی یعنی پایبندی به اصول

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نشست مطبوعاتی دبیر کل جبهه‌ مشارکت ایران اسلامی برگزار شد.

در این نشست، محسن میردامادی با بیان این که با توجه به تجربیات دوره‌ی گذشته‌ی انتخابات بنایمان بر این بود که حتی‌الامکان یک کار اجماعی را در مجموعه‌ی جبهه اصلاحات رقم بزنیم، افزود: «تصمیم ‌ما بر این بود که از کاندیداهای با رای بالا استفاده کنیم. در چهار سال گذشته کشور با مشکلات متعددی روبه‌رو بوده و ضرورت دارد که انتخابات به نحوی برگزار شود که بتواند تغییرات اساسی در کشور ایجاد کند».

وی ادامه داد: «کاندیدای اول ما آقای خاتمی بود که کناره‌گیری کرد و امروز کاندیدای ما آقای مهندس موسوی هستند».

میردامادی افزود: «در انتخابات گذشته از آقای مهندس موسوی خواستیم کاندیدا شوند و جلسات متعددی را در این راستا با ایشان برگزار کردیم که البته در آن زمان نپذیرفتند و امروز خوشحالیم که قبول کردند و به عرصه‌ی رقابت انتخابات وارد شدند».

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی با بیان اینکه سابقه و شناخت از عملکرد آقای مهندس موسوی موجب شد تا ضمن احترام به آقای کروبی ، آقای موسوی را به عنوان کاندیدای خود برگزینیم ادامه داد: «آقای مهندس موسوی در دوران سخت اول انقلاب و سال‌های جنگ عملکرد بسیار مثبتی را از خود بر جای گذاشتند و با وجود آن‌که درآمد کم نفتی داشتیم مدیریت ایشان بسیار خوب و قابل قبول بود و علاوه بر آن ایشان شخصیتی کاملا شفاف و مورد اعتماد هستند، در عین حال آقای مهندس موسوی سابقه‌ی کار در سطوح بالای حزبی دارند و ما فکر میکنیم اگر ایشان پیروز شوند دوران دولتشان دوران رشد احزاب و برطرف کردن خلاهای حزبی است».

میردامادی ادامه داد: «آقای مهندس موسوی مدیریتی کارآمد دارند و از همه‌ی نیروها استفاده خواهند کرد. ما در دوران ایشان اثری از شعارزدگی یا ماجراجویی را شاهد نبودیم و مطمئنیم این دوره نیز چنین کارهایی را انجام نخواهند داد. در عین حال تاکید آقای مهندس موسوی بر قانون هم در گذشته و هم امروز وجود داشته و این یکی از مطالبات ما نیز بوده و هست».

میردامادی افزود: «آن‌چه در گذشته از عملکرد آقای مهندس موسوی دیدیم این بود که ایشان مدافع انتخابات و مطبوعات آزاد هستند و به دلیل ارتباط نزدیک با اهالی فرهنگ دانشگاه‌ را به خوبی میشناسند و طبیعتا شئون استادان را نیز به رسمی‌ت میشناسند. ایشان به محیط باز برای فعالیت دانشجویان معتقدند؛ بنابراین در مسائل داخلی، بین‌المللی، فرهنگی و حقوق اساسی ملت آقای مهندس موسوی مدیریتی توانمند هستند».

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی در ادامه گفت: «‌در مساله‌ی قومیت‌ها نیز که ما با توجه به شعارمان که ایران برای همه‌ی ایرانیان است توجه ویژه‌ای به این قضیه داریم و فکر می کنیم فاصله‌ی زیادی با دولت آقای خاتمی ایجاد شده، اما آقای مهندس موسوی می‌تواند ما را به آن دولت بازگرداند».

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی همچنین با اشاره به نشست‌ها و مذاکراتی که با میرحسین موسوی داشته‌اند گفت: «ما در نشست‌هایی که با آقای مهندس موسوی داشتیم اعلام کردیم از شما هیچ سهمی نمی خواهیم و هیچ توقعی نداریم، انتظار ما از شما عقلانی کردن امور و عمل به کارهای گذشته‌ی شماست. ما خواهان تغییر سازنده و بازگشت به اصولی هستیم که در انقلاب اسلامی ما وجود دارد و به ایجاد مدیریتی عقلانی در کشور منجر میشود. مثلا در بخش اقتصادی دولت فعلی با شعار عدالت اقتصادی و آوردن پول نفت بر سر سفره‌های مردم به روی کار آمد، طبعا ما هم طرفدار عدالت اقتصادی هستیم اما نتایجی که دیدیم کاملا معکوس بود. ما از ابتدای انقلاب 713 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که 146 میلیارد مربوط به زمان جنگ ، 126 میلیارد زمان آقای هاشمی، 172 میلیارد دوران آقای خاتمی و 270 میلیارد دلار در این چهار سال بوده است. با این حال تورم امروز به 25 درصد رسیده و نرخ رشد تولید نیز کاهش یافته و علاوه بر آن افزایش بی‌رویه‌ی واردات را داشتیم و این نکته مهم است و اغلب هم واردات کالاهای غیرضروری بوده نه کالاهای سرمایه‌ای».

میردامادی در بخش دیگری از سخنانش به نگرانی‌های جبهه‌ مشارکت اشاره کرد و گفت: «اولین دغدغه‌ ما در درون خانواده‌ اصلاح‌طلبان است. ما خواهان اجماع کاندیداهای اصلاح‌طلب هستیم و امیدواریم از میان دو کاندیدا فردی که کمترین رای را دارد پیش از دیگری کنار برود؛ البته این خواسته‌ی ماست و اصراری بر آن نداریم، دیگر اینکه انتخابات باید پررونق و گرم‌تر باشد. نگرانی اینجاست که متاسفانه فعالیت‌هایی صورت میگیرد که مشارکت مردمی کاهش یابد».

وی افزود: «نگرانی سوم ما عملکرد صدا و سیماست که به طور جدی سوال‌برانگیز است که چرا فضای انتخاباتی و تبلیغاتی کشور را گرم نمیکند، مشارکت بالا ضریب امنیت ملی را نیز بالا میبرد. در عین حال صیانت از آرا نیز نگرانی دیگری را برای ما ایجاد کرده است و آنچه عجیب است این است که دست‌اندرکاران این امر صیانت از آرا را رد میکنند؛ در حالی که احزاب و گروه‌ها حتما باید نماینده داشته باشند».

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی در پایان گفت: «ما همچنین نگران دخالت‌های نهادهایی که حضورشان بنا به گفته‌ی حضرت امام(ره) در فعالیت‌های انتخاباتی به صلاح نیست هستیم، در عین حال بر بیطرفی صدا و سیما برای گرم کردن فضای انتخابات تاکید داریم».

به گزارش خبرنگار ایسنا، در ادامه‌ این نشست، دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد».

اولین پرسشی که مطرح شد درباره‌ی دلایل عدم حمایت جبهه‌ی مشارکت از مهدی کروبی بود که میردامادی در پاسخ گفت: «پس ازانصراف آقای خاتمی ما مکانیزم دموکراتیک پایین به بالا را در نظر گرفتیم و از 30 استان کشور خواستیم پیشنهادهای خود را درباره‌ی حمایت ما از یکی از کاندیداها اعلام کنند که پیشنهاد اکثریت استان‌ها این بود که در میان کاندیداهای موجود ضمن رعایت احترام به آقای کروبی از آقای مهندس موسوی حمایت کنیم؛ بنابراین تصمیم ما حاصل نشست سراسری با حوزه‌های شهرستان‌ها بود».

پرسش دیگر درباره نقش احزاب اصلاح‌طلب در پیروزی کاندیدای خود با توجه به محدودیت‌ زمان تبلیغات کاندیداها بود که دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی با بیان اینکه در زمینه‌ی محدودیت زمان تبلیغات کاری از دست ما برنمیآید، اظهار کرد: «کاری که در این مدت می‌تواند انجام شود از طریق صدا و سیماست که نقش بسیار مهمی می‌تواند داشته باشد. این رسانه با دعوت از احزاب و گروه‌ها که بالطبع محدودیت تبلیغاتی کاندیداها را ندارند، می‌تواند فضای انتخاباتی را گرم کند و به تضارب افکار و آرا، یعنی همان چیزی که ما در آن کمبود داریم کمک کند . صدا و سیما متاسفانه هنوز فعال نشده اما اگر این شرایط مهیا شود کمبودها تا حد زیادی جبران می‌شود».

خبرنگار دیگری پرسید با استقبال گسترده‌ای که در سفرهای استانی از آقای احمدینژاد صورت میگیرد چقدر به پیروزی نامزد خود امیدوار هستید که میردامادی در پاسخ با بیان اینکه سفرهای استانی نمی‌تواند مبنای رای آوری یک کاندیدا باشد اظهار عقیده کرد: «در سفرهای استانی دولت معمولا مدارس و ادارات تعطیل می‌شوند؛ بنابراین نمی‌توانند مبنای پیروزی ایشان باشد؛ آنچه به نظر ما میرسد این است که با توجه به نظرسنجیها آقای احمدینژاد با سقف 50 درصد رای فاصله‌ی بسیار زیادی دارند و انتخابات قطعا در دوره‌ی اول به نفع ایشان تمام نخواهد شد و اگر به مرحله‌ی دوم برسد هر کسی رقیب ایشان باشد می‌تواند پیروز شود».

پرسش دیگری که مطرح شد درباره‌ی شور انتخاباتی بود و اینکه چرا به سطح احزاب از جمله جبهه‌ی مشارکت کشیده نشده، هم‌چنین چرا تبادل افکار و آرا با ستاد موسوی وجود ندارد که میردامادی در پاسخ گفت: «ما قصد نداریم که ستاد آقای مهندس موسوی را در دست بگیریم. بعد از تصمیم حمایت از آقای مهندس موسوی بسیاری از نیروهای ما در سطح تهران و استان‌ها با ستاد ایشان همکاری می‌کنند و مجموعه‌ی شرایط به گونه‌ای شده که در برخی شهرها برای ایشان ستادهایی را راه‌اندازی می‌کنیم. در ستاد مرکزی نیز در هر موردی که کمبود داشته باشند همکار‌های لازم را انجام خواهیم داد. از کارهای دیگری که در دست داریم اعزام سخنران به سراسر کشور است و دوستان ما در عین حال در صدد هستند روزنامه‌ی یاس نو را در دوم خرداد منتشر و راه‌اندازی کنند تا در این صورت تا حدی بتوانیم خلاهای رسانه‌ای را پر کنیم».

خبرنگار دیگری درباره‌ی کمی‌ته‌ی صیانت از آرا و ساز و کارهای اصلاح‌طلبان در این باره پرسید.

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت در پاسخ اظهار کرد: «‌این از عجایب کشور ماست که عده‌ای می‌گویند انتخابات باید شفاف باشد اما از سوی دیگر کمی‌ته‌ی صیانت از آرا را نفی میکنند و آن را مربوط به بیگانگان می‌دانند. باید معلوم باشد نتایج شمارش آرا با مجموع صندوق‌ها یکسان است یا نه و هیچ منع قانونی از این منظر وجود ندارد. آقایان اشتباه می کنند که میگویند این امر در قانون نیامده. ما معتقدیم در قانون منعی در این زمینه وجود ندارد، والا مطرح میشد؛ بنابراین میخواهیم نمایندگان‌مان برای صیانت از آرا حضور داشته باشند؛ به ویژه در این انتخابات که مجریان و ناظران یک‌دست هستند و به همین دلیل نیز باید به جامعه اطمینان لازم را بدهند که انتخابات سالم برگزار میشود و شرط این اطمینان‌بخشی حضور ناظران ازابتدای انتخابات تا پایان آن است و در قانون نیز به صراحت آمده که نماینده‌های کاندیداها باید حضور داشته باشند».

در ادامه پرسش دیگری با این مضمون مطرح شد که کدام‌یک از کاندیداهای اصلاح‌طلب قدرت رقابت با احمدینژاد را دارند که میردامادی در پاسخ گفت: «هنوز زود است پیش‌بینی کنیم. گام اول برای پیش‌بینی پس از ثبت‌نام انتخاباتی است که جامعه کم کم وارد فضای انتخابات میشود و گام‌های بعدی باید تا نزدیک روز انتخابات برداشته ‌شود تا به این نتیجه برسیم که کدام یک از کاندیداهای ما قدرت رقابت با آقای احمدی‌نژاد را دارند».

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر آنچه بیتوجهی به اندیشه‌های امام(ره) درباره رای مردم در سال‌های اخیر خوانده شد، گفت: «آن‌چه همواره خواستار آن بوده و هستیم این است که رای مردم مورد احترام باشد. در جامعه‌ی ما کسانی هستند که رای مردم را تزیینی میدانند و معتقدند اگر امام (ره) بر رای مردم تاکید داشتند برای آن بوده که در صحنه‌ی بین‌المللی نظام ما را عقب‌افتاده ترسیم نکنند. اما این اشتباه است. صراحت امام به این دلیل بود که رای مردم را مبنای نظام میدانستند؛ حتی اگر مخالف میل‌شان بود و انتخابات ریاست‌جمهوری اول این نکته را اثبات می‌کند. برداشت ما این است که آقای مهندس موسوی نیز به شدت مدافع اندیشه‌ی امام است و نمود آن را در انتخابات مجلس هفتم که سه هزار نفر رد صلاحیت شدند و ایشان به شدت آن را محکوم کردند، دیدیم».

در ادامه پرسش دیگری با این مضمون مطرح شد که اخیرا آقای مهندس موسوی درباره‌ی دیدگاه سیاسی خود موضع‌گیریهای مبهمی را اتخاذ کردند، نظر شما در این زمینه چیست؟ میردامادی پاسخ داد: «ما نمی‌خواهیم آقای مهندس موسوی را مصادره به مطلوب کنیم. ایشان مورد اقبال فراجناحی هستند؛ یعنی افرادی که اتفاقا اکثریت آنها را چهره‌های سرشناس جناح اصولگرا تشکیل می‌دهند با وجود آن‌که ممکن است با آقای مهندس موسوی هم‌عقیده نباشند، به دلیل احساس خطری که می‌کنند حول ایشان گرد آمده‌اند؛ بنابراین آقای مهندس موسوی می‌تواند یک اصلاح‌طلب اصولگرا باشد و اساسا در تعریف عمومی جهانی اصلاح‌طلب و اصولگرا در تقابل با هم نیستند، بلکه اصلاح‌طلب و محافظه‌کاراند که در برابر هم قرار دارند و در جامعه‌ی ماست که اصولگرایی و محافظه‌کاریی یک مضمون پیدا کرده است؛ بنابراین اصلاح‌طلب یا اصولگرا بودن ایشان نظر ایشان است، اما به هر حال دیدگاه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، حمایت از فعالیت دانشجویان، ‌حمایت از انتخابات آزاد و مخالفت با بسته‌شدن فله‌ای روزنامه‌ها می‌تواند اثبات کند که ایشان چه نظری دارند».

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری درباره آن‌که چرا مانند انتخابات 76 که با ستاد آقای خاتمی همکاری میکردید با ستاد آقای مهندس موسوی همکاری نمیکنید، گفت: «در زمان آقای خاتمی نظرات خود را به کارگروه‌های ستاد ایشان ارائه میکردیم، امروز نیز تا آنجا که اطلاع دارم این کارگروه‌ها در ستاد آقای مهندس موسوی شکل گرفته و ما نیز نظرات خود را به آنان ارائه خواهیم کرد. من بر خلاف شما نگرانی ندارم و معتقدم فاصله‌ای میان آقای خاتمی و آقای مهندس موسوی وجود ندارد».

خبرنگار دیگری در مورد اظهار نظر برخی درباره حضور ناظران خارجی در انتخابات و نظر جبهه‌ی مشارکت در این زمینه پرسید که میردامادی در پاسخ اظهارکرد: «ما تا به حال درخواست ناظر بین‌المللی نداشتیم و معتقدیم اگر اخلالی ایجاد نشود حضور ناظران ایرانی می‌تواند سلامت انتخابات را تضمین کند».

در ادامه خبرنگاری پرسید آیا علت حمایت شما از مهندس موسوی به دلیل آن است که شانس رایآوری بیشتری دارد یا آنکه ایشان را صرفا کاندیدای اصلاح‌طلبان میدانید؛ چرا که آقای مهندس موسوی هیچ گاه نگفته اصلاح‌طلب هستم؟

میردامادی در پاسخ گفت: «درباره‌ی شانس رایآوری بهتر است بعد از ثبت‌نام صحبت کنیم. ما از آقای مهندس موسوی شناخت طولانی مدتی داریم و در اکثر ‌نظرات با ایشان مشترک هستیم؛ بنابراین هیچ مشکلی در حمایت از ایشان نداریم و فکر میکنیم دیدگاه‌های اصلاح‌طلبی آقای خاتمی را ایشان هم دارا هستند و از این منظر ایشان را به خودمان نزدیک می‌دانیم. آقای مهندس موسوی می‌گوید من اصلاح‌طلب اصولگرا هستم و این به معنای نفی اصلاح‌طلب بودن ایشان نیست، بلکه کاملا هم درست می‌گویند؛ یعنی ایشان اصلاح‌طلبی هستند که به اصول نیز پایبندند و اساسا تعریف اصلاح‌طلبی یعنی پایبندی به اصول».

خبرنگار دیگری درباره‌ نوشته اخیر یکی از روزنامه‌های منتسب به اصول‌گرایان درباره به راه انداختن انقلاب مخملی سبز توسط میرحسن موسوی پرسید که میردامادی پاسخ داد: «‌متاسفانه در داخل کشور گروهی هستند که غیر از خود را بیگانه تلقی می‌کنند؛ کسانی که می‌گویند مهندس موسوی با احساسات مذهبی مردم بازی می‌کند خود ضد ارزش هستند».

یکی دیگر از مواردی که از دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی پرسیده شد این بود که آقای مهندس موسوی چه کارهایی فراتر از آقای خاتمی می‌توانند انجام دهند؟ میردامادی پاسخ داد: «آقای مهندس موسوی گفته‌اند احساس خطر کرده و به عرصه آمده و همین احساس کفایت می‌کند برای آنکه ایشان کارهای لازم را انجام دهند. ما انتظاری فراتر از ایشان نداریم. آقای خاتمی کارهای بزرگی انجام داده‌اند و قضاوت عمومی را که مبنا قرار دهیم میبینیم همه‌ی مخالفان و موافقان ایشان اذعان دارند که آقای خاتمی محبوب و مقبول مردم‌اند».

خبرنگار دیگری پرسید چه خطری جمهوری اسلامی ایران را تهدید می‌‌کند که شما مصر هستید رییس‌جمهور تغییر کند.

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی در پاسخ ابراز عقیده کرد: «حرف ما این است که در عرصه‌های مختلف عملکردهایی صورت گرفته که لطمات زیادی به کشور وارد کرده است. در عرصه‌ی مدیریتی انحلال سازمان برنامه، در عرصه‌ی اقتصادی توزیع پول فله‌ای، در سیاست خارجی شعار دادن در کنفرانس‌ها و یا اختلال در روابط با عربستان و رفتن پرونده به شورای امنیت در عرصه‌ی فرهنگی بازنشسته کردن اجباری برخی اساتید یا محروم کردن برخی دانشجویان دانشگاه‌ها و نیز برخی دیگر موارد نشان میدهد باید مسیر مدیریت کشور برگردد».

در ادامه پرسش دیگری درباره سلامت انتخابات مطرح شد و اینکه اصلاح‌طلبان چگونه می‌توانند سلامت انتخابات را برای خود تضمین کنند که میردامادی پاسخ داد: «ما باید خواست خود را در این زمینه تکرار کنیم . صدا و سیما نیز باید بیطرف باشد. ما به انتخاباتی با مشارکت مردمی بالا نیاز داریم».

یکی دیگر از خبرنگاران پرسید تاکید آقای مهندس موسوی بر متوقف نشدن غنیسازی اورانیوم است. آیا دراین صورت روند قطعنامه‌های شورای امنیت نیز متوقف خواهد شد یا خیر؟ میردامادی در پاسخ گفت: «در بحث هسته‌یی از زمان مجلس ششم و دولت آقای خاتمی نظر ما این بود که غنیسازی اورانیوم را باید داشته باشیم اما روندی که در پیش می‌گیریم نگران‌کننده نباشد. امروز هر دولتی که بیاید غنی‌سازی را متوقف نمی‌کند بلکه باید به دنبال ساز و کار اعتمادسازی باشد و راه‌حل نیز از همین نقطه باید پیدا شود و برای دولتی که دولتی که بنایش حل مشکلات بین‌المللی است کار سختی نیست».

پرسش دیگری که مطرح شد این بود که چه توصیه‌ای به کاندیدای خود برای بهبود روابط با آمریکا دارید؟

دبیر کل جبهه‌ی مشارکت ایران اسلامی در پاسخ گفت: «به نظر من دولت جدید آمریکا با دولت‌های گذشته متفاوت است و علاوه بر آن آقای اوباما جایگاه متفاوتی با بوش دارد. بوش در جوامع بین‌الملل موقعیت خود را از دست داده بود اما دولت جدید مقبولیت خوبی در میان مردم آمریکا و اروپا دارد و آمدن آقای اوباما برای ما فرصت خوبی است، اما باید این نکته را هم در نظر داشته باشیم که مشکل ما با آمریکا به این زودیها حل نمی‌شود، بلکه به مدت معلوم نیاز دارد و اگر دولتی داشته باشیم که نگاهش به سمت حل مساله با آمریکا باشد، می‌تواند راهی برای مذاکره و حل مشکلات باقیمانده‌ی گذشته که یکی از آنها مساله‌ی هسته‌یی است پیدا کند. تصور من این است که آقای مهندس موسوی می‌تواند این کار را به خوبی انجام دهد و مدیریت کند. ایشان نخست‌وزیر بسیار موفقی بودند و با تیم دیپلماتیک قویای که دارند می‌توانند مشکلات را حل کنند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین