کد خبر: ۸۸۱۴۲۹
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲

سالمندانی که تنها احترام طلب می‌کنند...

سالمندی دورانی بسیار حساس در زندگی همه انسان‌ها به حساب می‌آید، اینکه روزی فردی جوان، بانشاط، ‌پرجنب و جوش و با هزاران امید و آرزو بوده و اکنون در تنهایی خود زندگی را سپری می‌کند آنها را رنجور می‌کند.
سالمندانی که تنها احترام طلب می‌کنند...
آفتاب‌‌نیوز :

سالمندان بازماندگان نسل های گذشته پس از سالها تلاش در روزهای پیری خود در انتظار محبت و عاطفه افرادی هستند که روزگار جوانی خود را صرف تربیت و رشد و بالندگی آنان کرده‌اند.

مهشید سلیمانی، سرپرست اداره‌ کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه حدود ۱۰۹ هزار ۴۵۵ سالمند در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار کرد: طبق شاخص‌های جمعیت این تعداد سالمند تقریبا ۱۰.۶ درصد جمعیت استان هستند.

وی گفت: در استان سه مرکز شبانه روزی و ۱۶ مرکز روزانه سالمندان وجود دارد که در مراکز روزانه همزمان هشت مرکز خدمات تیم سیار فعالیت می‌کند که این تیم‌های سیار در منزل به سالمندان خدمت ارائه می‌کنند.

سلیمانی با بیان اینکه در راستای توانمندسازی سالمندان، بهزیستی خدماتی را به آن‌ها ارائه می‌دهد، عنوان کرد: برای سالمندانی که به مراکز سالمندی مراجعه می‌کنند خدماتی مانند کاردرمانی، فیزیوتراپی، خدمات رفاهی، دوره‌های آموزشی مانند آموزش پیشگیری از معلولیت‌ها ارائه می‌شود.

این جامعه شناس گفت: بهتر است سالمندان به مرکز روزانه مراجعه کنند، مرکز روزانه برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی زیارتی و گردشی و اقدامات بهداشتی و درمانی برای آنها دارد و مرکز روزانه برای سالمند و خانواده آنها بسیار مفید است زیرا ساعتی سالمند در بیرون خانه است و در این مدت خانواده سالمند هم می‌تواند به سایر امورات زندگی خود بپردازند.

سلیمانی گفت: تا جایی که امکان دارد سالمند در مراکز روزانه برده شود در صورتی که خانواده‌ها توان نگهداری سالمند را نداشته باشند و سالمند از نوع شدید باشد می‌توان به مراکز نگهداری شبانه روزی مراجعه کرد.

سرپرست اداره‌ کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی دبیر خانه شورای سالمندان است که هر سه ماه یک بار جلسات آن به ریاست استاندار تشکیل می‌شود و در این شورا انتظارات و مشکلات سالمندان رسیدگی می‌شود و انتظار بهزیستی از سایر دستگاه‌ها آن است که با بهزیستی به عنوان دبیرخانه این شورا همکاری لازم را داشته باشند.

سلیمانی با اشاره به اینکه تکریم سالمندان در سلامت روح، روان و جسم  آن‌ها بسیار تاثیرگذار است، عنوان کرد: سالمندان از فرزندان خود در پیری احترام می‌خواهند و هیچ چیزی به اندازه احترام نمی‌تواند احساس رضایت را به والدین سالمند انتقال دهد.

وی در ادامه افزود: سالمندانی که در خانه نگهداری می‌شوند باید مورد تکریم و احترام همه اعضای خانواده قرار گیرند و از تجربیات سالمندان استفاده شود و فرزندان سالمندان فکر نکنند که والدینشان عمر خودشان را کرده‌اند و دیگر نمی‌شود از آن‌ها بهرمند شد.

سلیمانی با تاکید بر اینکه افراد خانواده نباید سالمندان را بدون استفاده، دست و پاگیر و سربار بدانند، تصریح کرد: سالمندان سرمایه ‎‌ارزشمند و منبع تجربه هستند که باید از تجربیات آنها در زندگی استفاده شود، نباید هیچ‌گونه رفتار کلامی و نگاهی سالمندان را ناراحت کند زیرا والدین که سال‌ها برای فرزندان خود زحمت کشیده‌اند از فرزندان خود احترام و تکریم می‌خواهند.

 سرپرست اداره‌ کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: سالمندان به سه دسته تقسیم می‌شوند که سالمند درجه اول شرایط بد جسمی و روحی را سپری می‌کنند و سالمند درجه سه نیازمند توجه روحی و روانی ویژه است و حتماً باید به آن‌ها یک کار و فعالیتی محول شود حتی اگر آن کار را اشتباه انجام دهد نباید آنها را راکد نگه داشت.

وی تاکید کرد: هر چقدر که سالمندان را در انزوا نگه داریم و از توانمندی‌های آن‌ها استفاده نکرده و آن‌ها را بایگانی کنیم، می‌تواند وضعیت سالمندی آنها را وخیم‌تر کند، به صورتی که اگر فرد سالمند درجه سه باشد و بتواند کارهای خود را انجام دهد هر چقدر از طرف افراد خانواده بد رفتاری دریافت کند به سمت انزوا و افسردگی حرکت کرده و نگهداری برای فرزندان سخت‌تر می‌شود.

وی در ادامه گفت: برخی ویژگی‌های روانشناختی سالمندی می‌تواند یکسری مشکلات روحی، روانی و خلقی ایجاد کنند و در صورتی که اطرافیان هم با برخورد بد به این مشکلات دامن بزنند و آنها را به انزوا بکشانند و فضای شادی برای آن‌ها در نظر نگیرند متاسفانه مشکلات روحی و روانی آن‌ها دو برابر شده و می‌تواند در سلامت روحی، روانی و جسمی آن‌ها تاثیرات منفی بگذارد.

سلیمانی بیان کرد: در صورتی که به سالمندان از نظر روحی و روانی رسیدگی نشود، این افراد به سمت سالمند درجه یک می‌رود و نگهداری سالمند در خانه سخت می‌شود.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه جامعه ایران به سمت سالمندی پیش می‌رود، خاطرنشان کرد: جمعیت جوان در ایران در حال کم شدن است و سالمندان روز به روز افزایش پیدا می‌کنند پس در این شرایط باید توجه ویژه‌ای به سالمندان شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین