پیمان جبلی رئیس صدا و سیما که برای حضور در اختتامیه هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند به کاشان آمده بود، در جمع خبرنگاران حاضر شد.
وی درباره اهمیت ساخت مستندهای بینالمللی گفت: ظرفیت هنری مستندسازان کشور ما بسیار فراتر از مرزهای ایران است. در حال حاضر آثاری را با مدیریت مستندسازان ایرانی در فضای بینالمللی در حال تولید داریم که به زودی از آنها رونمایی خواهد شد. علاوه براین، مستندسازان توانمندی در منطقه و جهان هستند که آماده همکاری با فیلمسازان ایرانی هستند. همچنین در اهداف اعلام شده جشنواره تلویزیونی مستند میتوانیم میزبان آثار فاخر مستندسازان بینالمللی باشیم. امیدوارم همکاران ما بتوانند زمینههای تحقق این کار را در دورههای آینده جشنواره تلویزیونی مستند، فراهم کنند. البته تجربه کار مشترک مستندسازی بینالمللی وجود دارد و امیدوارم زمینه نمایش این آثار در جشنواره سال بعد به وجود بیاید.
او با اشاره به حمایت تلویزیون از مستندسازان گفت: یکی از بدیهیترین کمکهای رسانه ملی به مستندسازان، عرضه و نمایش کارهای آنهاست. بسیاری از مستندسازان را میشناسم که وقتی فیلمشان برای اولین بار از شبکه مستند پخش شد، به جشنوارههای ملی و بینالمللی دعوت شدند. این موضوع اهمیت پخش مستند را نشان میدهد. البته در کنار این موضوع، باید حمایتهای دیگری را از مستندسازان به عمل بیاوریم. در آینده نزدیک، یک جلسه کاری با مستندسازان کشور خواهم داشت. علاوه براین، در ساختار معاونت سیما، مدیریت مستند را در مرکز سیمرغ به وجود آوردیم. امیدواریم بتوانیم با تقویت بنیه مالی تولید مستند، کمکهای قویتری را از آنها به عمل بیاوریم.
جبلی در پاسخ به سوالی درباره آغاز ساخت سری جدید سریال پایتخت و رسیدن آن به نوروز ۱۴۰۳ گفت: اطلاعات دقیقتر را همکاران ما در سیما فیلم دارند و باید از آنها سوال بپرسید.
رئیس رسانه ملی با اشاره به برخی تحلیلها در فضای رسانهای مبنی بر استقبال جامعه از موسیقیهای مبتذل به دلیل کم کاری در تلویزیون گفت: البته کم کاری فقط مربوط به صدا و سیما نیست و مربوط به همه دستگاههای فرهنگی است. حتما همه دستگاههای متولی در حوزه موسیقی کم کاری داشتهاند. با این حال درباره رسانه ملی باید بگویم که علاوه بر تولیدات جدیدی که در مرکز شعر و موسیقی و سرود داشتیم، این مرکز تقویت شد؛ از دفتر به مرکز تبدیل و بخش شعر نیز بدان اضافه شد. همچنین تولیدات بسیار خوبی در حوزه شعر و نماهنگ به ویژه در دوران اخیر و اتفاقات غزه داشتیم. حتما میدانید که هفته گذشته از قطعه جدید ارکستر سمفونیک صدا و سیما رونمایی کردیم. همین ارکستر سمفونیک ظرفیتهای بسیار زیادی برای تولید آثار و قطعات فاخر دارد.
وی تاکید کرد: با این حال، من تأیید میکنم که کم کاری داشتهایم. اگر ما و همه مراکز فعال در عرصه موسیقی بتوانیم قویتر و جامعتر عمل کنیم حتما میتوانیم با ذائقه ایرانی تطبیق پیدا کرده و برای آنها نیز جذابیت ایجاد کنیم.
جبلی در پاسخ به سوال دیگری با محوریت صحبتهای اخیرش درباره تبعات سلبریتی محوری و پرورش سلبریتی سالم گفت: بارها درباره این مسئله صحبت کردهام و شاید فرصت کافی برای این موضوع وجود نداشته باشد، اما اگر بخواهم در چند جمله این موضوع را بیان کنم باید بگویم که این چهرهها باید در خدمت مردم، کشور و ارزشهای اعتقادی و فرهنگ اصیل ایرانی باشند. همه کسانی که در رشتههای مختلف هنری حاضرند در این عرصه با رسانه ملی همکاری کنند، دستشان را به گرمی میفشاریم و درب صدا و سیما همیشه به روی آنان باز است. امیدوارم چهرهها نیز درب را به روی خود نبندند و با باز کردن این درب، از ظرفیت رسانه ملی استفاده کنند.
او در پاسخ به این سوال که آیا بازگشت محمدرضا گلزار به تلویزیون براساس همین ویژگیها بوده یا خیر، گفت: اظهارنظر دقیقتر درباره اشخاص و برنامهها توسط همکاران ما در سیما انجام میشود.
وی درباره اینکه چه سریالهایی از شبکه نمایش خانگی در رسانه ملی قابل پخش است، گفت: اخیرا از آقای مقیسه رئیس محترم ساترا سوال پرسیدم و ایشان چند سریال را پیشنهاد کردند. به نظرم قابل بررسی است و میتوان انتخاب کرد. او چند اسم را به من گفت، اما چون هنوز چیزی قطعی نشده نمیتوانم بیان کنم. البته باید اشاره کنم که فقط آثار آماده نیست و حتی فیلمنامههایی وجود دارند که میتوان با حمایت صدا و سیما تولید کرد و بعد از توزیع در پلتفرمها از صدا و سیما نیز پخش شود.
جبلی درباره سرنوشت شبکه تهران نیز گفت: ماموریت و رسالت شبکه تهران، استان تهران است؛ درست است که این شبکه در دورههای مختلف، سرنوشتهای گوناگونی داشته، اما تصمیم ما بر این است که شبکه تهران برای استان تهران و تا قبل از انتخابات با همان مخاطبان استانها باشد. به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد که از یک تاریخ معین، فقط قابل دریافت در استان تهران باشد. رئیس صدا و سیما در پایان درباره حضور سلبریتیها در تلویزیون در ایام انتخابات پیشرو گفت: نباید از چهرهها استفاده مقطعی و موردی کرد. این چهرهها همکار رسانه و در خدمت مردم هستند و باید در دوران غم و شادی همراه مردم باشند. رسانه ملی بهترین تریبون و عرصه برای این است که چهرهها در خدمت مردم باشند. حتما یکی از عرصهها انتخابات است که اگر این همافزایی بین مردم و رسانه ملی رخ بدهد، اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.