کد خبر: ۸۷۷۴۵۱
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
در اجلاس آب‌وهوایی سازمان ملل

تعهد ۳ میلیارد دلاری آمریکا به کشور‌های فقیر

آمریکا در جریان اجلاس آب‌وهوایی سازمان ملل متحد در امارت متحده عربی، به پرداخت ۳ میلیارد دلار به کشور‌های فقیر که تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار گرفته‌اند، متعهد شده است.
تعهد ۳ میلیارد دلاری آمریکا به کشور‌های فقیر
آفتاب‌‌نیوز :

آمریکا اعلام کرده یک کمک ۳ میلیارد دلاری را به یکی از صندوق‌های سازمان ملل متحد اعطا خواهد کرد تا از این طریق به کشور‌های در حال توسعه در جهت کاهش انتشار گاز‌های گل‌خانه‌ای و تطبیق پیدا کردن با تغییرات اقلیمی، کمک شود.

به نوشته بلومبرگ، این کمک همزمان با اجلاس آب‌وهوایی سازمان ملل متحد در شهر دبی در امارات متحده عربی، می‌تواند اعتماد به کمک کشور‌های ثروتمند در جهت تأمین مالی مرتبط با تغییرات اقلیمی را احیا کند.

بریتانیا، فرانسه، آلمان، ژاپن و کشور‌های دیگر نیز به تازگی نسبت به پرداخت ۹/۳ میلیارد دلار در زمینه تغییرات آب‌وهوایی متعهد شده‌اند.

اختصاص این مبلغ از سوی دولت جو بایدن به دنبال افزایش مستمر کمک‌های مالی، وام‌ها و سایر منابع مالی است که آمریکا در جهت کاهش تأثیرات تغییرات اقلیمی متعهد شده است. ایالات متحده در تلاش است خود را از تأثیرات منفی دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ که این کشور را از توافق اقلیمی پاریس خارج و بودجه طرح‌های بزرگ مرتبط با گرمایش زمین را لغو کرد، بازیابی کند.

این تعهد مالی به تقویت اعتبار آمریکا در اجلاس آب‌وهوایی سازمان ملل متحد موسوم به «کاپ ۲۸» (COP۲۸) که به مدت دو هفته در شهر دبی برگزار می‌شود، کمک خواهد کرد.

در مذاکرات سال‌های اخیر در جریان اجلاس‌های آب‌وهوایی سازمان ملل، کوتاهی کشور‌های ثروتمند برای تأمین مالی مرتبط با تغییرات اقلیمی، باعث بی‎اعتمادی و تنش در این زمینه شده است.

کشور‌های ثروتمند قرار بود از سال ۲۰۲۰، سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار برای تأمین مالی اقلیمی برای اقتصاد‌های نوظهور فراهم کنند و به نظر می‌رسد این نقطه عطف با تأخیر دو ساله در حال اجرا شدن است.

آمریکا که اقتصاد خود را از مصرف سوخت‌های فسیلی ساخته و امروزه بیشترین سهم را در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای دارد، تحت فشار قرار دارد تا برای کشور‌هایی که با بدترین تبعات تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین روبه‌رو هستند، کمک‌های بیشتری فراهم کند.

کمک‌های مالی آمریکا برای تغیرات اقلیمی در سال ۲۰۲۲ به ۵/۸ میلیارد دلار رسید، در حالیکه این میزان در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱/۵ میلیارد دلار بود که دلیل پایین بودن میزان آن در سال ۲۰۲۱، اثرات سیاست‌های ترامپ در این زمینه بوده است.

یکی از مقامات آمریکایی به بلومبرگ اعلام کرده تخصیص مالی آمریکا قرار است از مرز ۹/۵ میلیارد دلار عبور کند و این کشور در مسیر رسیدن به هدف جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای تأمین بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ برای اهداف مرتبط با تغییرات اقلیمی است.

تخصیص بودجه‌های جدید اقلیمی توسط آمریکا از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ به نظر کنگره آمریکا بستگی دارد که در آن طرح‌های مشابه با مقاومت قانون‌گذاران جمهوری‌خواه مواجه شده است. برای مثال، باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۱۴ به کمک ۳ میلیارد دلاری برای «صندوق اقلیم سبز» سازمان ملل متحد متعهد شده بود، اما تنها ۲ میلیارد دلار از این مبلغ تأمین شد.

مقامات دولت آمریکا امیدوارند با گسترش آگاهی بیشتر از این صندوق سازمان ملل متحد و فواید آن - از جمله ابتکارات برای تقویت کشت برنج در تایلند و بهبود مدیریت خطر سیل در بوسنی و هرزگوین، حمایت بیشتری از این تخصیص‌های مالی انجام دهند.

اما در سال ۲۰۱۴ که صندوق سبز سازمان ملل متحد به تازگی تأسیس شده بود، از سوی قانون‌گذاران به عنوان یک پروژه بسیار جاه‌طلبانه در نظر گرفته می‌شد.

در ماه اکتبر، ایالات متحده به دلیل بن‌بست کنگره بر سر بودجه دولت فدرال، در کنفرانس صندوق اقلیم سبز شرکت نکرد. استرالیا، ایتالیا، سوئد و سوئیس نیز از تخصیص‌های جدید خودداری کردند. کل تعهد اولیه بسیار ناچیز در نظر گرفته شد و کمتر از ۱۰/۳ میلیارد دلاری بود که برای راه‌اندازی این صندوق در سال ۲۰۱۴ جمع‌آوری شد.

این تخصیص‌ها تنها کسری از صد‌ها میلیارد دلار بودجه مورد نیاز تا پایان سال ۲۰۳۰ برای کمک به کشور‌های در حال توسعه است تا بتوانند به ساخت زیرساخت‌های انعطاف‌پذیرتر در مقابل گرمایش زمین و حفاظت از منابع آبی بپردازند و با جهان در حال گرم شدن، سازگاری پیدا کنند.

براساس آخرین برآورد‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، به نظر می‌رسد کشور‌های ثروتمند در سال ۲۰۲۲ حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشور‌های فقیر فراهم کردند. با این حال، مبلغی که برای حمایت از انطباق با گرمایش زمین صرف شد، تقریباً ۱۴ درصد در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته بود. طبق گزارش‌ها، حمایت مالی آمریکا برای سازگاری با تغییرات اقلیمی از ۲۶۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ به حدود ۲/۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت. جو بایدن هدف خود را برای اختصاص ۳ میلیارد دلار برای سازگاری با تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۲۴ تعیین کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین